Verse pasta met broccoli, gegrilde kip en gorgonzolasaus – Gemak is fijn, maar lekker eten wint het wat ons betreft nog altijd. Die twee gaan echt niet altijd samen. Maar er zijn uitzonderingen. Met slechts een paar verse ingrediënten kun je wel degelijk een smaakvolle maaltijd op tafel zetten.
Groente, Vlees & Kaas
In onderstaande verse pasta zijn zowel groente, vlees als kaas verwerkt. Verse broccoli is natuurlijk hartstikke gezond. Kipfilet heeft bijna iedereen wel in de vriezer liggen en een stukje Gorgonzola maakt het af. Het gemak van dit gerecht zit hem in het gebruik van verse pasta. Deze koop je kant en klaar in de supermarkten en is beduidend lekkerder dan de gedroogde pastasoorten. Heb je wat meer tijd? Dan moet je echt eens proberen om de pasta zelf te maken. Dat is best een klusje maar dat zet je met trots en plezier op tafel.
Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Verse pasta met broccoli, gegrilde kip en gorgonzolasaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse pasta
- 2 flinke stronken broccoli
- 2 stuks kipfilet
- 250 ml slagroom
- een flink stuk gorgonzola picante
- zout en peper
- paprikapoeder
- olie om in te wokken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de verse pasta met broccoli:
Zet een pan water op het het vuur en wacht tot het kookt. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en kruid met zout, peper en paprika. Doe de kip in een ondiep bord en giet er wat wokolie overheen. Roer goed door elkaar. Doe de ongeklopte slagroom in een steelpannetje . Breng aan de kook en voeg gorgonzola naar smaak toe. Laat de saus op hoog vuur goed inkoken tot sausdikte. Laat de grillpan ondertussen op hoog vuur goed heet worden. Leg de kipreepjes erin en keer ze maar één keer om zodat je de grillstreepjes mooi blijft zien. Doe ondertussen de broccoliroosjes in het water samen met de pasta en kook vier minuten. Giet alles af. Serveer de verse pasta met broccoli op een diep bord en doe er wat gorgonzolasaus overheen. Leg daarna de kipreepjes er op.
Tafel lekker !!