Lasagne van kipfilet en courgette – De lasagne bolognese is in de Nederlandse huishoudens de populairste lasagne. Lekker Tafelen heeft o.a. als doel om je juist eens kennis te laten maken met iets wat net zo eenvoudig is, maar ook net even anders. Deze lasagne met kip is daar het perfecte voorbeeld van.
Een lasagne met courgette en kipfilet. Hoe simpel wil je het hebben? Beide producten even garen, ondertussen een verrukkelijke citroen-roomsaus in elkaar draaien, verse pecorino erover raspen en de afwas doen, terwijl je keuken zich vult met de geur van een garende lasagne in de oven.
Heerlijke ovenschotels met courgette
In de zomer zijn courgettes volop beschikbaar. Ontdek dan deze ovenschotels met courgette. Van gewone ovenschotel tot (vegetarische) lasagne.
Lasagne met kip
Een grote schaal geurige lasagne met kip, daar komt iedereen graag voor thuis. Samen genieten dat is waar het om draait.
Lasagne van kipfilet en courgette
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- zout en peper
- 1 grote of 2 kleine courgettes
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 300 ml. melk
- 300 ml. groentebouillon
- 1 biologische citroen
- 1 ei, middel
- suiker
- 5 steeltjes basilicum
- 6 tot 9 lasagnebladen
- 75 gram pecorino kaas
- boter of olie om de vorm in te vetten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lasagne van kipfilet en courgette:
Snijd de kipfilets over de breedte in plakken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de plakjes kipfilet in kleine porties aan beide zijden even aan tot de rauwheid ervan af is. Breng op smaak met wat zout en peper en neem ze uit de pan.
Was de courgette en snijd deze in plakjes. Bak ook deze in wat olie, met kleine porties tegelijk, even aan. Breng ook deze op smaak met wat zout en peper. Haal ook de courgette weer uit de pan.
Smelt de boter in een steelpan en wanneer deze voldoende heet is voeg je de bloem toe. Goed roeren, zodat de bloem even kan aanbakken in de boter. Dan de melk er al roerend aan toevoegen en vervolgens de groentebouillon er bij doen. Rasp de schil van de halve citroen en pers het vocht er boven de saus uit. Voeg de rasp aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Deze citroen-roomsaus geeft een heerlijk fris vleugje aan de lasagne. Proef regelmatig om te voorkomen dat de citroen teveel gaat overheersen.
In een kom het ei losroeren met 2 a 3 eetlepels van de saus. Dit met zout, peper, suiker en wat citroensap op smaak brengen. Het geheel bij de saus voegen en even goed omroeren. De basilicum wassen, drogen en wat apart houden voor de garnering. De blaadjes van de stelen plukken en deze vervolgens fijnsnijden en door de saus scheppen.
Vet een ovenschaal in, schenk wat saus op de bodem, leg er 2 a 3 lasagnebladen op en druk iets aan. Kipfilet en courgette erop leggen en met saus overgieten. Afdekken met 2 a 3 lasagnebladen. Nogmaals een laag kip en courgette er op leggen en afdekken met de overige saus. De pecorino er over raspen.
De lasagne in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 40 minuten laten garen. Garneer met wat basilicumblaadjes en rasp er nog wat citroenschil over.
Serveer de lasagne van kipfilet en courgette direct.
Tafel lekker !!
Heerlijke schotel. Ik heb hem al tweemaal gemaakt. Ik gril de courgette plakken even van te voren met wat provencaalse kruiden. De citroen maakt het lekker fris.
Roux zeker niet te dik maken! Succes verzekerd.
Leuk dat je het deelt Loes! Dat je het twee keer maakt bewijst natuurlijk al veel ☺️ En de plakken grillen met Provençaalse kruiden is een heerlijke extra tip. Zo haal je er nog meer smaak uit.
Heerlijk recept en ga deze zeker eens maken. Bedankt voor het hier te delen.
We zijn benieuwd naar het resultaat! Altijd leuk om anderen te inspireren
Een heerlijk fris gerecht. De roux mislukte de eerste keer, maar ging in de rebound goed. Het helpt als je alles van te voren klaar hebt staan (citroen geraspt, de kruidenbouillon etc.). Een blijvertje vrees ik?
Goed om te horen Ross ? Alles van tevoren klaarzetten is altijd een verstandige keuze. Het geeft je veel meer rust in de keuken en daarmee vaak ook een beter eindresultaat.
Beste,
voor hoeveel personen is deze lasagne? Want ik heb een portie nodig voor 6 goede eters.
Dank u voor uw reactie!
Mvg,
Filip DC
Dit gerecht is voldoende voor 3 a 4 personen Filip. Laat je ons weten of het lekker was?
Heb em gemaakt,was erg lekker,alleen ging de saus in de schift.Kun je me raad geven om dit te voorkomen?
Beste Tineke, de saus wordt gemaakt op basis van een roux. Een warme saus, ook belangrijk om te weten. Zorg eerst dat de boter goed heet is. Meng dan de bloem door de boter, en bak de bloem ook echt. Er ontstaat een deegbal. Vervolgens de pan van het vuur halen, en de (koude of lauwwarme) melk er eerst beetje bij beetje doorroeren. Roeren is echt van belang, want bij het toevoegen van de vloeistof, in dit geval melk, ontstaat de schifting. Na de melk is de bouillon niet zo’n probleem. Deze kun je in één keer toevoegen. Essentieel is om al roerend, met een garde de melk bij de deegbal te roeren. Doe je dit echt geleidelijk dan schift deze zeker niet. En, je hebt dan de roux onder controle. Een mooie basis voor heel veel sauzen.
We zijn fan van lekker tafelen en hebben echt genoten van deze lekkere lasagne
Doen, hij is zoooo lekker!
Klopt..het was zéér smaakvol en voor herhaling vatbaar!!
ben benieuwd.. staat net in de oven 🙂
En?
O:-) heerlijk dat accent met de Citroen.
Absoluut lekker zomers! Leuk dat je het geprobeerd hebt en de uitslag hier met ons deelt.