• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Het recept voor een lekkere snelle pasta met kip, broccoli en een saus van gorgonzola.

door Connie Derks
in Pastagerechten
1
0
Tagliatelle met kip en broccoli

Tagliatelle met kip en broccoli –  Met deze pasta zet je snel een lekkere en verantwoorde pasta op tafel.

Kip en broccoli, een lekkere en gezonde combinatie

Broccoli staat erom bekend dat het goed voor je is, het is rijk aan vezels en vitamine C. Kook deze groente niet te lang want dan verliest hij veel vitamines. Kook daarom de broccoli in kleine roosjes kort in water. Zodra ze beetgaar zijn, dompel je ze direct in koud water om het kookproces te stoppen. Zo behoud de broccoli zijn smaak en mooie groene kleur en wordt het geen donkergroene en zachte uit elkaar vallende massa.

Kipfilet is een lekker mager stukje vlees met een vrij neutrale smaak, het is een veel gebruikt stukje vlees, zeker als je niet al te vet en snel wil eten. Door de kipfilet in stukjes te snijden en samen met de ui en knoflook te bakken, pakt hij meer smaak op en is lekker snel gaar.

Verse tagliatelle, lekker en snel

Door gebruik te maken van verse pasta heb je makkelijk en snel een pastagerecht op tafel staan. Deze verse pasta hoeft vaak maar 4 minuten te koken. De pasta kook je in het water waar ook de broccoli in wordt geblancheerd, zo win je tijd en smaak.

Een saus van blauwe kaas

Blauwe kaas, je vindt het geweldig lekker, of je houdt er totaal niet van. Een feit is wel dat een saus met gorgonzola perfect past bij tagliatelle met kip en broccoli. Door het gebruik van blauwe kaas zal de kaassaus er iets grauw uitzien. Dat los je op door een stukje blauwe kaas te verkruimelen en die stukjes er overheen te strooien. De saus is makkelijker dan makkelijk. Je verwarmt de kookroom, je verkruimelt er kaas door en je voegt lekker veel peper uit de molen toe, even goed roeren en klaar is je saus. Gebruik niet te veel van deze saus want de smaak is vrij sterk. Wil je liever geen blauwe kaas gebruiken? Vervang die dan door een geraspte kaas naar keuze.

Gorgonzola

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Tagliatelle met kip en broccoli

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse tagliatelle
  • 400 gram kipfilet
  • 600 gram broccoli
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram gorgonzola pikant
  • 250 ml kookroom
  • 25 gram pijnboompitjes
  • peper / zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tagliatelle met kip en broccoli:

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd die in blokjes of schijfjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook zeer fijn. Snijd de kipfilet in de lengte 2 maal doormidden en snijd van de repen plakjes van ongeveer 1 cm dik en bestrooi ze met zout en peper.

Bak de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Haal ze direct uit de pan, om verbranden te voorkomen

Zet een kom klaar met koud water. Zet een pan op met water en zout en breng dit aan de kook. Als het water kookt mag de broccoli erin en die kook je tot de groente net gaar is. Schep de broccoli uit het kokende water in de kom met koud water, maar gooi het kookwater niet weg.

Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie. Bak hierin de kipfilet samen met de ui en de knoflook tot de kip net gaar is.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de tagliatelle tot die beetgaar is. Breng de kookroom aan de kook en verkruimel er ongeveer 2/3 van de kaas in. Roer goed door tot de kaas oplost, verwarm de saus eventueel nog een beetje. Breng op smaak met flink wat peper uit de molen en eventueel een klein beetje zout.

Giet het water van de broccoli en doe de groente bij de kip. Verwarm dit even goed door.

Giet de verse pasta af en schep deze losjes door het vlees/groente mengsel. Schep de tagliatelle met kip en broccoli op borden en verdeel er de saus en pijnboompitjes over.

Tafel lekker !!

DeelPin94Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Collezione met courgette
Pastagerechten

Collezione met courgette, tomaatjes en paprika

pasta met asperges
Pastagerechten

Pasta met asperges en zalm

Ovenpasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes; lekker gezond, lekker voorjaar

pasta met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

11 − 5 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen