- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Verse tagliatelle met ricotta en Herderham

Verse tagliatelle ricotta en Herderham – Een snelle maaltijd, en toch de nodige sensatie op je bord. Dat vind ik persoonlijk de juiste omschrijving voor dit gerecht. Met slechts een aantal ingrediĆ«nten zet je toch een smaakvolle, verse en gezonde pastaschotel op tafel. Kies bij voorkeur voor verse tagliatelle. Hierin zitten meer eieren verwerkt wat de smaak absoluut ten goede komt.

Verse tagliatelle ricotta en Herderham

Dit heb je nodig:

Breng een grote pan met veel water aan de kook. Voeg wat zout toe en vervolgens de tagliatelle. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.

Verhit de olijfolie in een andere pan en voeg de knoflook met wat zout en peper toe. Fruit even, ca. 1 minuut, aan. Doe de pasta in deze pan en schep door de olie zodat er zich een glanzend laagje om de pasta vormt.

Doe de pasta op de borden, verdeel er de ricotta, herderham en basilicum over. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.

Ricotta weetjes:

Ricotta heeft een zacht frisse smaak. Dit uit Italiƫ afkomstige kaasje is nauwelijks vet. Ricotta wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel. Je kunt dit kaasje ook thuis zelf maken. Weet je dat de ricotta echt heerlijk combineert met vers zomerfruit? Ook op een borrelplankje of kaasplankje doet ricotta het goed. Voeg dan naar smaak wat zout, peper of verse kruiden toe.