Tagliatelle ai funghi – Wie houdt er nu niet van de Italiaanse keuken? En een goed pastagerecht, daar kun je natuurlijk nooit genoeg recepten voor hebben. Zin in een pasta met een klein najaarstintje, die overigens ook de rest van het jaar prima smaakt? Kijk dan eens naar het recept van de tagliatelle ai funghi dat je hieronder vindt. Een heerlijk romige pastaschotel met paddenstoelen die zo op tafel staat en waarvan jij en je tafelgenoten heerlijk zullen smullen. Geef er een groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd!
Tagliatelle ai funghi, pasta met paddenstoelen
Paddenstoelen hebben een lange geschiedenis van gebruik in de Italiaanse keuken. Het verzamelen en eten van wilde paddenstoelen dateert al uit de tijd van de oude Romeinen, en veel regio’s in Italië hebben hun eigen traditionele recept met paddenstoelen. Nu is het niet de bedoeling om je aan te moedigen om voor de tagliatelle ai funghi het bos in te gaan en wilde paddenstoelen te gaan plukken. Als je daar niet echt heel veel verstand hebt, is dat geen goed idee, want als je een verkeerde te pakken hebt loop je het risico om behoorlijk ziek te worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Paddenstoelen zijn een gezonde en lekkere groente, maar houdt het wel veilig. Naar de groenteboer of de supermarkt voor verse paddenstoelen dus. Je kunt een combinatie van verschillende soorten gebruiken, kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake, beukenzwammen… kies en combineer wat jij lekker vindt en waar je aan kunt komen. Het is ook lekker om het recept voor de tagliatelle ai funghi met één soort paddenstoelen te maken. Kies dan eens een bijzondere soort als bijvoorbeeld cantharellen.
Ga eens voor verse pasta bij dit recept
Je kunt voor het recept van de tagliatelle ai funghi natuurlijk altijd gewone, gedroogde, pasta gebruiken. Maar in veel winkels wordt ook verse pasta verkocht. Verse pasta is heerlijk, en heel snel gaar. Een goede keus dus als je een extra lekker gerecht op tafel wilt zetten. Je vindt verse pasta in het koelschap.
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Tagliatelle ai funghi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram verse, gemengde paddenstoelen
- 25 gram gedroogde paddenstoelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- een stukje Parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper
- 500 gr (droge) tagliatelle
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tagliatelle au funghi:
Laat de gedroogde paddenstoelen 10 minuten weken in een kommetje heet water. Haal ze daarna uit het water en hak ze fijn.
Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de verse paddenstoelen in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de uien met de geweekte paddenstoelen lichtbruin. Voeg vervolgens de verse paddenstoelen en de knoflook toe en bak ze mee tot de paddenstoelen gaar zijn. Blus af met de witte wijn.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als de witte wijn verdampt is, voeg je de kookroom toe. Warm de saus even op, breng hem op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Roer de pasta door de saus.
Schep de tagliatelle ai funghi di in pastaborden of grote kommen. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Tafel lekker !!