• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met nduja; Pittig lekker uit Italië

Nduja is smeerbare worst van varkensvlees

door Linda
in Pastagerechten
0
3
spaghetti met nduja

Spaghetti met nduja – Deze heerlijk pittige Spaghetti met nduja zet je in een handomdraai op tafel. Heel makkelijk voor een doordeweekse dag, maar ook zeker een aanrader om te serveren aan je gasten.

Nduja; smeerworst geconserveerd door pepers

De basis voor deze Spaghetti met nduja is natuurlijk de nduja. Deze smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn. De pepers worden in het Italiaanse peperoncini genoemd en zorgen ervoor dat de worst erg pittig wordt.

Nduja is smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn.

Pastasaus van nduja maken

De pastasaus voor de spaghetti met nduja is lekker snel klaar en zit toch bomvol smaak. De voorbereidingen zijn zo gedaan. Wat groente en de worst snijden en je bent klaar om er een prachtige saus van te maken. De nduja hoef je niet te bakken, deze smelt als het ware door je saus.

Pittig?

De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt. Voeg daarom eerst zo’n 25 gram nduja toe en proef de saus, je kan het daarna altijd pittiger maken door meer toe te voegen. In dit recept wordt zoveel nduja gebruikt dat het een prikkeling op je tong geeft maar je niet glazen water hoeft te drinken om te koelen. Maar besef wel dat pittig voor niet iedereen hetzelfde is.

De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt.

Nduja bewaren

De nduja kan je erg lang in de koelkast bewaren. De pepers en het zout in de worst zorgen ervoor dat de worst geconserveerd is en dus lang te gebruiken is. Pas als hij vreemd gaat ruiken of als er schimmelvorming optreedt is hij niet meer te gebruiken. Zorg ervoor dat je hem zo luchtdicht mogelijk in folie verpakt en in de koelkast bewaart.

Spaghetti met Nduja

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram spaghetti
  • 50 gram nduja
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 75 ml. kookroom
  • 50 gram geraspte pecorino
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Spaghetti met nduja:

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.

Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika.

Voeg na zo’n 3 minuten de tomaatjes en knoflook toe.

Schep na een minuut de tomatenpuree erbij en bak dit mee totdat de zurige geur verdwenen is.

Schenk dan een half kopje water bij de saus, roer goed door en zet het vuur wat zachter.

Schep de helft van de nduja door de saus en laat smelten terwijl je blijft roeren.

Schenk de kookroom door de saus en roer goed.

Proef of de saus pittig genoeg is en zo niet, dan voeg je meer nduja toe.

Schep de spaghetti door de saus en meng alles goed. Schep nu de helft van de kaas erdoor.

Serveer de spaghetti met nduja met de peterselie erover en de rest van de kaas erbij.

Tafel lekker !!

Tags: spaghetti
DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Reacties 3

  1. Gert-jan says:
    2 jaar geleden

    Een bijzonder lekker gerecht…top…nduja is vrij gemakkelijk te verkrijgen bij een Italiaanse speciaalzaak

    Beantwoorden
  2. Thisbe says:
    3 jaar geleden

    Nduja is in NL niet zo gemakkelijk te krijgen. Neem als alternatief een goede, zuivere salami en maal deze in een keukemachine tot gehakt. Voeg een theelepel zout en 5 rode pepers toe en maal door elkaar. Voeg een scheutje olijfolie toe voor de smeuïgheid. Je kunt ook een kleinere hoeveelheid maken. Uiteraard in de koelkast bewaren. Ik hen Nduja zo’n 18 jaar geleden voor het eerst in Calabria gegeten en was onmiddelijk verkocht !

    Beantwoorden
    • Linda Walvius says:
      3 jaar geleden

      Hoi Thisbe,

      Wat een leuk alternatief. Gelukkig kan je de Nduja bij steeds meer gespecialiseerde winkels krijgen want zoals je zegt, als je het eenmaal hebt geproefd ben je verkocht!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen