Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

Spinazie, tuinbonen en aspergetips, groene groenten mooi verpakt in een knapperig korstje van filodeeg. Dit groentetaartje oogst gegarandeerd succes.

0 1.579

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges – Groene groenten mooi verpakt in een knapperig korstje van filodeeg. Zo is iedereen gek op groente.

Groenten van het seizoen

Deze quiche is makkelijk te maken en een goede manier om groenten een hoofdrol te geven. Hij is dan ook perfect voor een vegetarisch dinertje maar ook voor niet vegetariërs is dit heerlijk en gezond eten. Hij zit namelijk boordevol frisse groenten van het seizoen. Zijn er geen tuinbonen of aspergetips? Je kan prima afwisselen met boontjes, erwtjes of broccoli. Neem gewoon wat er voor handen is en wat je lekker vind.

Het korstje

Door filodeeg te gebruiken wordt de taart minder zwaar en lekker knapperig. Filodeeg is te koop bij de meeste supermarkten en je vind deze in de vriezer. Zorg dat je deeg ontdooit is voordat je het gebruikt anders brokkelt het helemaal stuk. De vellen worden ingesmeerd met gesmolten boter of olijfolie om zo een knapperig laagjes effect te krijgen.


Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

groentetaartje - asperges - spinazie - tuinbonen - filodeegQuiche voor een vorm van 25 cm of meerdere kleinere vormen.

Zo maak je dit groentetaartje:

Zet een pan met ruim water en zout op en breng dit aan de kook. Snij de aspergetips doormidden en blancheer deze samen met de tuinbonen 3 minuten. Haal uit het water en spoel koud. Was de spinazie en laat uitlekken. Snipper de knoflook en verwarm deze in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze kort tot deze geslonken is. Roer er wat zout en peper naar smaak door en doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Snij grof.

Doe de eieren in een kommetje en voeg er de melk, room en wat peper en zout aan toe. Klop dit goed los. Snipper de munt en rits de tijm van de takjes en doe de helft door het eimengsel.

Neem een bakvorm van ongeveer 25 cm doorsnede of neem meerdere kleine vormpjes en smeer deze in met olijfolie. Haal de filodeeg uit de verpakking en besmeer een voor een de vellen met olijfolie en bekleed daar de bodem mee. Laat de vellen over de rand hangen. Strooi op de bodem een dun laagje paneermeel. Verdeel de spinazie, de asperge en de tuinbonen over de bodem. Giet er het eimengsel overheen en bestrooi met de rest van de kruiden en geraspte kaas. Vouw de randen nu rommelig naar binnen en druk een beetje aan zodat ze blijven zitten.

Bak het groentetaartje in een oven van 180 graden tot het ei gestold is en de quiche een mooie kleur heeft. De kleinere ongeveer een half uur, wanneer je een grote maakt 3 kwartier tot een uur.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer