Spaghetti limone – Dit gerecht is echt Italië op je bord, als je de pasta eet waan je je direct op een Italiaans terras in de zon. De krachtige, maar toch romige smaak van de citroen en de pasta smelten samen tot een zeer eenvoudig maar ongewoon lekker gerecht.
Heb je het over Italië dan denk je aan pasta
Als je het over de Italiaanse keuken hebt, denk je al snel aan pasta in allerlei soorten en maten. Maar vergeet ook de citroenen niet! Denk maar eens aan de limoncello, een van de lekkerste drankjes uit Italië. Zo kom je al snel op de combinatie pasta en citroen. Dit pastagerecht is supersimpel en heerlijk fris. Ideaal als lunchgerecht, maar ook als bijgerecht bij een stukje vis of kip is de spaghetti limone een echte aanrader.
Maar een paar ingrediënten nodig
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig bij het maken van de spaghetti limone. Spaghetti natuurlijk, of beter nog linguine, die is iets dikker en houdt net wat meer saus vast. Natuurlijk citroen, Parmezaanse kaas, een beetje verse knoflook en een klontje roomboter. Je raspt die kaas het beste zelf, gebruik je die poeder uit de winkel dan wordt de saus niet zo lekker als hij hoort te zijn. De saus maak je met het kookwater van de pasta en citroensap, er komt geen room aan te pas. Het zetmeel uit het pastawater zorgt voor een lichte binding. Het pittige zuur van citroen en het romige van de kaas en de boter maakt de spaghetti limone tot een echte smaaksensatie. Echt dit gerecht is zo lekker en zo simpel dat je het zeker vaker gaat maken.
Citroen; een veelzijdige supervrucht
De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.
Spaghetti limone
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram spaghetti of linguine
- 2 citroenen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas aan het stuk
- 50 gram boter
- olijfolie
- zout en peper
- 1 takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spaghetti limone:
Kook de spaghetti in gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak intussen de knoflook fijn. Was de citroen en rasp van 1 citroen de schil. Pers het sap uit de citroenen, je hebt 100 ml sap nodig. Rasp 60 gram parmezaan zeer fijn. Snijd de peterselie fijn
Verhit een ruime hapjespan en smelt daarin de boter. Fruit de knoflook 2 minuten op een zacht vuur, de knoflook mag niet verkleuren. Voeg er 2/3 van de citroenzest aan toe en 100 ml sap. Voeg een klein beetje zout en royaal peper uit de molen toe. Kook dit op een zacht vuur een beetje in tot de spaghetti gaar is.
Giet de spaghetti af, maar vang het kookwater op. Doe de spaghetti in de pan met geurige boter en voeg een kopje kookwater toe. Schep goed door elkaar. Laat dit op een zacht vuur rustig doorwarmen. Voeg de geraspte parmezaan toe en roer dit erdoor. De kaas zorgt samen met het kookvocht en de boter voor een lichte saus. Voeg eventueel nog iets extra kookwater toe zodat er alle spaghetti bedekt is met een laagje saus. Breng verder op smaak met 2/3 van de peterselie en zout en peper naar smaak.
Verdeel de spaghetti limone over 4 borden en druppel er een beetje extra vierge olijfolie over. Rasp er royaal Parmezaanse kaas over en de resterende citroenzest met de peterselie. Eet de spaghetti limone lauwwarm.
Tafel lekker !!