Tortellini met champignons, pesto en rucola – een makkelijke en snelle maaltijd boordevol smaak.
Tortellini is een pasta met vulling
Je kent ze vast wel de kleine opgerolde plakjes pasta met een vulling, de tortellini is er in heel veel smaken. Het is een echt lekker pastagerecht wat niet heel veel extra’s meer nodig heeft, omdat de vulling van de pasta al voor veel smaak zorgt. Kies voor dit gerecht een variant gevuld met ham of met kaas. De tortellini is te koop in de gedroogde en in de koelverse variant. De koelverse variant heeft de voorkeur omdat die zeer smakelijk is en vaak al in 3-4 minuten gaar is, wat ervoor zorgt dat dit een echt snelle maaltijd is.
Als je kiest voor de kaasvulling kun je dit gerecht perfect gebruiken voor een vegetarische maaltijd. Uiteraard laat je dan de verkruimelde ham ook achterwege.
Tortellini met champignons maak je supersnel klaar
We hebben allemaal wel eens van die dagen dat er niet heel veel tijd is om te koken. Dit gerecht is dan de uitkomst, want het staat in no-time op tafel en is ideaal als je snel maar ook lekker en gezond wil eten. Het zit boordevol champignons en wordt geserveerd op een bedje van verse rucola wat garant staat voor een krachtige en kruidige smaak. De champignons zorgen voor een lekkere bite en de pesto voor een diepe smaak.
Je kunt de tortellini met champignons ook met een gerust hart voor gasten op tafel zetten. Bij pastagerechten is het vaak lastig om ze mooi te serveren, maar door het gebruik van de rucola ziet het bord met pasta er direct al heel mooi uit. Rasp daar nog grof geraspte Parmezaanse kaas over en stukjes walnoot en je hebt een feest op je bord.
Maak het extra lekker met een crumble van ham
Als je kiest voor de ham vulling is het lekker om die te benadrukken door de tortellini met champignons ook af te werken met ham. Je kunt natuurlijk gewoon reepjes gekookte ham toevoegen aan de saus, maar door gedroogde ham te gebruiken heb je, met veel minder ham, veel meer smaak. Het maken van de crumble is verbluffend eenvoudig en een echte smaakmaker voor je pastagerecht.
Tortellini met champignons en zelfgemaakte pesto is nog lekkerder!
Heb je iets meer tijd en wil je nog veel meer smaak? Maak dan de pesto zelf. Dit is niet moeilijk en als je een vijzel of een staafmixer met een hakmolentje hebt zo gebeurt. Daarmee maak je de tortellini met champignons nog lekkerder
Pesto Genovese zelf maken; het recept voor de echte groene pesto
De lekkerste pesto Genovese maak je makkelijk zelf. Daar kan geen potje groene pesto tegenop. Met lekkere tips om te variëren.
Let op: de ingrediënten van de pesto staan niet in de ingrediëntenlijst en vervangen de groene pesto!
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Tortellini met champignons, pesto en rucola
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram tortellini kaas/walnoot
- 500 gram verse champignons
- 100 gram gedroogde ham
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- een paar takjes basilicum
- 250 ml kookroom
- 100 gram rucola
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram walnoten
- olijfolie
- 100 gram groene pesto
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tortellini met champignons, pesto en rucola:
Snijd de gedroogde ham in stukjes en bak die in een droge koekenpan krokant. Haal uit de pan en rooster de walnoten in dezelfde pan, zo krijgen ze veel meer smaak. Haal ook de walnoten uit de pan.
Zet een pan met ruim water en zout op en breng aan de kook.
Snijd de ui in stukjes en de champignons in plakjes. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Pers de knoflook erboven uit en voeg de verse champignons er aan toe. Bak ze mee tot ze gaar zijn.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Blus de champignons af met de kookroom en breng op smaak met de pesto. Proef de saus en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Schep de tortellini met aanhangend vocht in de pan met saus en meng die er kort door. Hak de basilicumblaadjes grof en meng die er ook door.
Hak de walnoten grof en verkruimel de ham nog een beetje. Verdeel de rucola in een cirkel over de borden Schep de tortellini even door en voeg eventueel nog een beetje pastawater toe. Schep de pasta in het midden van de cirkel. Strooi de walnoten en de crumble van ham erover en rasp er verse Parmezaanse kaas overheen. Serveer de tortellini met ham, champignons en tomaat direct.
Tafel lekker !!
Een lege pan is altijd een super teken Corine. Fijn om te horen dat het goed gekomen is.
Ah…. had ik er net zo’n zin in, staat de kookroom niet in het boodschappenlijstje. Ik had nog niet echt verder gekeken en nu kan ik het niet maken :(. Da’s jammer! Misschien even aanpassen?
Morgen nieuwe poging, dan nu maar makkelijk een pizza in de oven ;).
Ow, sorry Corine… dat is heel vervelend om te horen. Natuurlijk passen we m even aan! Laat je morgen weten of het toch gelukt is?
Hij was heerlijk! Nog een beetje zout erover en de pan is leeg ;).