Bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto – Laat je verrassen door deze bladerdeegtaart! Met slechts enkele ingrediënten zet je al snel een heerlijke bladerdeegtaart op tafel. Het gerecht is een perfecte combinatie van het knapperig bladerdeeg met romige ricottapesto, verse courgette en heerlijke halloumi. Volg onze eenvoudige stappen en ontdek hoe je deze smaakvolle bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto thuis zelf kunt klaarmaken.
Bladerdeeg als basis
Bladerdeeg of zoals de fransen het zouden zeggen: “pâte feuilletée”. “Feuilletée” betekent letterlijk “bladeren” en dit duidt op het proces dat zich voordoet tijdens het bakken. Bij het bakken ontstaan er namelijk dunne, delicate laagjes – schilfers – als gevolg van het herhaaldelijk uitrollen en vouwen van het deeg. Dit proces zorgt voor de karakteristieke krokante en luchtige textuur van gebakken bladerdeeg. Bladerdeeg is dus ideaal voor zowel zoete als hartige vullingen. In dit recept geeft het bladerdeeg een mooi contrast met de zachte ricottapesto. Ook de “chewy” structuur van halloumi gaat perfect samen met het knapperige van het bladerdeeg. Bladerdeeg heeft van zichzelf ook een vrij neutrale smaak waardoor de ricottapesto en de zoutige halloumi perfect tot hun recht komen in dit gerecht.
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Bladerdeegtaart met halloumi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 vellen bladerdeeg
- 200 gram verse pesto
- 500 gram ricotta
- 400 gram halloumi
- olijfolie
- verse tijm
- 4 eetlepels citroensap
- 1 courgette
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto:
Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak de ricottapesto door ricotta, verse pesto, knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper door elkaar te mengen.
Verdeel de ricottapesto gelijkmatig over het uitgerolde bladerdeeg, laat een rand van ongeveer 2 cm vrij aan de zijkanten.
Maak plakjes van courgette door middel van een rasp en snij de halloumi. Verdeel de courgette en halloumi afwisselend op de ricottapesto over de bladerdeegtaart. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg, meestal 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Haal de bladerdeegtaart uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicumblaadjes.
Tafel lekker !!
Hoeveel courgettes gaan er in de quiche?
Dag Monique, reken op 1 courgette voor 4 personen. Veel succes!