• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Klassieke Quiche Lorraine

Quiche Lorraine – Voor een quiche is iedereen te porren. Heerlijk krokant bladerdeeg met een rijke, smakelijke vulling. Zo’n quiche kun je op allerlei manieren vullen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van eieren voor de nodige binding. Daarnaast wordt er vlees of vis en groenten gebruikt. De meest bekende en klassieke versie van de quiche is de quiche lorraine.

Pure eenvoud

De gerechten met de minste ingrediënten zijn vaak het allerlekkerst. Bij koken of bakken is het altijd van belang dat je de ingrediënten die je gebruikt ook daadwerkelijk kunt proeven en onderscheiden in het uiteindelijke resultaat. Een quiche lorraine laat heel goed zien dat dit werkt. Je gebruikt alleen alledaagse en eenvoudige ingrediënten en daarmee zet je een zeer smaakvolle quiche op tafel.

Prei, eieren, spek en kaas

Ja, prei, eieren, spek, kaas en natuurlijk bladerdeeg. Laten we zeggen 4 basis ingrediënten in een jasje van bladerdeeg. Qua seizoen past het in herfst- en wintermaanden. Prei is natuurlijk jaarrond verkrijgbaar dus je kunt de quiche lorraine ook gerust in voorjaar en zomer op tafel zetten. De combinatie met spek en kaas zorgt wel voor krachtige smaken die de meeste van jullie waarschijnlijk beter bij het najaar vinden passen.

Basisrecept Quiche lorraine

De klassieke quiche lorraine die we hier met je delen is een absoluut basisrecept. Lukt het je eenmaal om die basis goed op tafel te zetten dan kun je er ook mee variëren. Gebruik andere groenten, gebruik ander vlees of kies voor vis en ook met de keuze van een andere kaassoort kun je er een hele eigen draai aan geven.

Brunch, Hapje of Hoofdgerecht?

Het leuke van een quiche lorraine is dat je deze op verschillende momenten van de dag en op verschillende manieren kunt eten. Serveer een flinke punt quiche als maaltijd met daarbij een verse bladsalade of snijd er kleine puntjes van en serveer bij de borrel. De quiche doet het ook heel goed op een brunch of buffet. Je kunt de quiche lorraine van tevoren maken en afbakken wanneer je deze gaat serveren.

Quiche Lorraine recept
Klassieke Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol hartige taartdeeg, of bladerdeeg
  • paneermeel
  • 600 gram prei, gewassen en gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • wat geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je quiche lorraine:

Bak de spekjes uit in een grote koekenpan of braadpan. Haal uit de pan en zet even weg.

Bak in dezelfde pan de prei tot deze geslonken is.

Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat het bakpapier er onder zitten.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi deze met wat paneermeel. Dit is om overtollig vocht op te nemen.

Meng de prei met de spekjes en vul de quichebodem hier mee.

Klop de eieren los, roer hier de crème fraîche door heen en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel over het preimengsel.

Bestrooi de quiche met wat geraspte kaas.

Bak de quiche in een op 200 graden voorverwarmde oven (onder en bovenwarmte) in ongeveer 30 minuten gaar. Mocht de bovenkant te snel donker kleuren, dek deze dan af met aluminiumfolie.

Snijd in punten en serveer warm.

Je kunt de quiche lorraine eventueel een dag van te voren maken en de volgende dag opwarmen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - UienGroente - Uien - Prei
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oosterse komkommersalade
Bijgerecht

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen