• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Polenta met gemengde paddenstoelen

door Redactie
in Hoofdgerecht
0
0
Polenta met gemengde paddenstoelen

Polenta met gemengde paddenstoelen – Polenta is iets wat nog niet veel op de tafel van Nederlanders staat. Het is iets wat vooral in Noord-Italië wordt gegeten zoals wij hier aardappel eten. Wil je alles over polenta weten dan vind je hier alle informatie over polenta en wat het nou precies is.

In een notendop is polenta een zetmeelcomponent zoals pasta, rijst of aardappel. En door zijn neutrale smaak heel goed te combineren in veel gerechten. Het lijkt op een hele dikke puree of pap maar als het afkoelt wordt het een stijve massa. Dit keer combineer ik het met verschillende soorten paddenstoelen en serveren we het als voorgerecht, maar het kan ook prima als lunchgerecht.

Italiaanse klassieker

Polenta met gemengde paddenstoelen is een echte Italiaanse Klassieker met een grote K. Daar wordt het vaak gemaakt met porcini, oftewel eekhoorntjesbrood. In de herfst is het seizoen van de paddenstoelen volop in gang. Daarom kies ik voor verschillende soorten paddenstoelen. Kun je aan eekhoorntjesbrood komen bij je groenteboer? Vervang de gemengde paddenstoelen dan gerust voor eekhoorntjesbrood of je favoriete paddenstoel.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Polenta recepten inspiratie en ideeen

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Alles over Polenta. Ontdek de lekkerste Polenta recepten en we delen natuurlijk ook handige en/of nuttige tips en ideeën met polenta.

Polenta met gemengde paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 150 gr. polenta (maisgriesmeel)
  • 375 ml. melk
  • 375 ml water
  • 2 el. boter
  • 2 el. walnotenolie
  • 400 gr. gemengde paddenstoelen ( b.v. kastanjechampignons, shiitake, beukenzwam, oesterzwam en/of eekhoorntjesbrood) in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el verse tijm
  • Vers gemalen zout & peper
  • 2 el roomboter
  • 40 gr. grana padano geraspt

Doe de melk en het water in een pan samen met de polenta en zet deze op het fornuis. Breng het aan de kook en als het aan de kook is doe je het deksel erop. Blijf erbij en roer iedere paar minuten. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Zet na een half uurtje een koekenpan op het vuur en doe hier de boter en walnotenolie. Als de boter niet meer bruist voeg je de paddenstoelen toe en bak je deze samen met de tijm en de knoflook. Breng het op smaak met zout.

Als de polenta gaar is ( een dikke papmassa) roer je de roomboter en grana pedano erdoorheen tot dit is gesmolten. Verdeel de polenta en paddenstoelen over de vier borden. Garneer het met wat verse tijm en geraspte grana perdano en serveer het direct.

Laat de polenta niet afkoelen. Als hij eenmaal stijf is word hij niet meer zacht. Zelfs na opnieuw verhitten blijft de polenta stijf. Wil je weten wat je met afgekoelde polenta kunt? Kijk dan eens bij dit recept voor polentafrietjes.

Tip: Snel aan tafel? Neem dan instant polenta. Die is klaar in een paar minuten.

DeelPin10TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven
Hoofdgerecht

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Witlof rolletjes met ham en kaas
Hoofdgerecht

Witlof rolletjes met ham en kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Hoofdgerecht

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen