Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen

Kleurrijke plaattaart met mooie smaken van dit seizoen. Verse bramen, de anijs achtige smaak van venkel, kortom, een feest op tafel!

0 553

Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen – Ik ben dol op venkel, de witte knol met groene stengels en grappige pluimpjes. Venkel smaakt naar anijs, dat is misschien eerst even wennen, maar hier staat deze groente inmiddels regelmatig op het menu. Heerlijk om de venkel rauw te verwerken in een salade. Deze keer koos ik ervoor om de venkel te combineren met geitenkaas en bramen en wel op een plaattaart! Een plaattaart is een hele simpele manier om iets lekkers op tafel te zetten dat er ook geweldig uitziet. De smaakcombinatie van de ingrediënten is heerlijk;  hartig, fris-anijsig, zacht, romig, knapperig en zoet.

Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 venkel
  • 100 gram bramen
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram verse geitenkaas
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • zeezout
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op het bakpapier en vouw de randjes van het deeg om. Snijd de randjes een klein stukje in met een mes zodat het bladerdeeg mooi kan rijzen.

Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de crème fraîche met de zachte geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de venkel in hele dunne plakken.

Haal het bladerdeeg uit de oven en druk de bodem in. Verdeel het geitenkaasmengsel over de bodem. Leg de dunne plakken venkel op de taart en leg de bramen ertussen. Drizzle de honing over de plaattaart.

Bak de plaattaart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer