Spaghetti met nduja – Deze heerlijk pittige Spaghetti met nduja zet je in een handomdraai op tafel. Heel makkelijk voor een doordeweekse dag, maar ook zeker een aanrader om te serveren aan je gasten.
Nduja; smeerworst geconserveerd door pepers
De basis voor deze Spaghetti met nduja is natuurlijk de nduja. Deze smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn. De pepers worden in het Italiaanse peperoncini genoemd en zorgen ervoor dat de worst erg pittig wordt.
Nduja is smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn.
Pastasaus van nduja maken
De pastasaus voor de spaghetti met nduja is lekker snel klaar en zit toch bomvol smaak. De voorbereidingen zijn zo gedaan. Wat groente en de worst snijden en je bent klaar om er een prachtige saus van te maken. De nduja hoef je niet te bakken, deze smelt als het ware door je saus.
Pittig?
De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt. Voeg daarom eerst zo’n 25 gram nduja toe en proef de saus, je kan het daarna altijd pittiger maken door meer toe te voegen. In dit recept wordt zoveel nduja gebruikt dat het een prikkeling op je tong geeft maar je niet glazen water hoeft te drinken om te koelen. Maar besef wel dat pittig voor niet iedereen hetzelfde is.
De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt.
Nduja bewaren
De nduja kan je erg lang in de koelkast bewaren. De pepers en het zout in de worst zorgen ervoor dat de worst geconserveerd is en dus lang te gebruiken is. Pas als hij vreemd gaat ruiken of als er schimmelvorming optreedt is hij niet meer te gebruiken. Zorg ervoor dat je hem zo luchtdicht mogelijk in folie verpakt en in de koelkast bewaart.
Spaghetti met Nduja
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram spaghetti
- 50 gram nduja
- 2 uien, in halve ringen
- 1 rode paprika, in repen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel verse peterselie
- 75 ml. kookroom
- 50 gram geraspte pecorino
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Spaghetti met nduja:
Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika.
Voeg na zo’n 3 minuten de tomaatjes en knoflook toe.
Schep na een minuut de tomatenpuree erbij en bak dit mee totdat de zurige geur verdwenen is.
Schenk dan een half kopje water bij de saus, roer goed door en zet het vuur wat zachter.
Schep de helft van de nduja door de saus en laat smelten terwijl je blijft roeren.
Schenk de kookroom door de saus en roer goed.
Proef of de saus pittig genoeg is en zo niet, dan voeg je meer nduja toe.
Schep de spaghetti door de saus en meng alles goed. Schep nu de helft van de kaas erdoor.
Serveer de spaghetti met nduja met de peterselie erover en de rest van de kaas erbij.
Tafel lekker !!
Een bijzonder lekker gerecht…top…nduja is vrij gemakkelijk te verkrijgen bij een Italiaanse speciaalzaak
Nduja is in NL niet zo gemakkelijk te krijgen. Neem als alternatief een goede, zuivere salami en maal deze in een keukemachine tot gehakt. Voeg een theelepel zout en 5 rode pepers toe en maal door elkaar. Voeg een scheutje olijfolie toe voor de smeuïgheid. Je kunt ook een kleinere hoeveelheid maken. Uiteraard in de koelkast bewaren. Ik hen Nduja zo’n 18 jaar geleden voor het eerst in Calabria gegeten en was onmiddelijk verkocht !
Hoi Thisbe,
Wat een leuk alternatief. Gelukkig kan je de Nduja bij steeds meer gespecialiseerde winkels krijgen want zoals je zegt, als je het eenmaal hebt geproefd ben je verkocht!