- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pizza met courgette

Pizza met courgette – Het is ontzettend leuk om, samen met de kids of bijvoorbeeld goede vrienden, zelf pizza’s te bakken. Het maken van pizzadeeg[1] is helemaal niet moeilijk en met een beetje oefening lijk ook jij op een Italiaanse pizzabakker. Leuk toch! Beleg ze met eigengemaakte tomatensaus of verse roomkaas, knapperige groente en bijvoorbeeld wat mozzarella. Dan ca. 10 min. bakken in een gloeiend hete oven (240 a 250 graden) en …. smullen maar!


Pizza met courgette

Dit heb je nodig voor 2 pizzabodems:

Topping voor pizza met courgette:

TIP: Bak de pizza op een speciale,metalen pizzabakplaat met gaatjes of op een in de oven mee verwarmde pizzasteen. Een deegroller kan ook handig zijn.

Meng eerst de droge ingrediënten voor de bodem, voeg dan de olijfolie en het water toe. Kneed dit ca. 5 minuten met een kneedmachine of 10 min. goed met de hand. Als het goed is ontstaat er nu een zeer elastisch deeg. Eventueel controleren door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel.

Laat het deeg dan 1 uur, in een licht ingevette en afgedekte kom, op kamertemperatuur in volume verdubbelen.

Verwarm de oven goed voor (met of zonder pizzasteen) op 230 á 240 graden.

Maak intussen de groente schoon en snij deze in dunne plakken.

Wanneer je pizzaplaten gebruikt, vet deze dan lichtjes in met wat boter of zonnebloemolie. Neem geen olijfolie, want dat krijg heel slecht van je bakblik af en blijft uiteindelijk een plakkerige laag.

Haal het deeg uit de kom, duw zachtjes wat lucht eruit (doorslaan) en verdeel het in twee gelijke stukken. Bol deze op en laat ze afgedekt nog 5 min. liggen.

Smeer met de bolle kant van een lepel of een siliconen spatel de verse roomkaas over de pizza’s. Strooi er vervolgens wat kruiden over. Dan de dunne courgetteschijfjes, de uiringen, plakjes champignons en als laatste de geraspte kaas.

Bak de pizza met courgette één voor één in het midden van de oven’, totdat ze knapperig en lichtgoudbruin zijn. Dit gaat heel snel in ongeveer 8 á 10 min. is de pizza klaar.

Links in dit recept:
  1. pizzadeeg: https://lekkertafelen.nl/specials/pizza-zelf-maken/