Tagliatelle met kip en broccoli – Met een pastaschotel als tagliatelle met kip en broccoli zet je snel een lekkere en verantwoorde pasta, vol met verse groente op tafel.
Kip en broccoli, een lekkere en gezonde combinatie
Broccoli staat erom bekend dat het goed voor je is, het is rijk aan vezels en vitamine C. Kook de groente niet te lang, want dan verliest hij veel vitamines. Kook daarom de broccoli, in kleine roosjes, kort, zonder deksel op de pan. Zodra de roosjes beetgaar zijn, dompel je ze direct in koud water om het kookproces te stoppen. Zo behoudt de broccoli zijn smaak en mooie groene kleur en wordt het geen donkergroene en zachte uit elkaar vallende massa.
Kipfilet is een lekker mager stukje vlees met een vrij neutrale smaak. Het is dan ook een veel gebruikt stukje vlees, en zeker geschikt als je niet al te vet en snel wil eten. Door de kipfilet in stukjes te snijden en samen met de ui en knoflook te bakken, pakt hij meer smaak op en is lekker snel gaar.
Verse tagliatelle, lekker en snel
Door gebruik te maken van verse pasta heb je makkelijk en snel een pastagerecht op tafel staan. Die verse pasta hoeft vaak maar 4 minuten te koken. De pasta kook je in het water waar ook de broccoli in wordt geblancheerd, zo win je tijd en smaak. De tagliatelle met kip en broccoli staat zo heel snel op tafel.
Een saus van blauwe kaas
Blauwe kaas, je vindt het geweldig lekker, of je houdt er totaal niet van. Een feit is wel dat een saus met gorgonzola perfect past bij tagliatelle met kip en broccoli. Door het gebruik van blauwe kaas zal de kaassaus er iets grauw uitzien. Dat los je op door een stukje blauwe kaas te verkruimelen en die stukjes er overheen te strooien. De saus is makkelijker dan makkelijk. Je verwarmt de kookroom, je verkruimelt er kaas door en je voegt lekker veel peper uit de molen toe, even goed roeren en klaar is je saus. Gebruik niet te veel van de saus, want de smaak is vrij sterk. Wil je liever geen blauwe kaas gebruiken? Vervang die dan door een geraspte kaas naar keuze.
Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Tagliatelle met kip en broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse tagliatelle
- 400 gram kipfilet
- 600 gram broccoli
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram gorgonzola pikant
- 250 ml kookroom
- 25 gram pijnboompitjes
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tagliatelle met kip en broccoli:
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd die in blokjes of schijfjes.
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook heel fijn.
Snijd de kipfilet in de lengte 2 maal doormidden en snijd van de repen plakjes van ongeveer 1 cm dik en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Haal ze direct uit de pan, om verbranden te voorkomen.
Zet een kom klaar met koud water.
Zet een pan op met water en zout en breng dit aan de kook. Als het water kookt mag de broccoli erin en die kook je tot de groente net gaar is. Schep de broccoli uit het kokende water in de kom met koud water, maar gooi het kookwater niet weg.
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie. Bak hierin de kipfilet samen met de ui en de knoflook tot de kip net gaar is.
Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de tagliatelle tot die beetgaar is.
Breng de kookroom aan de kook en verkruimel er ongeveer 2/3 van de kaas in. Roer goed door tot de kaas oplost, verwarm de saus eventueel nog een beetje. Breng op smaak met flink wat peper uit de molen en eventueel een klein beetje zout.
Giet het water van de broccoli en doe de groente bij de kip. Warm dit even goed door.
Giet de verse pasta af en schep ze losjes door het vlees/groente mengsel.
Schep de tagliatelle met kip en broccoli op borden en verdeel er de saus en pijnboompitjes over.
Tafel lekker !!