• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Klassieke Quiche Lorraine

Quiche Lorraine – Voor een quiche is iedereen te porren. Heerlijk krokant bladerdeeg met een rijke, smakelijke vulling. Zo’n quiche kun je op allerlei manieren vullen. In de meeste gevallen wordt er gebruikgemaakt van eieren voor de nodige binding. Daarnaast wordt er vlees of vis en groenten gebruikt. De bekendste en klassieke versie is de quiche lorraine.

Pure eenvoud

De gerechten met de minste ingrediënten zijn vaak het allerlekkerst. Bij koken of bakken is het altijd van belang dat je de ingrediënten die je gebruikt ook daadwerkelijk kunt proeven en onderscheiden in het uiteindelijke resultaat. Een quiche lorraine laat heel goed zien dat dit werkt. Je gebruikt alleen alledaagse en eenvoudige ingrediënten en daarmee zet je een zeer smaakvolle quiche op tafel.

Prei, eieren, spek en kaas

Ja, prei, eieren, spek, kaas en natuurlijk bladerdeeg. Laten we zeggen 4 basisingrediënten in een jasje van bladerdeeg. Qua seizoen past het in herfst- en wintermaanden. Prei is natuurlijk jaarrond verkrijgbaar, dus je kunt de quiche lorraine ook gerust in voorjaar en zomer op tafel zetten. De combinatie met spek en kaas zorgt wel voor krachtige smaken die de meeste van jullie waarschijnlijk beter bij het najaar vinden passen.

Basisrecept quiche lorraine

De klassieke quiche lorraine die we hier met je delen is een absoluut basisrecept. Lukt het je eenmaal om die basis goed op tafel te zetten dan kun je er ook mee variëren. Gebruik andere groenten, gebruik ander vlees of kies voor vis en ook met de keuze van een andere kaassoort kun je er een hele eigen draai aan geven.

Brunch, hapje of hoofdgerecht?

Het leuke van een quiche lorraine is dat je deze op verschillende momenten van de dag en op verschillende manieren kunt eten. Serveer een flinke punt quiche als maaltijd met daarbij een verse bladsalade of snijd er kleine puntjes van en serveer bij de borrel. De quiche doet het ook heel goed op een brunch of buffet. Je kunt de quiche lorraine van tevoren maken en afbakken wanneer je deze gaat serveren.

Quiche Lorraine recept
Klassieke Quiche Lorraine
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Quiche Lorraine

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol hartige taartdeeg, of bladerdeeg
  • paneermeel
  • 600 gram prei, gewassen en gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • wat geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je quiche lorraine:

Bak de spekjes uit in een grote koekenpan of braadpan. Haal uit de pan en zet even weg.

Bak in dezelfde pan de prei tot deze geslonken is.

Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat het bakpapier er onder zitten.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi deze met wat paneermeel. Dit is om overtollig vocht op te nemen.

Meng de prei met de spekjes en vul de quichebodem hier mee.

Klop de eieren los, roer hier de crème fraîche door heen en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel over het preimengsel.

Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas.

Bak de quiche in een op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in ongeveer 30 minuten gaar. Mocht de bovenkant te snel donker kleuren, dek deze dan af met aluminiumfolie.

Snijd in punten en serveer warm.

Je kunt de quiche lorraine eventueel een dag van tevoren maken en de volgende dag opwarmen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Uien
DeelPin52Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen