• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Lekker met belegen Edammer kaas!

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek – Dit is nou echt een quiche met een heel Nederlands tintje. Want deze kaas-uienquiche met Zeeuws spek hebben we gemaakt met belegen Edammer kaas. En samen met het spek is dat natuurlijk super Hollands. Deze hartige taart is heerlijk bij bijvoorbeeld een kopje tomatensoep, of groentesoep. Maar ook als warm borrelhapje zal de kaas-uienquiche met Zeeuws spek beslist goed ontvangen worden. Van tevoren te bereiden, dus op het moment dat je gaat eten hoef je hem alleen nog even op te warmen. Lekker makkelijk toch?

Edammer kaas

De kaas-uienquiche met Zeeuws spek wordt gemaakt met Edammer kaas. Deze Nederlandse kaas is een harde kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en werd in 1700 al over de hele wereld verhandeld. En nog steeds is deze kaas in het buitenland vreselijk populair. Helaas wordt er in Nederland relatief weinig Edammer kaas gegeten. Zeker vergeleken met Goudse kaas. En dat is best jammer, want dit oer-Nederlandse product is heerlijk. Een jonge Edammer kaas heeft een heerlijk frisse romige smaak. Als je een echte kaasliefhebber bent zul je zeker de belegen en de oude Edammer, van 36 maanden oud, waarderen. En je kunt er ook nog eens geweldig mee koken, kijk maar naar de kaas-uienquiche met Zeeuws spek. Koop eens een stukje, je zult positief verrast worden!

Zeeuws spek

Zeeuws spek wordt gesneden uit het buikspek van het varken. Het doorregen spek wordt eerst gepekeld, en daarna gekruid. Vroeger werd het spek op een laag vuurtje gaar gekookt , in water met zout en kruiden als peper en laurier. Tegenwoordig wordt het spek gemarineerd in een marinade met onder andere olie, ketjap, knoflook, mosterd en paprika. Dit spek wordt dan niet gekookt, maar gegrild, of geroosterd op de barbecue. Voor het recept van de hartige taart hebben we dunne plakjes Zeeuws spek gebruikt. Je vindt Zeeuws spek bij de slager, of op de vleeswarenafdeling van de supermarkt.

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek – tips

Je kunt in plaats van Edammer kaas uiteraard ook belegen Goudse kaas gebruiken.

Wil je de hartige taart van tevoren bereiden? Laat hem dan iets korter in de oven om te voorkomen dat hij bij het opwarmen te donker kleurt.

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 250 gram uien, in dunne kwartringen
  • 200 gram geraspte belegen Edammer kaas
  • 100 gram Zeeuws spek, plakjes
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels kookroom
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • klontje boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaas-uienquiche met Zeeuws spek:

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de uien zachtjes aan tot ze gaar zijn.

Vul een quichevorm van ongeveer 28 cm met de rol bladerdeeg. Laat het bakpapier van de rol er onder zitten. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verspreidt het paneermeel er overheen.

Roer de eieren, met de kookroom, los in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer 150 gram van de geraspte Edammer kaas er door. Schep de gebakken uien door het mengsel.

Verdeel de helft van het kaasmengsel over de quichebodem. Daar overheen verdeel je de plakjes Zeeuws spek. En daar weer overheen de andere helft van het kaasmengsel.

Druk de randen van het bladerdeeg wat naar binnen.

Bestrooi de kaas-uienquiche met de overgebleven 50 gram Edammer kaas.

Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar en licht gekleurd.

Laat even afkoelen en snijd de quiche dan in punten.

Een kaas-uienquiche met Zeeuws spek is heerlijk bij een kopje tomatensoep, maar ook als warm borrelhapje zal deze quiche het beslist goed doen.

Tafel lekker !!

DeelPin60Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Gorgonzola
Specials

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Zwitserse kaasfondue
Hoofdgerecht

Zwitserse kaasfondue, met een Frans tintje

Raclettekaas
Kookschool

Raclettekaas; voor het Zwitserse gerecht!?

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen