Tagliatelle met ham en verse doperwten – Deze pastaschotel ga je erg lekker vinden. Zo lekker dat hij beslist op je lijstje van blijvertjes terecht gaat komen! Daarnaast staat hij ook nog eens supersnel op tafel, en dat is ook wat waard toch? Deze tagliatelle met ham en verse doperwten is wel een echt zomergerecht. We hebben hem namelijk gemaakt met een bijzondere groente, namelijk verse doperwten. En verse peulvruchten zijn een echte voorjaars- en zomerproduct. Heb jij deze verse peulvruchten al gespot op de markt of bij de groenteboer?
Verse peulvruchten zijn veel lekkerder!
Natuurlijk kun je deze tagliatelle met ham en verse doperwten ook wel maken met diepvriesdoperwten. Maar heb je wel eens verse doperwten geproefd? Die smaken zó anders. Veel zoeter en zoveel lekkerder. Je kunt ze echt niet met elkaar vergelijken, en al helemaal niet met doperwten uit een pot of een blik. We horen je al denken, ‘wat een klus, om ze zelf te gaan doppen.’ Maar je gaat er beslist geen spijt van krijgen. Je zult er waarschijnlijk wel even naar moeten zoeken, verse doperwten nog in de dop. De meeste kans heb je op de markt bij de groentekraam of bij een goed gesorteerde groentewinkel. Kun je ze nou echt niet vinden, neem dan eens een kijkje in het koelvak van de supermarkt. Deze willen wel eens verse, al gedopte, doperwten verkopen. Dit is een prima alternatief voor dit pastagerecht.
Tagliatelle met ham en verse doperwten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram tagliatelle
- 350 gram gedopte, verse doperwten
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 250 gram ham, in blokjes
- 75 gram boter
- 250 ml groentebouillon
- flinke hand gehakte, gemengde tuinkruiden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tagliatelle met ham en verse doperwten:
Smelt de boter in een pan, maar laat deze niet bruin worden. Zet de uien even aan in de gesmolten boter tot ze glazig worden.
Voeg dan de verse doperwten en de bouillon toe. Laat koken tot de doperwten gaar zijn. Dit zal ongeveer 7 à 8 minuten in beslag nemen.
Kook in de tussentijd de tagliatelle beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de ham erbij en warm deze even mee.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer de gehakte tuinkruiden er door.
Schep dan de beetgaar gekookte tagliatelle er door.
Serveer de tagliatelle met ham en verse doperwten in diepe borden of pastaborden. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Tafel lekker !!