Hartige taart met pastinaak, feta en walnoot – De pastinaak droeg lange tijd de naam van “vergeten groente” gelukkig is dat inmiddels enigszins achterhaald en kunt u deze groente bij vrijwel iedere groenteman krijgen. Toch is de pastinaak in veel huishoudens nog een ondergeschoven kindje. Deze fantastische groente leent zich echt voor heel veel gerechten. Natuurlijk in onderstaande hartige taart met pastinaak, maar gebruik ook eens pastinaak in een (aardappel)puree, in een soep of maak er groentechips van.
De smaak van pastinaak geeft vaak een bijzonder mooi karakter aan de meest eenvoudige creaties. Een hartige taart met pastinaak bijvoorbeeld. In de hartige taart wordt vaak voor de hele gangbare en voor de hand liggende groentesoorten gekozen. Door eens wat anders te kiezen krijg je aan tafel de meest verrassende reacties. De combinatie van pastinaak, met feta en walnoten maakt er een heerlijk herfstige maaltijd van.
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Check het recept of lees de infoHartige taart met pastinaak, feta en walnoot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- bladerdeeg
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 2 pastinaken (ongeveer 275 gram)
- 1 dl water
- 2 eieren
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 100 gram feta
- 40 gram walnoten
- 50 gram geraspte oude kaas
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je hartige taart met pastinaak:
Begin met het maken van bladerdeeg, volg daarvoor dit recept. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 mm. Als je kiest voor diepvriesbladerdeeg neem dan 6 ontdooide plakjes, leg deze op elkaar en rol uit. Vet de bakvorm goed in met boter en rol het deeg verder uit tot een plak waarmee je de bakvorm ruim kunt bekleden. Snijd eventueel overtollig deeg met een scherp mesje af.
Voor je verder gaat kun je het best een aantal voorbereidingen treffen, zo heb je alles klaar staan en kun je rustig verder werken.
Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en snipper fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof. Snijd de feta in blokjes.
En nu verder….
Doe de olie in een pan en verwarm deze. Doe de ui in de pan en bak deze glazig. Voeg vervolgens de pastinaak en het water toe en stoof de pastinaak in zo’n 10 minuten beetgaar. Zorg ervoor dat de pastinaak niet droog kookt, voeg eventueel wat extra water doe als dit dreigt te gebeuren.
Terwijl de pastinaak gaar kookt roer je in een kom de eieren, de yoghurt en de honing los. Schep hier als laatste de feta door heen. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe.
Laat het pastinaakmengsel afkoelen en zodra deze voldoende is afgekoeld meng je het met het eiermengsel. Giet het geheel nu in de taartvorm en bestrooi de bovenkant eerst met de walnoten en als laatste met de oude kaas. Bak de hartige taart met pastinaak af in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten.
Tafel lekker !!
We hebben de quiche met pastinaak feta en walnoot vandaag gegeten. Wij vonden het erg lekker. Om vaker klaar te maken ook voor familie of vrienden! Dank voor het recept “lekker tafelen”!