Quiche met asperges – Een quiche is altijd een goed idee en een quiche met asperges zeker! De quiche is vegetarisch gehouden, dus een lekker alternatief als je eens een dag geen vlees wilt eten. Daarnaast zit de hartige taart ook nog eens bomvol met groenten, er gaan maar liefst 700 gram asperges in, en ook nog tomaatjes en lente-ui. Mocht je liever groene asperges eten? Je kunt in de quiche de witte asperges ook heel goed vervangen door groene. Of gebruik eens een combinatie van groene en witte asperges voor dit hoofdgerecht. De quiche met asperges is van tevoren klaar te maken, zodat je hem kunt opwarmen als je wilt gaan eten. De quiche is overigens ook prima koud te eten, zodat het ook een leuk gerecht voor een picknick is!
Een quiche met asperges, dat is asperges eten op een andere manier
Vaak worden asperges, ook wel het witte goud, ook wel de koningin onder de groenten genoemd, op de klassieke manier, met ham, een gekookt eitje en gekookte krieltjes gegeten. Maar het aspergeseizoen duurt zeker een maand of drie. En sommige liefhebbers willen in die periode elke week asperges eten. Dan is het wel zo lekker om daar wat variatie in aan te brengen. Verwerk die asperges dan maar eens in een quiche. Het is een leuke manier om asperges eens op een andere manier te eten.
Je kunt een quiche van tevoren klaarmaken
De quiche met asperges is van tevoren klaar te maken, zodat je hem kunt opwarmen als je wilt gaan eten. De quiche is overigens ook prima koud te eten, zodat het ook een leuk gerecht voor een picknick is! Als je quiche van tevoren bakt, bewaar hem dan tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem, bij voorkeur zonder quichevorm, in de oven op als je wilt gaan eten.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Quiche met asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol vers bladerdeeg
- 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
- 700 gram asperges, gekookt en in stukjes
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 12 snoeptomaatjes, gehalveerd
- 125 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 5 eieren
- 100 ml melk
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de quiche met asperges:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een quichevorm of een springvorm (25 à 27 cm) met het bladerdeeg, met het bakpapier er onder. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en verdeel er 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad over. Dit is om het teveel aan vocht uit de groenten op te nemen. Je proeft hier niets van.
Verdeel de asperges, de tomaatjes en de bosui, samen met de brokjes geitenkaas over de quichevorm.
Klop de eieren met de melk los, breng dit op smaak met peterselie, zout en peper. Schenk dit over de groenten.
Bak de quiche ongeveer 30-35 minuten in het midden van de oven. Let wel op dat het niet te hard gaat. Als de quiche te snel bruin wordt, leg er dan een vel aluminiumfolie of bakpapier overheen.
Serveer direct, of laat afkoelen voor later gebruik. Bewaar in dat geval de quiche in de koelkast.
Tafel lekker !!