Quiche met asperges – Een quiche is altijd een goed idee en deze met asperges zeker! Het is een leuke manier om asperges eens op een andere manier te eten. Deze quiche is vegetarisch gehouden, dus een lekker alternatief op een vleesloze dag. Mocht je liever groene asperges eten? Je kunt in deze quiche de witte asperges ook heel goed vervangen door groene. De quiche met asperges is van tevoren klaar te maken, zodat je hem kunt opwarmen als je wilt gaan eten. Deze quiche is overigens ook prima koud te eten, zodat het ook een leuk gerecht voor een picknick is!
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Quiche met asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol vers bladerdeeg
- 3 el paneermeel of gebroken lijnzaad
- 700 gram asperges, gekookt en in stukjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 12 snoeptomaatjes, gehalveerd
- 125 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 5 eieren
- 100 ml melk
- 1 el gehakte peterselie
- peper
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de quiche met asperges:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een quichevorm of een springvorm (25 à 27 cm) met het bladerdeeg, met het bakpapier er onder. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en verdeel er 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad over. Dit is om het teveel aan vocht uit de groenten op te nemen. Je proeft hier niets van.
Verdeel de asperges, de tomaatjes en de bosui, samen met de brokjes geitenkaas over de quichevorm.
Klop de eieren met de melk los, breng dit op smaak met peterselie, peper en zout. Schenk dit over de groenten.
Bak de quiche ongeveer 30-35 minuten in het midden van de oven. Let wel op dat het niet te hard gaat. Als de quiche te snel bruin wordt, leg er dan een vel aluminiumfolie of bakpapier overheen.
Serveer direct, of laat afkoelen voor later gebruik. Bewaar in dat geval de quiche in de koelkast.
Tafel lekker !!