• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pizza

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Niets gemaakt door een ander, maar helemaal van jou

door Samantha
in Pizza
0
0
Pizza met gerookte zalm geitenkaas

Pizza met gerookte zalm – Er worden dagelijks talloze pizza’s verkocht. Gemak staat dan vaak centraal. Vriezers vol pizza, koelingen met kant-en-klaar pizza’s en pizzascooters met vers gemaakte pizza’s, het is er allemaal. Pizza is booming business! Over de prijs en de kwaliteit van dit alles gaan we het even niet hebben. Maar wel over het plezier van het zelf maken van pizza.

Vispizza; waarom alleen met tonijn?

Als je uit al die gemakkelijke oplossing een pizza met vis moet kiezen kom je wel de tonijn pizza tegen, maar andere vissoorten zie je nauwelijks op een pizza. Het plezier van dit recept begint dus al bij het feit dat je straks een pizza met gerookte zalm op tafel zet. Zo’n pizza die niemand anders heeft. Leg een paar van deze pizza’s op tafel, zet er wat groentegerechtjes of salades bij, schenk wijn in en deze avond kan niet meer stuk.

Waarom zou je het zelf doen?

Pizzadeeg maken, waarom zou je het zelf doen? Er zijn rollen kant-en-klaar deeg, er is pizzadeeg, er is van alles. Waarom zou je zelf gaan knoeien? Eigenlijk is er maar één antwoord. Gewoon omdat het leuk is. Maar we kunnen nog wel een stapje verder gaan. Koken en eten zorgen voor verbinding. Samen een pizzadeeg maken is feest. Met je partner of met je kinderen de keuken in en lekker knoeien en samen afwachten of die pizzabodem van vandaag echt wel zo lekker krokant wordt. En dan is er ook nog de trots dat je straks je eigen pizza op tafel zet.

Niets gemaakt door een ander, maar helemaal van jou.

Iedereen wordt blij van pizza met gerookte zalm

Kunnen koken betekend blije gezichten aan tafel. En wees eerlijk, daar tekent iedereen toch voor. Deze pizza met gerookte zalm levert die blije gezichten. Naast de originaliteit van de topping van zalm en geitenkaas zit er ook een beetje honing in het deeg. Het geheime ingrediënt om het deeg iets zoets mee te geven. Bedenk de combi van geitenkaas en honing. Je krijgt al trek bij de gedachte. De combinatie van het enigszins zoete deeg met de hartige topping maakt dit echt feest. Stroop die mouwen op, leg die verse ingrediënten op je werkbank en ga aan de slag. Vanavond eet je pizza met gerookte zalm. Maak er een salade bij, schenk een lekkere wijn in en als je gegeten hebt zet je even in het reactieformulier hoe leuk je het gehad hebt. Deal?

Pizza met gerookte zalm wordt lekkerder met een lepeltje honing in het deeg

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 240 ml handwarm water
  • 25 ml honing
  • 10 gram gedroogd gist
  • 400 gram (patent) bloem
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie
  • 3 el tomatensaus
  • 8 snoeptomaten
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram gerookte zalm
  • handvol rucola
  • 15 gram peterselie
  • 65 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Pizza met gerookte zalm bereiden:

Doe in een kommetje het water en de honing. Doe hier de gist bij en laat 5 minuten staan. Meng de bloem met het zout en maak hiervan een berg op je werkblad. Maak in het midden van deze berg een kuil en schenk hierin de olijfolie en het gistwater.
Voeg nu steeds een beetje van de bloem bij het water net zolang tot het allemaal vermengd is. Kneed nu even door, let op het is een plakkerig deeg zorg dat je je handen ingevet houdt of gebruik een deegschraper.
Doe het deeg in een licht ingevette kom. Dek af met een stukje huishoudfolie, die je ook lichtjes hebt ingevet en laat het deeg nu minimaal een uur rijzen.

Terwijl het deeg staat te rijzen maak je alvast de saus. Doe de pijnboompitten in een koekenpan en rooster ze ongeveer 5 minuten. Snijd de peterselie en de geroosterde pijnboompitten fijn. Doe in een kom en schenk er net zoveel olijfolie bij (ik gebruikte 1 eetlepel) tot je een dikke saus hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het gerezen deeg uit de kom en druk op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg in de vorm van een pizza. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de tomatensaus. Verkruimel hierboven de geitenkaas zodat ook deze evenredig verdeeld is over de pizza. Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie en sprenkel een beetje olijfolie over de gehele pizza. Plaats de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.

Neem de pizza uit de oven en verdeel de zalm over de pizza, vervolgens de rucola en als laatste verdeel je de peterseliesaus over de pizza met gerookte zalm en geitenkaas.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - GeitenkaasVis - Verse vis
DeelPin119Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pizza Margherita
Pizza

Pizza Margherita

Pizza Quattro Stagioni
Pizza

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Verdure
Pizza

Pizza Verdure Grigliate (Vegetarisch)

Pizza Diavola
Pizza

Pizza Diavola; Lekker spicy

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

Pizza quattro formaggi
Pizza

Pizza quattro formaggi; voor de kaasliefhebbers!

pizza met courgette
Pizza

Pizza met courgette

Pizza Primadonna Bellissima
Pizza

Pizza Primadonna Bellissima

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

5 + 8 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen