• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot

door Samantha
in Quiche
0
1
Hatige taart met pastinaak

Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot – De pastinaak droeg lange tijd de naam van “vergeten groente” gelukkig is dat inmiddels enigszins achterhaald en kunt u deze groente bij vrijwel iedere groenteman krijgen. Toch is de pastinaak in veel huishoudens nog een ondergeschoven kindje. Deze fantastische groente leent zich echt voor heel veel gerechten. Natuurlijk in onderstaande hartige taart met pastinaak, maar gebruik ook eens pastinaak in een (aardappel)puree, in een soep of maak er groentechips van.

De smaak van pastinaak geeft vaak een bijzonder mooi karakter aan de meest eenvoudige creaties. Een hartige taart met pastinaak bijvoorbeeld. In de hartige taart wordt vaak voor de hele gangbare en voor de hand liggende groentesoorten gekozen. Door eens wat anders te kiezen krijg je aan tafel de meest verrassende reacties. De combinatie van pastinaak, met feta en walnoten maakt er een heerlijk herfstige maaltijd van.

Hartige taart met pastinaak

pastinaak
Specials

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Check het recept of lees de info

Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 pastinaken (ongeveer 275 gram)
  • 1 dl water
  • 2 eieren
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 100 gram feta
  • 40 gram walnoten
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartige taart met pastinaak:

Begin met het maken van bladerdeeg, volg daarvoor dit recept. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 mm. Als je kiest voor diepvriesbladerdeeg neem dan 6 ontdooide plakjes, leg deze op elkaar en rol uit. Vet de bakvorm goed in met boter en rol het deeg verder uit tot een plak waarmee je de bakvorm ruim kunt bekleden. Snijd eventueel overtollig deeg met een scherp mesje af.

Voor je verder gaat kun je het best een aantal voorbereidingen treffen, zo heb je alles klaar staan en kun je rustig verder werken.

Voorbereidingen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en snipper fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof. Snijd de feta in blokjes.

En nu verder….

Doe de olie in een pan en verwarm deze. Doe de ui in de pan en bak deze glazig. Voeg vervolgens de pastinaak en het water toe en stoof de pastinaak in zo’n 10 minuten beetgaar. Zorg ervoor dat de pastinaak niet droog kookt, voeg eventueel wat extra water doe als dit dreigt te gebeuren.

Terwijl de pastinaak gaar kookt roer je in een kom de eieren, de yoghurt en de honing los. Schep hier als laatste de feta door heen. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe.

Laat het pastinaakmengsel afkoelen en zodra deze voldoende is afgekoeld meng je het met het eiermengsel. Giet het geheel nu in de taartvorm en bestrooi de bovenkant eerst met de walnoten en als laatste met de oude kaas. Bak de hartige taart met pastinaak af in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten.

Tafel lekker !!

DeelPin311Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Reacties 1

  1. Mai says:
    5 jaar geleden

    We hebben de quiche met pastinaak feta en walnoot vandaag gegeten. Wij vonden het erg lekker. Om vaker klaar te maken ook voor familie of vrienden! Dank voor het recept “lekker tafelen”!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen