• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

Anna door Anna
in Pastagerechten
0
0
Spaghetti met kokkels

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven – Kokkels zijn een ware delicatesse uit onze eigen Noordzee. In de herfst en vroege winter zijn kokkels op hun lekkerst, daarna gaat al snel de smaak én de grootte achteruit. De kokkel is helaas een ondergewaardeerd schelpje die je niet vaak in gerechten of recepten tegen komt. Maar de kokkel doet niets onder voor de bekendere (en duurdere) vongole en is met recht een lokaal en bijzonder product te noemen. In dit recept van spaghetti met kokkels, (verse) tomatensaus, aubergine en zwarte olijven komen ze dan ook goed tot hun recht. Een prachtig én lekker herfst bordje vol.

Let op! In de ingrediëntenlijst van dit recept voor spaghetti met kokkels vind je verse tomatensaus. Maak deze dus eerst volgens dit recept….

Tomatensaus van geroosterde tomaten

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse kokkels
  • 300 gram spaghetti
  • 2 aubergines
  • 15 gram verse basilicum
  • 115 gram zwarte olijven
  • 500 ml verse tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven:

Maak een makkelijke en snelle geroosterde tomatensaus. (recept)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 × 1 cm en verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine in 25 minuten in de oven en zet daarna apart.

Snipper de ui en de knoflook. Zet een flinke pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuten aan. Voeg de knoflook toe en daarna ook de tomatensaus. Draai het vuur lager en laat de saus langzaam warm worden.

Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de zwarte olijven in plakjes en het basilicum in reepjes. Voeg de aubergine blokjes en de zwarte olijven plakjes toe aan de tomatensaus, breng zo nodig nog op smaak met zout en peper. Voeg als laatste ook de spaghetti toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit.

Spoel de kokkels goed af onder stromend water. Verwijder alle kapotte kokkels of de kokkels die open zijn. Kook de kokkels in kokend water in 2 minuten gaar (in plaats van in water kun je de kokkels ook koken in zoutloze visbouillon of wijn). Roer de helft van de kokkels voorzichtig door de spaghetti met tomatensaus heen.

Verdeel de spaghetti met kokkels over de borden en garneer met de andere helft van de kokkels en de gesneden basilicum.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - KokkelsVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Pastagerechten

Spaghetti met een saus van avocado en spinazie

Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen