Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas – Als je zegt: “We eten spaghetti” denkt iedereen vaak aan die heerlijke pasta met een dikke, goed gevulde rode tomatensaus. Nou ja, in veel gevallen wordt die saus ook nog gemaakt met een kant en klare mix. Mijn idee van spaghetti is toch compleet anders. De spaghetti bolognese is verrukkelijk maar ik wil dan ook echt de liefde in die saus proeven.
Waarom probeer je het niet eens totaal anders? Ga eens op zoek naar echt mooie en verse ingrediënten. Daarmee kan je een heel andere maar verrukkelijke smaaksensatie creëren. Spaghetti is ook nog eens het ideale gerecht om mooie ingrediënten samen te voegen.
In onderstaand gerecht gebruikte ik Taleggio, een echte Italiaanse streekkaas die zelfs een beschermde oorsprongsbenaming heeft. Koop een lekker groot stuk Taleggio. Wat je niet in dit gerecht gebruikt serveer je ’s avonds bij de borrel.
Tallegio is zeker een kaas met karakter en een redelijk pittige smaak maar ook met een zoete ondertoon. Deze kaas smelt heel goed en is echt een smaakmaker in dit gerecht. Daarnaast werkte ik met verse Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn prachtig van smaak en als je voor de MSC gecertificeerde garnalen gaat ben je ook nog erg duurzaam bezig. Door ze pas op het laatst door de pasta te scheppen blijft de structuur behouden en geven ze optimaal smaak af. De venkel, die ook de zoetere ondertoon heeft, zorgt voor een ideale match tussen de kaas en de garnalen.
Kortom, een pasta met prachtige ingrediënten!
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en taleggio
Pastagerecht voor 2 personen:
- 200 gram spaghetti
- 100 gram taleggio
- 100 gram Hollandse garnalen
- 2 takjes tijm
- 1 venkel
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 2 lente uien
- 100 gram roomkaas
- 150 ml kookroom
- peper en zout
- olijfolie
Snij de korsten van de taleggio en snij het in blokjes van zo’n 1 bij 1 cm. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in fijne stukjes. Verwijder het kontje en het loof ( loof wel bewaren ) van de venkel en snij hem doormidden. Verwijder de kern van de venkel. Dit is het harde witte gedeelte wat je onderin de knol ziet zitten. Snij de venkel daarna in reepjes. Marineer deze reepjes in olijfolie met wat peper en zout. Snij wat van het loof fijn, dit kan je als garnering gebruiken. Snij ook de lente ui in dunne ringetjes. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Bak de venkelreepjes totdat ze bruin worden. Schep ze dan uit de pan en snij ze een beetje fijner.
Verwarm nog een beetje olie in de pan en bak de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de room en de roomkaas toe en verwarm alles. Blijf roeren totdat je een gladde saus hebt. Haal de tijmblaadjes van de takjes en voeg deze, samen met de venkelstukjes, in de saus. Smelt nu de kaas door de saus en breng daarna op smaak met peper en zout. Schep de helft van de lente ui door de saus en schep de spaghetti erdoor. Schep de garnalen erdoor en garneer met wat venkelloof en de rest van de lente ui.