Tagliatelle met ham en verse doperwten – Dit is een pastaschotel die je erg lekker gaat vinden. Zo lekker dat hij zeker op je lijstje van blijvertjes terecht gaat komen! Daarnaast staat hij ook nog eens supersnel op tafel, en dat is ook wat waard toch? De tagliatelle met ham en verse doperwten is wel een echt zomergerecht. Hij namelijk gemaakt met een bijzondere groente, namelijk verse doperwten. En verse peulvruchten zijn een echte voorjaars- en zomerproduct. Heb jij die verse peulvruchten al gespot op de markt of bij de groenteboer?
Verse peulvruchten zijn veel lekkerder!
Natuurlijk kun je tagliatelle met ham en verse doperwten ook wel maken met diepvriesdoperwten. Maar heb je wel eens verse doperwten geproefd? Die smaken zó anders. Veel zoeter en zoveel lekkerder. Je kunt ze echt niet met elkaar vergelijken, en al helemaal niet met doperwten uit een pot of een blik. Je denkt nu ongetwijfeld, ‘wat een klus, om ze zelf te gaan doppen.’ Maar je gaat er zeker geen spijt van krijgen. Je zult er waarschijnlijk wel even naar moeten zoeken, verse doperwten nog in de dop. De meeste kans heb je op de markt bij de groentekraam of bij een goed gesorteerde groentewinkel. Kun je ze nu echt niet vinden, neem dan eens een kijkje in het koelvak van de supermarkt. Die willen wel eens verse, al gedopte, doperwten verkopen. Dit is een prima alternatief voor dit pastagerecht.
Bonen en verse peulvruchten; hier vind je de lekkerste recepten
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen en verse peulvruchten!
Tagliatelle met ham en verse doperwten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram tagliatelle
- 350 gram gedopte, verse doperwten
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 250 gram ham, in blokjes
- 75 gram boter
- 250 ml groentebouillon
- een flinke hand gehakte, gemengde tuinkruiden
- zout en peper
- Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tagliatelle met ham en verse doperwten:
Smelt de boter in een pan, maar laat die niet bruin worden. Zet de uien even aan in de gesmolten boter tot ze glazig worden.
Voeg dan de verse doperwten en de bouillon toe. Laat koken tot de doperwten gaar zijn. Dit zal ongeveer 7 à 8 minuten in beslag nemen.
Kook in de tussentijd de tagliatelle beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de ham erbij en warm die even mee.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer de gehakte tuinkruiden erdoor.
Schep dan de beetgaar gekookte tagliatelle erdoor.
Serveer de tagliatelle met ham en verse doperwten in diepe borden of pastaborden. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Tafel lekker !!