Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas – Een quiche wordt vaak gezien als stevige kost. Dat geldt niet voor deze quiche.
Makkelijk
Makkelijk is niet echt ons sleutelwoord. Toch kun je ook met verse ingrediënten makkelijk iets op tafel zetten. Deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas bijvoorbeeld. Deze quiche is echt heel eenvoudig te maken en zit toch bomvol smaak. Een recept dat niet echt valt onder de klassieke bereidingswijze, maar wel een recept dat we je enorm aanbevelen.
Lekker vers
In deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas gebruiken je alleen verse producten. Lekker veel Parmezaanse kaas, een vleugje knoflook, Hollandse cherrytomaatjes en bosuitjes. Voor de vulling gebruik je 4 verse scharreleitjes die je even losklopt met crème fraîche en verse tijm. Doordat je de verse scharreleitjes eerst losklopt ontstaat een heerlijk luchtige vulling. Varieer gerust met de groenten, waarbij je je wel moet bedenken dat de groenten in het ei niet zoveel meer garen. De groenten die je gebruikt moeten dus gaar of bijna gaar zijn om een beetje bite in het gerecht te behouden.
Makkelijke quiche met Parmezaanse kaas; Ook in de zomer
Wat de reden ook is, quiche wordt over het algemeen in de herfst en in de winter gegeten. Deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas kun je ook prima in de zomermaanden op tafel zetten. De luchtige vulling, de verse groenten, het krokante deeg en de uitstekende smaak passen perfect in de zomer. Deze mag dus gewoon op de tuintafel. Serveer er een lekker verse salade bij en je hebt een complete en vegetarische maaltijd.
Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 vellen hartige taartdeeg
- 2 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak), gepeld
- 60 gram Parmezaanse kaas, in grove stukken
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 bosuitjes, in ringen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 verse scharreleieren
- 2 deciliter crème fraîche
- 1 theelepels verse tijmblaadjes
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
De makkelijke quiche met Parmezaanse kaas maak je zo:
Verwarm de oven voor op 200° C. Plak de vellen hartige taartdeeg aan elkaar. Rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de quichevorm met het deeg. Rol met de deegroller over de rand. Zo kun je het teveel aan deeg netjes verwijderen.
Meng de Parmezaanse kaas met de knoflook en peper tot een kruimelige massa in een keukenmachine. (Als je die niet hebt, rasp je de kaas en pers je de knoflook.) Verdeel de knoflookkruimels over de taartbodem. Verdeel de helft van de pijnboompitten, de cherrytomaatjes (snijvlak boven) en bosui over de bodem. Doe eieren, crème fraîche en tijm in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel rustig over de vulling. Verdeel de rest van de pijnboompitten over het eimengsel. Bak de quiche ongeveer een half uur in de oven. De makkelijke quiche met Parmezaanse kaas is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.
Tafel lekker !!