• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

door Samantha
in Pastagerechten
0
0
Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie – Met het boek van de Chiappa sisters binnen handbereik moest het er natuurlijk van gaan komen, ik ga mijn eigen ravioli maken. Ravioli is een gevulde pasta die je uiteraard kunt vullen met elke gewenste vulling . Ik koos voor een garnalen vulling, maar omdat er ook eters aan tafel gaan die niet zo gek zijn op garnalen maakte ik hierbij ook een spinazie vulling. Beide vulling waren een groot succes.

Zelfgemaakte Ravioli

Ik begon met het maken van het pastadeeg en gebruikte hiervoor dit recept. Wel koos ik voor Semola di grano duro, of te wel bloem gemaakt van harde tarwe. Meel of bloem gemaakt uit harde tarwe bevat meer gluten en juist die gluten zorgen voor de elastisiteit van het deeg, voor pasta dus ideaal. Wat ik zelf dan ook weer een bijkomend voordeel vind is dat de pasta z’on mooie geelachtige kleur krijgt een kleur die naar mijn idee bij pasta hoort.

Toen het deeg lag te rusten begon ik alvast met het maken van de vulling. Zoals ik al schreef maakte ik een vulling met garnalen en een vulling met spinazie, onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen.

Voor de garnalen vulling heeft u nodig;

  • 100 gram noordzeegarnalen
  • 10 gram fijn gesneden peterselie
  • 1/4 fijn gesneden rood pepertje
  • rasp van 1 limoen
  • 20 gram gesmolten boter

Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar, als alles goed is vermengd schenkt u hier de gesmolten boter over en roert het nog even goed door.

Voor de spinazie vulling;

  • 60 gram spinazie
  • 75 gram mascarpone
  • 75 ricotta
  • 3 plakken uitgebakken Parmaham
  • snuf nootmuskaat

Kook de spinazie met een klein beetje water in een afgedekte pan tot de spinazie flink is geslonken. Giet deze af en laat afkoelen. Snijdt de ham in kleine stukjes. Meng vervolgens de mascarpone, ricotta en de ham door elkaar. Als de spinazie is afgekoeld goed uitknijpen zodat er zo min mogelijk vocht inblijft zitten, een te vochtige vulling kan er voor zorgen dat uw ravioli straks uit elkaar gaat vallen, en meng de spinazie vervolgens door het mascarponemengsel. Breng op smaak met een klein beetje nootmuskaat.

Nadat het deeg voldoende heeft gerust draait u er met een pastamachine lange vellen van, de vellen die even niet gebruikt worden legt u het best even onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Op één vel maakt u hoopjes van de vulling, vervolgens bevochtigd u de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken. Leg het volgende vel erover heen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt. En dan met een koekjesuitsteker of gewoon met een mes vormpjes maken.

Ravioli met garnalen
Ravioli
Laat drogen op schone theedoek

Leg ze vervolgens op een schone theedoek die ligt bestrooid is met semola of bloem, om ze te laten drogen.

Kook de pasta in 5 minuten al dente.

Terwijl de pasta kookt kunt u er een overheerlijke saus bij maken, gebruik hiervoor;

  • 125 gram fijngesneden cherrytomaatjes
  • 10 gram fijngehakte bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 60 gram boter

Stamp de pijnboompitjes, de kappertjes en de knoflook in de vijzel fijn. Doe de overige ingredienten (behalve de boter) in een kom en meng hier het mensel uit de vijzel door heen.

Smelt de boter en zodra de boter begint te borrelen voegt u het tomatenmengsel toe en laat het geheel even doorkoken. Schep dit over de ravioli.

Ravioli (10)

Voor over de ravioli met spinazie koos ik voor een wat subtielere saus omdat de vulling al z’on ontzettend rijke smaak heeft.

  • 50 gram boter
  • 1 takje rozemarijn

Smelt de boter samen met de rozemarijn en verwarm het geheel op een middelhoogvuur.

Tags: Groente - Bladgroenten - Spinazieravioli receptenVis - GarnalenVis - Hollandse garnalen
DeelPin357Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Ravioli met een vulling van zoete aardappel
Pastagerechten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Ravioli maken benodigheden
Kookschool

Ravioli maken

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus
Voorgerecht

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

Stoemp
Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen