• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pizza

Pizza Hawaï & Pizza Salami; Zelfgemaakt het lekkerst

door Redactie
in Pizza
0
0
pizza hawaï

Pizza Hawaï & Pizza Salami; Zelfgemaakt het lekkerst – Eigenlijk kennen ze helemaal geen pizza Hawaï in Italië. Het is iets van west Europa en Amerika. Maar daarom is hij nog niet minder lekker. Het is één van de meest bekende pizza’s in Nederland samen met de pizza Salami. In ieder geval zijn ze hier favoriet. Met dit recept wil ik je graag vertellen dat een eigengemaakte pizza vele malen lekkerder is dan een pizza uit de diepvries. En daar kom je maar op één manier achter, ze zelf eens maken.

Ananas, ham, salami & passata

Een pizza Hawaï is een pizza met stukje ananas en ham met daarover geraspte kaas. Neem voor deze pizza lekker verse ananas als je daar aan kunt komen. Dit scheelt namelijk veel suiker in je pizza en wij hoeven je niet te vertellen dat vers natuurlijk lekkerder is dan de blik-variant. Ditzelfde geldt ook voor ham. Als je een mooie achterham neemt, die met zo’n vetrandje, dan zal ook dit ten goede komen. Net als een lekkere ambachtelijke salami. Je denkt toch niet dat de nonna’s in Italië genoegen zouden nemen met lagere kwaliteit ingrediënten?

Er is echter één uitzondering. De basis van je tomatensaus. Als er iets is wat ik op televisie vaak genoeg heb gezien is dat je voor pizzasaus gerust passata mag gebruiken, mits het Italiaanse/Mediterraanse passata is. De smaak van de tomaten aldaar schijven voller en zoeter te zijn dan die van de ook lekkere Nederlandse tomaat. Let er wel op dat er de meeste passata zout is toegevoegd voor houdbaarheid. Als je later nog meer zout toevoegt heb je al gauw teveel. Ik ga dus voor passata als basis voor mijn pizzasaus.

Word het pizza Hawaï of pizza salami. Of misschien wel de ene helft salami en de andere Hawaï. Kies wat jij het lekkerste vind.

Pizza Hawaï & Pizza Salami

Pizza voor 4 personen

  • 220 gr. bloem
  • 200 ml. lauw water
  • 1 snuf zout
  • 7 gr. gedroogde gist
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml passata
  • 1 tl. oregano
  • zout & peper
  • ½ verse ananas
  • 80 gr. ham
  • en/of +/- 12 plakken salami
  • 150 gr. geraspte jonge Gouda kaas

Maak eerst het deeg

Doe het lauwe water in een kom en giet hier de gist bij. Roer dit door elkaar en laat dit 5 minuten staan. Doe in een mengkom de bloem met een snuf zout, meng de zout alvast door de bloem. Als het gistpapje 5 minuten heeft gestaan kneed je dit langzaam door de bloem. Tot je een samenhangend deeg hebt. Is het wat droog? Voeg dan nog wat water erbij. Is het wat nat? Voeg dan nog wat bloem erbij. Het kan namelijk per bloem verschillen hoeveel water je nodig hebt.

Kneed het deeg dan nog 5 minuten goed door op je aanrecht. Doe een el. olijfolie in de kom en vet deze hiermee in. Doe het deeg erin en laat dit 1 uur rijzen op een warme plek met een vochtige doek erover.

De saus maken

Maak de ui schoon en snipper deze in zo fijn mogelijke stukjes. Zet een steelpan op het vuur en verhit hier een el. olijfolie in. Fruit de ui aan tot hij glazig is geworden. Pers de knoflook in de steelpan en fruit deze nog een minuut mee. Voeg de passata toe en de oregano en laat dit 30 minuten heel zachtjes pruttelen op je fornuis zodat de oregano goed in je saus kan trekken.

Ondertussen..

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Schil je de ananas, haal je de kern eruit en snij je hem in kleine stukjes, die geschikt zijn voor op een pizza. De ham kun je ook alvast in kleine stukjes snijden.

Pizza hawaii bodem
Pizza-hawaii-en-salami-pizza-oven
Pizza hawaii

Pizza maken

Haal je bol deeg uit de kom (als het goed is, bijna verdubbeld in formaat) en kneed dit nog even licht door. Rol het heel plat in de gewenste vorm. Rond of vierkant. Doe een schep pizzasaus erop en zorg ervoor dat de hele pizza, incl. de randen goed bedekt is met saus, maar let op, overdaad schaad.

Verdeel zoveel ananas en ham erover als je lekker vindt. Of als je voor salami gaat, verdeel dan de plakjes salami over de pizza. Verdeel als laatste de geraspte kaas eroverheen. Bak de pizza af tot de randen goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 a 20 minuten, afhankelijk van de grote en hoe dik je de bodem hebt gemaakt.

Ik heb gekozen voor 2 kleine pizza salami en 1 grotere Hawaï. Allemaal uit dit ene recept!

Tafel lekker!

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - ExotenKinderen recepten
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Eton mess
Nagerecht

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen