• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pizza

Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine

door Redactie
in Pizza
0
0
Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine

Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine – Pizza, het lievelingseten van velen (jong en oud) maar helaas niet echt gezond. Op dit moment zie je daarom een hype in foodies-land; het pizzadeeg wordt gemaakt van groenten, zo wordt de pizza een stuk voedzamer en gezonder. Je kunt pizzabodems maken van bijvoorbeeld bloemkool, koolraap, courgette en zoete aardappel. Behalve dat een bodem van bijvoorbeeld zoete aardappel een stuk gezonder is, is het ook super lekker!

Varieer met toppings

Een groenten pizzabodem kun je beleggen zoals een normale pizza. Ik ben dol op gegrilde groenten, dus ik koos voor gegrilde aubergine, op een basis van tomatensaus en mozzarella. Maar net zoals bij een normale pizza kun je ook hier je creativiteit kwijt qua toppings. Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas en shiitake of olijven, feta en basilicum. Houd je van lekker simpel? Zoek de beste ingrediënten en maak een gezonde pizza margherita. De tomatensaus kun je eventueel ook vervangen door hüttenkäse of pesto. Of gebruik crème fraîche als basis voor je toppings, lekker met gerookte zalm, wat dungesneden rode ui en dille, daar worden je tafelgenoten vast ook erg blij van!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Zoete aardappelpizza

zoete aardappelpizza (1)voor 1 pizza heb je nodig;

  • 400 gr zoete aardappels
  • 70 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 kleine aubergine
  • ongeveer 4 eetlepels passata (tomatensaus)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • handje verse basilicum ter garnering
  • peper
  • zout

Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi de plakken met een beetje zout.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes in ruim gezouten water gaar. Laat de zoete aardappel goed uitlekken en stom de blokjes daarna goed droog. Stamp de zoete aardappel fijn en voeg de bloem en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het zoete aardappelmengsel op het bakpapier en vorm met een lepel het beslag in de juiste vorm. Bak de zoete aardappelpizza bodem 25 minuten in de oven.

Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrijk de plakken met olijfolie. Grill de plakken aubergine in een hete grillpan.

Haal de zoete aardappelpizza bodem uit de oven en verdeel hier de passata over, laat de randen vrij. Leg de plakken geroosterde aubergine op de pizza. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in plakken, verdeel de mozzarella over de pizza. Bestrooi de pizza met gedroogde oregano, zout en peper. Bak de pizza 8 minuten in de oven.

De zoete aardappelpizza is klaar en voor je deze serveert kunt je deze bestrooien met wat verse basilicum.

Tafel lekker!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappel
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

Pizza quattro formaggi
Pizza

Pizza quattro formaggi; voor de kaasliefhebbers!

Pizza met gerookte zalm geitenkaas
Pizza

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

pizza met courgette
Pizza

Pizza met courgette

Pizza Primadonna Bellissima
Pizza

Pizza Primadonna Bellissima

pizza hawaï
Pizza

Pizza Hawaï & Pizza Salami; Zelfgemaakt het lekkerst

Hippe pizza met wilde spinazie en haloumi
Pizza

Pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham
Pizza

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen