Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Courgette taart

Koken of bakken met dat wat je in huis hebt? Deze courgette taart biedt uitkomst als er in de zomer een overschot aan courgettes is.

0 4.878

Courgette taart – Veel mensen hebben courgettes in de tuin en wanneer deze rijp zijn dan heb je er vaak ook wel erg veel, heb je zelf geen groentetuin, dan is er vaak wel iemand met een groentetuin die er wel een paar over heeft. Ook bij de groenteboer, op de markt of in de supermarkt zijn in de zomer volop courgettes voor een prikkie te koop.

In vele kleuren en maten

Courgettes zijn er in het groen, geel en lichtgroen. Wat smaak betreft zit er niet veel verschil in maar in een taart als deze is het leuk om meerdere kleuren te gebruiken. Zorg ervoor dat de courgettes niet te groot en dik zijn, de kleinere courgettes zijn veel beter van smaak. Heb je per ongeluk toch een uit de kluiten gewassen exemplaar gebruik deze dan voor de soep of snij de pitjes eruit.


Courgette taart

Quiche voor 4 tot 6 personen

Smeer een quichevorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik deze in. Leg er een groot stuk bakpapier op en doe er steunvulling in. Bak de bodem 25-30 minuten voor in een oven van 175 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat een beetje afkoelen.  Het waarom van blind bakken vind je hier.

Schaaf of snij de courgette in dunne plakken, wanneer de courgette wat dik is snij er dan een reep vanaf, de repen moeten iets hoger dan de vorm zijn. Doe de repen in de vorm en werk van binnen naar buiten en laat steeds iets overlappen. Vul tot de vorm goed vol is en voeg eventueel hier en daar nog een stukje toe. Klop de roomkaas los met wat zout en peper. Voeg er een voor een de eieren bij e n roer deze er doorheen. Doe er nu de in ringetjes gesneden lente ui, de geraspte kaas en de dragon bij en roer door. Giet dit voorzichtig gelijkmatig over de courgette. Bak de taart in ongeveer een uur goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer