• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Hedwig Adema door Hedwig Adema
in Hoofdgerecht
0
0
Pittige groente-tajine

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu – Deze tajine maak je gewoon op een spaarbrander, maar heb je een tajine, dan kun je die natuurlijk ook voor dit gerecht gebruiken. Al zal de stooftijd dan wellicht anders zijn. Ik heb wortel, courgette, aubergine en bleekselderij gebruikt voor deze groente-tajine maar dat is geen wet van Meden en Perzen, dus gebruik groenten die jou in deze tajine lekker lijken.

Erbij serveerde ik krokante tofu, welke ik eerst met maizena en zeezout omschudde en daarna op hoog vuur in een klein laagje olie bakte ( beetje frituren dus eigenlijk ). Hierdoor legt het laagje maizena en zeezout een soort van beslagje om de tofu-blokjes heen waardoor het lekker knapperig wordt.

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Hoofdgerecht voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke tl kurkuma
  • 1 el harissa
  • 200 g wortel
  • 150 g courgette
  • 150 g aubergine
  • 150 g bleekselderij
  • 1/2 blik tomatenblokjes met vocht
  • 21/2 dl groentebouillon

Voor de krokante tofu:

  • 3 el olijfolie
  • 200 g tofu
  • 2 el maizena
  • gemalen zeezout
  • 1 vel aluminiumfolie

 

  • 150 g couscous
  • 1 vel aluminiumfolie

Voor erbij:

  • Turkse of Griekse dikke yoghurt
  • harissa
  • gehakte verse koriander

Snijd eerst alle groenten in stukken van ongeveer twee centimeter, snipper de ui, rasp de gemberwortel en pers de knoflook uit.

Rooster de komijn- en korianderzaad tot het gaat geuren en vijzel de kruiden.

Fruit in een braadpan met dikke bodem de ui, knoflook, gember in de olijfolie zacht gedurende vijf minuten. Doe er de kurkuma, harissa en de gevijzelde komijn- en korianderzaadjes bij en bak even mee. Voeg er nu de gesneden groenten aan toe en bak vijf minuten mee op hoog vuur. Doe er nu de groentebouillon en de tomatenblokjes bij, zet op een spaarbrander op de kleinste pit en laat een half uurtje zachtjes stoven met het deksel op de pan.

Tien minuten voor einde stooftijd ga je bezig met de couscous en de tofu

Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

Voor de krokante tofu:

Snijd de tofu in blokjes van een bij een centimeter. Doe over in een kommetje en hussel om met de maizena en het zeezout.

Verhit de olie in een anti-aanbak-koekenpan flink heet en frituur als het ware de tofu tot mooi knapperig bruin gedurende drie minuten. Schep de tofu uit de pan en houd warm in een vel aluminiumfolie.

Intussen ga je door met de couscous.

Voor de couscous:

Doe de couscous in een vuurvaste niet te grote kom, formaat dessertschaaltje, giet er zoveel kokend water op tot vingerdikte hoog en dek af met aluminiumfolie. Laat in twee minuten wellen. Langer laten staan is geen probleem, het kookproces houdt op, zodra al het water is opgenomen.

Serveren:

Schep de couscous op de borden, met de groente-tajine ernaast en de krokante tofu erover. Garneer met vers gehakte koriander, de yoghurt en harissa kun je er in kommetjes bij zetten.

Tags: CouscousGroenteGroente - WortelsGroenten - Stengelgroenten - BleekselderijStengelgroentenTajineTofuVegetarisch
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Forel pakketje
Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes
Hoofdgerecht

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes

Bloemkool curry met cashewnoten
Hoofdgerecht

Bloemkool curry met cashewnoten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen