• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met nduja; Pittig lekker uit Italië

Nduja is smeerbare worst van varkensvlees

door Linda
in Pastagerechten
0
3
spaghetti met nduja

Spaghetti met nduja – Deze heerlijk pittige Spaghetti met nduja zet je in een handomdraai op tafel. Heel makkelijk voor een doordeweekse dag, maar ook zeker een aanrader om te serveren aan je gasten.

Nduja; smeerworst geconserveerd door pepers

De basis voor deze Spaghetti met nduja is natuurlijk de nduja. Deze smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn. De pepers worden in het Italiaanse peperoncini genoemd en zorgen ervoor dat de worst erg pittig wordt.

Nduja is smeerbare worst van varkensvlees komt uit Italië en wordt geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn.

Pastasaus van nduja maken

De pastasaus voor de spaghetti met nduja is lekker snel klaar en zit toch bomvol smaak. De voorbereidingen zijn zo gedaan. Wat groente en de worst snijden en je bent klaar om er een prachtige saus van te maken. De nduja hoef je niet te bakken, deze smelt als het ware door je saus.

Pittig?

De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt. Voeg daarom eerst zo’n 25 gram nduja toe en proef de saus, je kan het daarna altijd pittiger maken door meer toe te voegen. In dit recept wordt zoveel nduja gebruikt dat het een prikkeling op je tong geeft maar je niet glazen water hoeft te drinken om te koelen. Maar besef wel dat pittig voor niet iedereen hetzelfde is.

De nduja zit vol met pepers en daardoor kan je zelf bepalen hoe pittig je saus wordt.

Nduja bewaren

De nduja kan je erg lang in de koelkast bewaren. De pepers en het zout in de worst zorgen ervoor dat de worst geconserveerd is en dus lang te gebruiken is. Pas als hij vreemd gaat ruiken of als er schimmelvorming optreedt is hij niet meer te gebruiken. Zorg ervoor dat je hem zo luchtdicht mogelijk in folie verpakt en in de koelkast bewaart.

Spaghetti met Nduja

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram spaghetti
  • 50 gram nduja
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 75 ml. kookroom
  • 50 gram geraspte pecorino
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Spaghetti met nduja:

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.

Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika.

Voeg na zo’n 3 minuten de tomaatjes en knoflook toe.

Schep na een minuut de tomatenpuree erbij en bak dit mee totdat de zurige geur verdwenen is.

Schenk dan een half kopje water bij de saus, roer goed door en zet het vuur wat zachter.

Schep de helft van de nduja door de saus en laat smelten terwijl je blijft roeren.

Schenk de kookroom door de saus en roer goed.

Proef of de saus pittig genoeg is en zo niet, dan voeg je meer nduja toe.

Schep de spaghetti door de saus en meng alles goed. Schep nu de helft van de kaas erdoor.

Serveer de spaghetti met nduja met de peterselie erover en de rest van de kaas erbij.

Tafel lekker !!

DeelPin66Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

Spaghetti met Serranoham en spek
Pastagerechten

Spaghetti met Serranoham en spek

Spaghetti met cantharellen en provencaalse kip
Pastagerechten

Spaghetti met cantharellen en provencaalse kip

pasta con le fave - Pasta met tuinboontjes
Pastagerechten

Pasta met tuinboontjes

Spaghetti met Hollandse garnalen
Pastagerechten

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en kaas

Italiaanse pasta met mosselen
Pastagerechten

Italiaanse pasta met mosselen

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus
Pastagerechten

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven
Recepten

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven

Reacties 3

  1. Gert-jan says:
    2 jaar geleden

    Een bijzonder lekker gerecht…top…nduja is vrij gemakkelijk te verkrijgen bij een Italiaanse speciaalzaak

    Beantwoorden
  2. Thisbe says:
    3 jaar geleden

    Nduja is in NL niet zo gemakkelijk te krijgen. Neem als alternatief een goede, zuivere salami en maal deze in een keukemachine tot gehakt. Voeg een theelepel zout en 5 rode pepers toe en maal door elkaar. Voeg een scheutje olijfolie toe voor de smeuïgheid. Je kunt ook een kleinere hoeveelheid maken. Uiteraard in de koelkast bewaren. Ik hen Nduja zo’n 18 jaar geleden voor het eerst in Calabria gegeten en was onmiddelijk verkocht !

    Beantwoorden
    • Linda Walvius says:
      3 jaar geleden

      Hoi Thisbe,

      Wat een leuk alternatief. Gelukkig kan je de Nduja bij steeds meer gespecialiseerde winkels krijgen want zoals je zegt, als je het eenmaal hebt geproefd ben je verkocht!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen