Spaghetti frittata – gooi restjes pasta niet weg maar maak er een heerlijke frittata van.
Alweer teveel pasta gekookt
Het overkomt iedereen wel dat je te veel pasta kookt omdat je bang bent dat je niet genoeg hebt. Na het koken blijkt dan dat je teveel pasta hebt. Dat wordt dan vaak weggegooid omdat de saus wel op is. Maar wist je dat restjes pasta heerlijk zijn om een frittata mee te maken? Van oorsprong wordt frittata gemaakt met aardappelen, maar met pasta is een frittata zeker zo lekker.
Gevulde spaghetti frittata
Naturel, met alleen ei, een beetje melk en kruiden is zo’n frittata al lekker, maar misschien heb je nog meer in je koelkast liggen. Denk aan dat korstje kaas wat eigenlijk net niet lekker genoeg meer is voor op een boterham, een restje snijworst, groente zoals lente-ui, paprika of champignons. Bak de groenten zodat ze gaar zijn en meng alles door het mengsel voor je het in de pan doet voor je gaat bakken.
Koud in kleine puntjes gesneden is deze spaghetti frittata erg lekker bij de borrel
Het basisrecept
We gaan uit van een basisrecept. Zo kun je de hoeveelheid makkelijk aanpassen. De spaghetti frittata van de foto is gemaakt met 150 gram spaghetti, in een pan van 18 cm. Maar meer of minder kan ook, pas de grootte van de pan aan de hoeveelheid spaghetti aan. Een dikke frittata is ook erg lekker, zeker met een vulling, zet dan wel het vuur iets lager zodat de binnenkant ook gaar kan worden zonder dat de buitenkant te donker wordt.
Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken
Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.
Spaghetti frittata
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram gekookte spaghetti
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- vulling naar keuze
- kruiden naar keuze
- boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spaghetti frittata:
Dit is een basisrecept voor 100 gram spaghetti of andere pasta, de hoeveelheden zijn makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid spaghetti en een beetje ei extra is geen probleem. Gebruik je veel vulling dan heb je iets meer ei nodig om de massa bij elkaar te houden.
Klop het ei met de melk en kruiden naar keuze los. Doe er de koude gekookte spaghetti bij. Snijd de vulling in kleine stukjes. We raden aan om maximaal 50 gram vulling per 100 gram pasta te nemen en een half ei meer te gebruiken. Meng alles losjes door elkaar.
Verhit olie in een koekenpan en schep hierin de spaghetti frittata, duw de randen netjes recht en zet het vuur op half hoog. Bak de frittata rustig tot de bovenkant een beetje dof begint te worden en aan de zijkanten en de onderkant mooi bruin en tot de frittata los van de bodem komt. Schuif de koek op een bord en leg de pan omgekeerd op de koek, draai dit samen om en bak de andere kant mooi goudbruin en gaar. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de dikte en grootte. Serveer de spaghetti frittata met een groene salade.
Tafel lekker !!