- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Broccoli-brie quiche – Een vegetarische quiche, zo vol van smaak dat de vleeseter niet eens door heeft dat hij geen vlees heeft. Vaak wordt een quiche gemaakt met bladerdeeg of ander deeg, voor de variatie heb ik gekozen voor een filodeeg. Het geeft zo’n lekker crunchie korstje wat bij de zachte texturen van de quiche een lekkere afwisseling is. Filodeeg kun je zelf maken, maar ook de meeste supermarkten hebben het in de vriezer liggen. Het is een super dun uitgerold deeg wat je insmeert met boter of olie, met de ingesmeerde vellen vorm je laagjes en dit vormt dan de bodem. Door de vellen er royaal in te leggen en later de randen er luchtig bovenop te leggen wordt het met bakken heerlijk krokant. Voor de vulling heb ik brie genomen maar wissel gerust eens af met camembert of een geitenkaasje.


Broccoli-brie quiche

[1]Quiche[2] voor 4 tot 6 personen

Laat het filo deeg ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 3 minuten. Zet ze gelijk in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat ze na 5 minuten koelen goed uitlekken in een vergiet. Meng de kruidenroomkaas met de eieren en de room, breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje, smeer een quiche vorm of springvorm in met boter en leg er eventueel bakpapier onder. Haal het filodeeg uit de verpakking en bouw nu laagjes in je vorm door steeds een vel dun in te smeren met boter, leg deze in de vorm en leg er steeds weer een nieuw ingestreken vel half overheen. Zorg dat vooral de bodem goed bedekt is en er wat overhangt aan de zijkant. Snijd de brie in plakjes en de tomaatjes in half. Verdeel nu de broccoli, brie en tomaat over de bodem. Roer het eimengsel nogmaals even door en schud dit in de bodem. Let op dat je deze niet te vol schud, het kan zijn dat jou vorm kleiner is en je wil niet dat de vulling over gaat lopen.

Vouw nu de randen rommelig naar binnen zodat er een mooie rand ontstaat. Verdeel er als laatste de cashewnoten overheen. Bak de broccoli-brie quiche in 45-60 minuten gaar. Het midden van de quiche moet gestold zijn. Wanneer de rand te donker wordt leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen. Laat de broccoli-brie quiche als deze gaar is nog een kwartiertjes staan om de vulling wat extra stevigheid te geven.

Tafel lekker !!

Links in dit artikel:
  1. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/broccoli-brie-quiche-2.jpg
  2. Quiche: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/quiche/
  3. broccoli: https://lekkertafelen.nl/special/broccoli/
  4. brie: https://lekkertafelen.nl/special/brie/
  5. filodeeg: https://lekkertafelen.nl/special/filodeeg/