• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

door Hedwig Adema
in Hoofdgerecht
0
0
Pittige groente-tajine

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu – Deze tajine maak je gewoon op een spaarbrander, maar heb je een tajine, dan kun je die natuurlijk ook voor dit gerecht gebruiken. Al zal de stooftijd dan misschien anders zijn. Ik heb wortel, courgette, aubergine en bleekselderij gebruikt voor deze groente-tajine maar dat is geen wet van Meden en Perzen, dus gebruik groenten die jou in deze tajine lekker lijken.

Erbij serveerde ik krokante tofu, welke ik eerst met maizena en zeezout omschudde en daarna op hoog vuur in een klein laagje olie bakte ( beetje frituren dus eigenlijk ). Hierdoor legt het laagje maizena en zeezout een soort van beslagje om de tofu-blokjes heen waardoor het lekker knapperig wordt.

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Ontdek de vele voordelen van verse bleekselderij. Natuurlijk vullen we de tips aan met een aantal heerlijke recepten.

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Hoofdgerecht voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke tl kurkuma
  • 1 el harissa
  • 200 g wortel
  • 150 g courgette
  • 150 g aubergine
  • 150 g bleekselderij
  • 1/2 blik tomatenblokjes met vocht
  • 21/2 dl groentebouillon

Voor de krokante tofu:

  • 3 el olijfolie
  • 200 g tofu
  • 2 el maizena
  • gemalen zeezout
  • 1 vel aluminiumfolie

 

  • 150 g couscous
  • 1 vel aluminiumfolie

Voor erbij:

  • Turkse of Griekse dikke yoghurt
  • harissa
  • gehakte verse koriander

Snijd eerst alle groenten in stukken van ongeveer twee centimeter, snipper de ui, rasp de gemberwortel en pers de knoflook uit.

Rooster de komijn- en korianderzaad tot het gaat geuren en vijzel de kruiden.

Fruit in een braadpan met dikke bodem de ui, knoflook, gember in de olijfolie zacht gedurende vijf minuten. Doe er de kurkuma, harissa en de gevijzelde komijn- en korianderzaadjes bij en bak even mee. Voeg er nu de gesneden groenten aan toe en bak vijf minuten mee op hoog vuur. Doe er nu de groentebouillon en de tomatenblokjes bij, zet op een spaarbrander op de kleinste pit en laat een half uurtje zachtjes stoven met het deksel op de pan.

Tien minuten voor einde stooftijd ga je bezig met de couscous en de tofu

Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

Voor de krokante tofu:

Snijd de tofu in blokjes van een bij een centimeter. Doe over in een kommetje en hussel om met de maizena en het zeezout.

Verhit de olie in een anti-aanbak-koekenpan flink heet en frituur als het ware de tofu tot mooi knapperig bruin gedurende drie minuten. Schep de tofu uit de pan en houd warm in een vel aluminiumfolie.

Intussen ga je door met de couscous.

Voor de couscous:

Doe de couscous in een vuurvaste niet te grote kom, formaat dessertschaaltje, giet er zoveel kokend water op tot vingerdikte hoog en dek af met aluminiumfolie. Laat in twee minuten wellen. Langer laten staan is geen probleem, het kookproces houdt op, zodra al het water is opgenomen.

Serveren:

Schep de couscous op de borden, met de groente-tajine ernaast en de krokante tofu erover. Garneer met vers gehakte koriander, de yoghurt en harissa kun je er in kommetjes bij zetten.

Tags: CouscousGroenteGroente - WortelsTajineTofuVegetarisch
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Chili con carne
Hoofdgerecht

Chili con Carne; Mexicaans comfortfood

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen