• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Andijvietaart; weer eens wat anders dan stamppot

door Redactie
in Quiche
0
2
andijvietaart

Andijvietaart – Ik houd van lokale seizoensproducten. Dat betekent dus dat we regelmatig andijvie(stamppot) eten. Gelukkig houd ik van andijviestamppot, maar soms wil je gewoon net iets anders. Met andijvie lijkt dat net wat lastiger dan veel andere groentes, hoewel we bij Lekker Tafelen altijd wel ideeën hebben. Zou het misschien lekker zijn in een hartige taart? Het antwoord verklap ik maar vast: volmondig ja! Een andijvietaart met gruyère en spek is heerlijk en…. verandering van spijs doet eten.

Zwitserse kaas

Zwitserse kazen

Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!

andijvie

Andijvie; Niet alleen voor een stamppot

Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.

Andijvietaart

Nodig voor 1 quiche met diameter 22 – 25 cm.

  • 1 rol vers bladerdeeg of 5 à 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 krop andijvie
  • 5 eieren
  • 200 ml. melk
  • 50 ml. room
  • 1 el. maïzena
  • 100 gr. Gruyère (of belegen kaas)
  • 125 gr. gerookt spek
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • wat boter of 1 el. olie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een springvorm in met het likje boter of kwast hem in met de olie. Rol er het bladerdeeg in uit over de bodem en bedek ook de randen met het bladerdeeg. Gebruik je plakjes? Druk ze dan goed tegen elkaar, zodat de naden niet openspringen tijdens het bakken.

Was en droog de andijvie en snijd hem in dunne repen. Snijd het spek in stukjes en rasp de kaas met een grove rasp.

Kluts nu de eieren in een kom en voeg daar de melk aan toe. Meng 1 el. room met de maïzena, totdat de maïzena is opgelost en voeg het mengsel en het restant van de room toe aan het eiermengsel. Voeg daaraan nog wat nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

Bedek de bodem van de taart met de spekjes. Leg daarop de andijvie. Giet het eiermengsel er over en druk met de platte kant van een pollepel de andijvie zo diep mogelijk in het mengsel. Strooi de kaas over de andijvietaart en bak ongeveer 35 à 40 minuten in de oven. Misschien moet je halverwege je oven iets hoger of lager zetten. De andijvietaart is klaar, wanneer een satéprikker, die je in het midden van de taart diep hebt doorgeprikt, er droog uitkomt.

NB: afhankelijk van hoe heet je oven werkelijk wordt, kan het zijn dat je de andijvietaart toch (aanzienlijk) langer in de oven moet laten, zo merkte een lezer ons op.

Tags: Groente
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Reacties 2

  1. hmsbiker says:
    7 jaar geleden

    Vandaag dit recept gemaakt, heerlijk gewoon. De oventijd alleen wel aardig moeten verlengen. Dat weten wij dan voor een volgende keer.

    Beantwoorden
    • Vanessa van Koppen says:
      7 jaar geleden

      Fijn dat de andijvietaart zo lekker was! Dank je voor je input dat bij jullie de oventijd aardig moest worden verlengd. Ik zal bij het artikel zetten dat de tijden – afhankelijk van de oven – nogal kunnen wijzigen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen