Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot

Een quiche of hartige taart bak je gewoon even snel tussendoor. Deze hartige taart met pastinaak, feta en walnoot bijvoorbeeld. Lekker en vegetarisch!

1 5.074

Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot – De pastinaak droeg lange tijd de naam van “vergeten groente” gelukkig is dat inmiddels enigszins achterhaald en kunt u deze groente bij vrijwel iedere groenteman krijgen. De pastinaak leent zich uitstekend voor vele gerechten van een puree tot pastinaak chips. Hier leest u meer over de pastinaak en wat er zoal met de pastinaak mogelijk is.

Ik koos ervoor om de anijsachtige smaak van de pastinaak te combineren met walnoten en feta en maakte er een hartige taart van.


Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot

Voor een hartige taart met een doorsnee van 22 cm

  • Bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 pastinaken (ongeveer 275 gram)
  • 1 dl water
  • 2 eieren
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 100 gram feta
  • 40 gram walnoten
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper

Begin met het maken van uw bladerdeeg, volg daarvoor dit recept. Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 mm. Indien u kiest voor diepvriesbladerdeeg neem dan 6 ontdooide plakjes, leg deze op elkaar en rol uit. Vet uw vorm goed in met boter en rol het deeg verder uit tot een plak waarmee u uw vorm ruim kunt bekleden. Snijd eventueel overtollig deeg met een scherp mesje af.

Voor u verder gaat kunt u het best een aantal voorbereidingen treffen, zo heeft u alles klaar staan en kunt u rustig verder werken.

Voorbereidingen

Verwarm uw oven voor op 180 graden. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Hak de walnoten maar niet te fijn. Snijd de feta in blokjes.

En nu verder….

Doe de olie in een pan en verwarm deze. Doe de ui in de pan en bak deze tot hij glazig is. Voeg vervolgens de pastinaak en het water toe en stoof de pastinaak in zo’n 10 minuten beetgaar. Zorg ervoor dat de pastinaak niet droog kookt, voeg eventueel wat extra water doe als dit dreigt te gebeuren.

Hartige taart met pastinaakTerwijl de pastinaak gaar kookt roert u in een kom de eieren, de yoghurt en de honing los. Schep hier als laatste de feta door heen. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe.

Laat het pastinaakmengsel afkoelen en zodra deze voldoende is afgekoeld mengt u het met het eiermengsel. Giet het geheel nu in de taartvorm en bestrooi de bovenkant eerst met de walnoten en als laatste met de oude kaas. Bak de taart af in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Mai zegt

    We hebben de quiche met pastinaak feta en walnoot vandaag gegeten. Wij vonden het erg lekker. Om vaker klaar te maken ook voor familei of vrienden! Dank voor het recept “lekker tafelen”!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer