Courgette taart – Veel mensen hebben courgettes in de tuin en als ze rijp zijn dan heb je er vaak ook wel erg veel. Heb je zelf geen groentetuin, dan is er vaak wel iemand met een groentetuin die er wel een paar over heeft. Ook bij de groenteboer, op de markt of in de supermarkt zijn in de zomer volop courgettes voor een prikkie te koop.
Gebruik die kleuren
Courgettes zijn er in het groen, geel en lichtgroen. Ze verschillen onderling niet zoveel in smaak, maar in een taart als deze is het leuk om meerdere kleuren van deze groente te gebruiken. Zorg ervoor dat de courgettes niet te groot en dik zijn, de kleinere courgettes zijn veel beter van smaak. Heb je per ongeluk toch een uit de kluiten gewassen exemplaar gebruik die dan voor de soep of snij de pitjes eruit.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Courgette taart
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 courgettes
- 200 gram roomkaas
- 2 eieren
- plak bladerdeeg voor de bodem
- gedroogde dragon
- 100 gram geraspte kaas
- 1 lente-uitje
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je courgette taart:
Smeer een quichevorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik deze in. Leg er een groot stuk bakpapier op en doe er steunvulling in. Bak de bodem 25-30 minuten voor in een oven van 175 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat een beetje afkoelen. Het waarom van blind bakken vind je hier.
Schaaf of snij de courgette in dunne plakken, als de courgette wat dik is, snij er dan een reep vanaf, de repen moeten iets hoger dan de vorm zijn. Doe de repen in de vorm en werk van binnen naar buiten en laat steeds iets overlappen. Vul tot de vorm goed vol is en voeg eventueel hier en daar nog een stukje toe. Klop de roomkaas los met wat zout en peper. Voeg de eieren er een voor een bij en roer deze er doorheen. Doe er nu de in ringetjes gesneden lente-ui, de geraspte kaas en de dragon bij en roer door. Giet dit voorzichtig gelijkmatig over de courgette. Bak de taart in ongeveer een uur goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Tafel lekker !!