• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

inclusief een tip voor perfecte en snelle gehaktballetjes

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes – een pastagerecht met gehaktballetjes in een zalige tomatensaus.

Gehaktballetjes daar is iedereen dol op

Vaak wordt een spaghettisaus gemaakt met rul gebakken gehakt. Dit is lekker en snel te bereiden, maar als je gehaktballetjes maakt, is iedereen gelijk enthousiast. Je hebt bijna dezelfde ingrediënten, maar het resultaat en ook de smaak is heel anders. Dus als je een beetje meer tijd hebt, draai dan eens balletjes van het gehakt voor bij de spaghetti.

Makkelijke en mooie ronde gehaktballetjes

Heb jij dan ook vaak dat als je gehaktballetjes bakt, dat ze tijdens het bakken uit elkaar vallen of dat ze aan één kant bijna zwart zijn en aan de andere kant nog helemaal licht? Met de volgende manier van bereiden heb je daar geen last meer van. Schuift ze een kwartiertje in de oven en klaar zijn de balletjes, zonder dat je er verder nog iets aan hoeft te doen.

Spaghetti met een zalige tomatensaus

Omdat je de oven toch aan hebt, kun je er net zo goed ook de tomaten in garen. Dit kan heel eenvoudig door de schaal met tomaten onder de plaat met balletjes in de oven te zetten. Als ze gaar zijn pureer je ze met schil en al in een blender of met de staafmixer. De tomatenpuree die je overhoudt, is helemaal puur. Met een paar handelingen maak je hier een zalige tomatensaus voor bij de spaghetti van. Net als met veel gerechten is ook dit prima voor te bereiden, het wordt er zelfs lekkerder van. Je hoeft dan alleen maar de gehaktballetjes in de saus op te warmen en de spaghetti te koken.
balletjes voor spaghetti

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Spaghetti met gehaktballetjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram half om half gehakt
  • 600 gram verse tomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel azijn
  • 1 eetlepel + 1 theelepel tomatenpuree
  • zout / peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een zakje of bakje mini mozzarella
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • rode peper flakes (optioneel)
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met gehaktballetjes:

Rasp 1 ui boven een grote kom en doe er het paneermeel, het ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, gehakt, 1 theelepel tomatenpuree, azijn en peper en zout naar smaak bij. Pers er 1 teentje knoflook boven uit. Meng alles krachtig door elkaar, een keukenmachine kan je hier perfect bij helpen. Voeg wanneer nodig nog een beetje paneermeel toe. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Was de tomaten en snijd deze in kwarten en snijd de groene steelaanzet eruit, leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat hierin de tomaten en gehaktballetjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.

Pureer de tomaten met een blender of staafmixer tot een vrij gladde saus. Snijd de andere ui in kleine stukjes en pers er de knoflook bij. Verwarm in een pan de olijfolie en smoor hierin lichtjes de ui en de knoflook samen met een eetlepel Italiaanse kruiden. Voeg er de eetlepel tomatenpuree aan toe en bak even kort mee om te ontzuren. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en kook deze even kort mee. Snijd een paar takjes basilicum naar smaak fijn en doe deze bij de saus. Proef de saus en breng deze op smaak met peper, zout, en voeg eventueel een klein beetje suiker en/of water toe. Zet opzij of zet koel weg tot de volgende dag, zo kunnen de smaken mooi intrekken.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de spaghetti over borden en schep er de saus op. Leg op ieder bord een paar (halve) bolletjes mozzarella en een paar takjes basilicum. Bestrooi met (zelf) geraspte Parmezaanse kaas en serveer de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met een frisse salade.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Collezione met courgette
Pastagerechten

Collezione met courgette, tomaatjes en paprika

pasta met asperges
Pastagerechten

Pasta met asperges en zalm

Ovenpasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes; lekker gezond, lekker voorjaar

pasta met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

drie × een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen