Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Een stap voor stap omschrijving voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling van spinazie. Met dit recept kan het niet mislukken.

0 12.877

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie – Met het boek van de Chiappa sisters binnen handbereik moest het er natuurlijk van gaan komen, ik ga mijn eigen ravioli maken. Ravioli is een gevulde pasta die je uiteraard kunt vullen met elke gewenste vulling . Ik koos voor een garnalen vulling, maar omdat er ook eters aan tafel gaan die niet zo gek zijn op garnalen maakte ik hierbij ook een spinazie vulling. Beide vulling waren een groot succes.


Zelfgemaakte Ravioli

Ik begon met het maken van het pastadeeg en gebruikte hiervoor dit recept. Wel koos ik voor Semola di grano duro, of te wel bloem gemaakt van harde tarwe. Meel of bloem gemaakt uit harde tarwe bevat meer gluten en juist die gluten zorgen voor de elastisiteit van het deeg, voor pasta dus ideaal. Wat ik zelf dan ook weer een bijkomend voordeel vind is dat de pasta z’on mooie geelachtige kleur krijgt een kleur die naar mijn idee bij pasta hoort.

Toen het deeg lag te rusten begon ik alvast met het maken van de vulling. Zoals ik al schreef maakte ik een vulling met garnalen en een vulling met spinazie, onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen.

Voor de garnalen vulling heeft u nodig;

  • 100 gram noordzeegarnalen
  • 10 gram fijn gesneden peterselie
  • 1/4 fijn gesneden rood pepertje
  • rasp van 1 limoen
  • 20 gram gesmolten boter

Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar, als alles goed is vermengd schenkt u hier de gesmolten boter over en roert het nog even goed door.

Voor de spinazie vulling;

  • 60 gram spinazie
  • 75 gram mascarpone
  • 75 ricotta
  • 3 plakken uitgebakken Parmaham
  • snuf nootmuskaat

Kook de spinazie met een klein beetje water in een afgedekte pan tot de spinazie flink is geslonken. Giet deze af en laat afkoelen. Snijdt de ham in kleine stukjes. Meng vervolgens de mascarpone, ricotta en de ham door elkaar. Als de spinazie is afgekoeld goed uitknijpen zodat er zo min mogelijk vocht inblijft zitten, een te vochtige vulling kan er voor zorgen dat uw ravioli straks uit elkaar gaat vallen, en meng de spinazie vervolgens door het mascarponemengsel. Breng op smaak met een klein beetje nootmuskaat.

Nadat het deeg voldoende heeft gerust draait u er met een pastamachine lange vellen van, de vellen die even niet gebruikt worden legt u het best even onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Op één vel maakt u hoopjes van de vulling, vervolgens bevochtigd u de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken. Leg het volgende vel erover heen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt. En dan met een koekjesuitsteker of gewoon met een mes vormpjes maken.

Leg ze vervolgens op een schone theedoek die ligt bestrooid is met semola of bloem, om ze te laten drogen.

Kook de pasta in 5 minuten al dente.

Terwijl de pasta kookt kunt u er een overheerlijke saus bij maken, gebruik hiervoor;

  • 125 gram fijngesneden cherrytomaatjes
  • 10 gram fijngehakte bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 60 gram boter

Stamp de pijnboompitjes, de kappertjes en de knoflook in de vijzel fijn. Doe de overige ingredienten (behalve de boter) in een kom en meng hier het mensel uit de vijzel door heen.

Smelt de boter en zodra de boter begint te borrelen voegt u het tomatenmengsel toe en laat het geheel even doorkoken. Schep dit over de ravioli.

Ravioli (10)

Voor over de ravioli met spinazie koos ik voor een wat subtielere saus omdat de vulling al z’on ontzettend rijke smaak heeft.

  • 50 gram boter
  • 1 takje rozemarijn

Smelt de boter samen met de rozemarijn en verwarm het geheel op een middelhoogvuur.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer