• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

door Connie Derks
in Quiche
0
2
Pie met prei recept

Pie met prei, champignons en kaas – Met weinig moeite een luxe resultaat.

Pie

Pie, pastei, hartige taart, ovenschotel, hoe heet het eigenlijk. Iedereen heeft er wel een naam voor maar er zit toch wel enig verschil in. De pastei en de hartige taart hebben een bodem van deeg. En een ovenschotel is het wel maar die dek je weer niet af met bladerdeeg. Pie een Engels gerecht dat onder een deksel van deeg in de oven wordt gebakken. Dat kan zowel met een zoete- als hartige vulling. Dus deze overheerlijke prei schotel is een echte Pie. Wat je dan weer uitspreekt als pai.

Een gouden trio

Prei, champignons en kaas een prachtige combinatie. Welke kaas je neemt maakt niet echt heel veel uit. Neem een kaas die je lekker vindt.

Pie met prei recept

Pie met prei, champignons en kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo prei
  • 500 gram champignons
  • 200 gram kaas naar keuze
  • 75 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 200-300 gram melk
  • peper en zout
  • een plak bladerdeeg groot genoeg voor de bakvorm
  • 1 ei
  • een beetje boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pie met prei:

Was de prei en snij deze in dunne ringetjes. Snij de champignons in kwarten en de kaas in blokjes. Verwarm 25 gram boter en bak de champignons gaar. Voeg er de prei aan toe en smoor dit zachtjes gaar. Zet opzij.

Maak nu een bechamelsaus door 50 gram boter te smelten. Voeg hier 50 gram bloem aan toe en laat dit even garen. Voeg er dan 200 gram melk aan toe en roer even met een garde door. Laat even doorkoken. Voeg de vrij stevige saus nu samen met de prei en roer door elkaar. Kijk of er eventueel nog wat melk bij mag maar vaak hebben de groente ook nog wat vocht.

Verdeel er nu de helft van de kaas door en proef. Breng op smaak met peper en zout maar let op met het zout want de ragout kookt nog in en wordt sterker van smaak. Besmeer de vorm met een beetje boter. Doe de ragout in de vorm en strooi er de rest van de kaas overheen.

Klop het ei los en besmeer de rand met ei. Rol een plak bladerdeeg uit en leg deze over de vorm. Zorg dat het bladerdeeg er los op ligt want deze krimpt tijdens het bakken, duw hem eventueel een beetje naar binnen. Snij de randen van het bladerdeeg af. Besmeer de bladerdeeg licht met ei. Snij van de resten repen en plak deze rondom zodat de bladerdeeg goed vast zit. Bestrijk opnieuw met ei. Maak een gat in het midden zodat de stoom kan ontsnappen en het bladerdeeg lekker krokant kan worden.

Bak de pie met prei in ongeveer 45 minuten gaar in een oven van 180 -10 graden. Laat een klein beetje afkoelen alvorens te serveren want dit is echt heet!!

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Paddenstoelen - ChampignonsGroente - Uien - PreiVegetarisch
DeelPin21Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje
Ovenschotel

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei
Visgerechten

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

ovenschotel met prei en varkenshaas
Ovenschotel

Ovenschotel met prei en varkenshaas

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Reacties 2

  1. Trude says:
    4 maanden geleden

    Prima recept. Met gewone Goudse kaas. Aan de roux heb ik nog een lepeltje (dille)mosterd toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 maanden geleden

      Lekker Trude. Vind het altijd mooi om te horen dat mensen er een eigen twist aan geven.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen