Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas bestel je niet bij de pizzeria. Originaliteit komt vaak uit eigen keuken en ook qua smaak wordt je rijkelijk beloond.

0 2.960

Pizza met gerookte zalm – Pizza en zalm is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie toch is het resultaat verbluffend lekker. De verschillende smaken die gebruikt worden in dit recept gaan perfect samen en vullen elkaar goed aan. Het zilte van de zalm, de milde maar specifieke smaak van de geitenkaas en het kruidige van de peterselie.

Aan het deeg voeg ik een klein beetje honing toe om het deeg wat zoets mee te geven. De combinatie van het enigzins zoete deeg met de hartige topping maakt dat je niet anders kunt dan gewoon achterover leunen en genieten van deze pizza.


Pizza met gerookte zalm

Voor het deeg;

  • 240 ml handwarm water
  • 25 ml honing
  • 10 gram gedroogd gist
  • 400 gram (patent) bloem
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie

Voor de topping;

  • 3 el tomatensaus
  • 8 snoeptomaten
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram gerookte zalm
  • handvol rucola

Voor de saus;

  • 15 gram peterselie
  • 65 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Zout en peper naar smaak

Pizza met gerookte zalm bereiden:

Doe in een kommetje het water en de honing. Doe hier de gist bij en laat 5 minuten staan. Meng de bloem met het zout en maak hiervan een berg op je werkblad. Maak in het midden van deze berg een kuil en schenk hierin de olijfolie en het gistwater.
Voeg nu steeds een beetje van de bloem bij het water net zolang tot het allemaal vermengd is. Kneed nu even door, let op het is een plakkerig deeg zorg dat je je handen ingevet houdt of gebruik een deegschraper.
Doe het deeg in een licht ingevette kom. Dek af met een stukje huishoudfolie, die je ook lichtjes hebt ingevet en laat het deeg nu minimaal een uur rijzen.

Terwijl het deeg staat te rijzen maak je alvast de saus. Doe de pijnboompitten in een koekenpan en rooster ze ongeveer 5 minuten. Snijd de peterselie en de geroosterde pijnboompitten fijn. Doe in een kom en schenk er net zoveel olijfolie bij (ik gebruikte 1 eetlepel) tot je een dikke saus hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het gerezen deeg uit de kom en druk op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg in de vorm van een pizza. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de tomatensaus. Verkruimel hierboven de geitenkaas zodat ook deze evenredig verdeeld is over de pizza. Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie en sprenkel een beetje olijfolie over de gehele pizza. Plaats de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.

Neem de pizza uit de oven en verdeel de zalm over de pizza, vervolgens de rucola en als laatste verdeel je de peterseliesaus over de pizza met gerookte zalm en geitenkaas.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer