• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

door Anna Kaptein
in Pastagerechten
0
0
Spaghetti met kokkels

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven – Kokkels zijn een ware delicatesse uit onze eigen Noordzee. In de herfst en vroege winter zijn kokkels op hun lekkerst, daarna gaat al snel de smaak én de grootte achteruit. De kokkel is helaas een ondergewaardeerd schelpje die je niet vaak in gerechten of recepten tegen komt. Maar de kokkel doet niets onder voor de bekendere (en duurdere) vongole en is met recht een lokaal en bijzonder product te noemen. In dit recept van spaghetti met kokkels, (verse) tomatensaus, aubergine en zwarte olijven komen ze dan ook goed tot hun recht. Een prachtig én lekker herfst bordje vol.

Let op! In de ingrediëntenlijst van dit recept voor spaghetti met kokkels vind je verse tomatensaus. Maak deze dus eerst volgens dit recept….

Tomatensaus van geroosterde tomaten

Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse kokkels
  • 300 gram spaghetti
  • 2 aubergines
  • 15 gram verse basilicum
  • 115 gram zwarte olijven
  • 500 ml verse tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven:

Maak een makkelijke en snelle geroosterde tomatensaus. Recept: https://lekkertafelen.nl/recepten/saus/tomatensaus-van-geroosterde-tomaten/

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine in 25 minuten in de oven en zet daarna apart.

Snipper de ui en de knoflook. Zet een flinke pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuten aan. Voeg de knoflook toe en daarna ook de tomatensaus. Draai het vuur lager en laat de saus langzaam warm worden.

Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de zwarte olijven in plakjes en de basilicum in reepjes. Voeg de aubergine blokjes en de zwarte olijven plakjes toe aan de tomatensaus, breng zo nodig nog op smaak met zout en peper. Voeg als laatste ook de spaghetti toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit.

Spoel de kokkels goed af onder stromend water. Verwijder alle kapotte kokkels of de kokkels die open zijn. Kook de kokkels in kokend water in 2 minuten gaar (in plaats van in water kun je de kokkels ook koken in zoutloze visbouillon of wijn). Roer de helft van de kokkels voorzichtig door de spaghetti met tomatensaus heen.

Verdeel de spaghetti met kokkels over de borden en garneer met de andere helft van de kokkels en de gesneden basilicum.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - KokkelsVis - Schaal- en schelpdieren
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Coquilles in een kokossausje
Voorgerecht

Coquilles in een Kokossausje

Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol
Visgerechten

Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

scampi pannetje
Visgerechten

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

mosselen eten
Specials

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Deze couscous salade met kip en mango is een boost voor je zintuigen. Hij ziet er niet alleen lekker uit...

Lees verder
Ovenschotel met eieren en spinazie

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen