• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas

door Redactie
in Quiche
1
0
Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas

Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas – Een quiche wordt vaak gezien als stevige kost. Dat geldt niet voor deze quiche.

Makkelijk

Makkelijk is niet echt ons sleutelwoord. Toch kun je ook met verse ingrediënten makkelijk iets op tafel zetten. Deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas bijvoorbeeld. Deze quiche is echt heel eenvoudig te maken en zit toch bomvol smaak. Een recept dat niet echt valt onder de klassieke bereidingswijze, maar wel een recept dat we je enorm aanbevelen.

Lekker vers

In deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas gebruiken je alleen verse producten. Lekker veel Parmezaanse kaas, een vleugje knoflook, Hollandse cherrytomaatjes en bosuitjes. Voor de vulling gebruik je 4 verse scharreleitjes die je even losklopt met crème fraîche en verse tijm. Doordat je de verse scharreleitjes eerst losklopt ontstaat een heerlijk luchtige vulling. Varieer gerust met de groenten, waarbij je je wel moet bedenken dat de groenten in het ei niet zoveel meer garen. De groenten die je gebruikt moeten dus gaar of bijna gaar zijn om een beetje bite in het gerecht te behouden.

Makkelijke quiche met Parmezaanse kaas; Ook in de zomer

Wat de reden ook is, quiche wordt over het algemeen in de herfst en in de winter gegeten. Deze makkelijke quiche met Parmezaanse kaas kun je ook prima in de zomermaanden op tafel zetten. De luchtige vulling, de verse groenten, het krokante deeg en de uitstekende smaak passen perfect in de zomer. Deze mag dus gewoon op de tuintafel. Serveer er een lekker verse salade bij en je hebt een complete en vegetarische maaltijd.

Makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 vellen hartige taartdeeg
  • 2 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak), gepeld
  • 60 gram Parmezaanse kaas, in grove stukken
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 verse scharreleieren
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 theelepels verse tijmblaadjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

De makkelijke quiche met Parmezaanse kaas maak je zo:

Verwarm de oven voor op 200° C. Plak de vellen hartige taartdeeg aan elkaar. Rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de quichevorm met het deeg. Rol met de deegroller over de rand. Zo kun je het teveel aan deeg netjes verwijderen.
Meng de Parmezaanse kaas met de knoflook en peper tot een kruimelige massa in een keukenmachine. (Als je die niet hebt, rasp je de kaas en pers je de knoflook.) Verdeel de knoflookkruimels over de taartbodem. Verdeel de helft van de pijnboompitten, de cherrytomaatjes (snijvlak boven) en bosui over de bodem. Doe eieren, crème fraîche en tijm in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.  Giet het eimengsel rustig over de vulling. Verdeel de rest van de pijnboompitten over het eimengsel. Bak de quiche ongeveer een half uur in de oven. De makkelijke quiche met Parmezaanse kaas is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Buitenlandse kaasKaas - Parmezaanse Kaas
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Quiche met asperges en Blauw Klaver
Quiche

Quiche met asperges en Blauw Klaver

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Quiche met asperges
Quiche

Quiche met asperges

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

groentetaartje
Quiche

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen