• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, november 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

inclusief een tip voor perfecte en snelle gehaktballetjes

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes – een pastagerecht met gehaktballetjes in een zalige tomatensaus.

Gehaktballetjes daar is iedereen dol op

Vaak wordt een spaghettisaus gemaakt met rul gebakken gehakt. Dit is lekker en snel te bereiden, maar als je gehaktballetjes maakt, is iedereen gelijk enthousiast. Je hebt bijna dezelfde ingrediënten, maar het resultaat en ook de smaak is heel anders. Dus als je een beetje meer tijd hebt, draai dan eens balletjes van het gehakt voor bij de spaghetti.

Makkelijke en mooie ronde gehaktballetjes

Heb jij dan ook vaak dat als je gehaktballetjes bakt, dat ze tijdens het bakken uit elkaar vallen of dat ze aan één kant bijna zwart zijn en aan de andere kant nog helemaal licht? Met de volgende manier van bereiden heb je daar geen last meer van. Schuift ze een kwartiertje in de oven en klaar zijn de balletjes, zonder dat je er verder nog iets aan hoeft te doen.

Spaghetti met een zalige tomatensaus

Omdat je de oven toch aan hebt, kun je er net zo goed ook de tomaten in garen. Dit kan heel eenvoudig door de schaal met tomaten onder de plaat met balletjes in de oven te zetten. Als ze gaar zijn pureer je ze met schil en al in een blender of met de staafmixer. De tomatenpuree die je overhoudt, is helemaal puur. Met een paar handelingen maak je hier een zalige tomatensaus voor bij de spaghetti van. Net als met veel gerechten is ook dit prima voor te bereiden, het wordt er zelfs lekkerder van. Je hoeft dan alleen maar de gehaktballetjes in de saus op te warmen en de spaghetti te koken.
balletjes voor spaghetti

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Spaghetti met gehaktballetjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram half om half gehakt
  • 600 gram verse tomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel azijn
  • 1 eetlepel + 1 theelepel tomatenpuree
  • zout / peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een zakje of bakje mini mozzarella
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • rode peper flakes (optioneel)
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met gehaktballetjes:

Rasp 1 ui boven een grote kom en doe er het paneermeel, het ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, gehakt, 1 theelepel tomatenpuree, azijn en peper en zout naar smaak bij. Pers er 1 teentje knoflook boven uit. Meng alles krachtig door elkaar, een keukenmachine kan je hier perfect bij helpen. Voeg wanneer nodig nog een beetje paneermeel toe. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Was de tomaten en snijd deze in kwarten en snijd de groene steelaanzet eruit, leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat hierin de tomaten en gehaktballetjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.

Pureer de tomaten met een blender of staafmixer tot een vrij gladde saus. Snijd de andere ui in kleine stukjes en pers er de knoflook bij. Verwarm in een pan de olijfolie en smoor hierin lichtjes de ui en de knoflook samen met een eetlepel Italiaanse kruiden. Voeg er de eetlepel tomatenpuree aan toe en bak even kort mee om te ontzuren. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en kook deze even kort mee. Snijd een paar takjes basilicum naar smaak fijn en doe deze bij de saus. Proef de saus en breng deze op smaak met peper, zout, en voeg eventueel een klein beetje suiker en/of water toe. Zet opzij of zet koel weg tot de volgende dag, zo kunnen de smaken mooi intrekken.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de spaghetti over borden en schep er de saus op. Leg op ieder bord een paar (halve) bolletjes mozzarella en een paar takjes basilicum. Bestrooi met (zelf) geraspte Parmezaanse kaas en serveer de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met een frisse salade.

Tafel lekker !!

DeelPin14TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cannelloni met zalm
Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

Tagliatelle ai funghi
Pastagerechten

Tagliatelle ai funghi

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Pastasaus met lekker veel verse champignons
Pastagerechten

Pastasaus met lekker veel verse champignons

pasta met kipgehakt en paprikasaus
Pastagerechten

Pasta met kipgehakt en paprikasaus

spaghetti limone
Pastagerechten

Spaghetti limone

pasta porcini
Pastagerechten

Pasta porcini – Puur en simpel met krachtige smaken

Kip curry lasagne
Ovenschotel

Kip curry lasagne; verras iedereen aan tafel met deze lekkernij

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!

Check het recept of lees de info
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade

Rode bietjes-haring salade

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Connie Derks op Witte kool met spek en ui
  • Ria Willems op Witte kool met spek en ui

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen