• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met gerookte zalm

Recept voor 1 grote of meerdere kleine quiches

door Connie Derks
in Quiche
0
0
quiche met gerookte zalm

Quiche met gerookte zalm; Een heerlijke quiche met verrassende groentes en een zelf gemaakte bodem met tijm.

Gerookte zalm in de quiche

Waarom gerookte zalm zul je denken. Dit heeft meerdere redenen. De smaak, de structuur, en zeker ook het gemak.

Gerookte zalm is al perfect op smaak en heeft een licht rokerige smaak. De rooksmaak zorgt ervoor dat je niet veel nodig hebt voor een intense smaak. De vis is al gaar wat natuurlijk handig is, maar de structuur van gerookte zalm is door het rookproces anders dan van verse zalm. Bij verse zalm heb je al snel dat deze te droog wordt en in een quiche is het niet makkelijk te controleren of deze al gaar is of juist niet.

Het eimengsel bepaald wanneer je een quiche uit de oven haalt. Dit moet net gaar zijn is dit te gaar dan wordt het al snel een droge hap. Met gerookte zalm in een quiche hoef je dus geen zorgen te hebben dat de vis niet gaar is. En is de zalm te droog dan is je ei ook droog en heeft alles dus te lang in de oven gezeten.

Ga je voor gemak of voor smaak?

Voor een quiche bodem kun je heel makkelijk quiche-deeg of bladerdeeg op rol kopen. Niets mis mee als je haast hebt. Maar voor deze heerlijke gerookte zalm wil je toch ook zeker een bodem waarbij de smaak nog beter uitkomt? Maak het deeg minimaal een uur, maar liever een dag voor je de quiche gaat maken. Hoe en waarom je dat doet, lees je in het artikel over quiche-deeg.

quiche met gerookte zalm

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Geen quiche zonder ei

De vulling van een quiche wordt bij elkaar gehouden door een mengsel van ei en room. Dat is bij iedere quiche dus ook bij deze quiche met gerookte zalm. Het stollen van het ei in dit mengsel zorgt voor de stevigheid, de room voor de zachte structuur. Belangrijk is hierbij de verhouding, de vulling moet stevig zijn, maar zeker niet droog.

Groente voor de vulling, maar zeker ook voor smaak

In deze quiche met gerookte zalm zit natuurlijk ook groente, een mengsel van groente die erg lekker is in combinatie met de zalm. Tomaat, prei , bloemkool maar ook knolselderij. Deze laatste verwacht je niet zo snel in een quiche, maar de zachte nootachtige smaak van knolselderij maakt het pallet compleet.

Quiche met gerookte zalm

Porties: 8
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel verse tijm of 1/2 tl gedroogd
  • 3-4 eetlepels ijskoud water
  • 3 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram gerookte zalm
  • 100 gram prei
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 lente-ui
  • 1 takje verse dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je quiche met gerookte zalm:

Maak het deeg van de bloem, boter, zout, tijm en het ijskoude water. Meng kort tot het deeg net samenhangt. Leg in koelkast om het deeg te laten rusten. Wil je graag meer informatie over het maken van het deeg bekijk dan ons artikel over quiche-deeg 

Snijd de knolselderij in zeer kleine blokjes of rasp deze op een grove rasp, doe dit ook met de bloemkool. Snijd de prei in zeer dunne ringen en de tomaatjes doormidden. Snijd de zalm in reepjes en leg weer koel weg. Snijd de lente-ui in ringen en de dille in grove stukken.

Maak van de eieren de mix voor in de quiche, houdt 1 eiwit apart voor de bodem te besmeren. Klop de rest van de eieren los met een beetje zout en peper en de slagroom.

Besmeer de vormpjes licht met olie en knip een stuk bakpapier op maat voor de bodem. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte voor de kleine en 5 mm voor de grote versie. Bekleed de vormen en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Zet een half uur koud in koelkast om het deeg te laten rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg stukjes bakpapier op het deeg en vul deze met steunvulling. Bak de bodem 15 minuten. Haal uit de oven en haal er het bakpapier met de vulling af. Besmeer de bodems met het achtergehouden eiwit en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Verdeel de knolselderij, prei en bloemkool over de vormpjes die nog op het bakblik staan. Verdeel er ook de in reepjes gesneden gerookte zalm over. Giet voorzichtig ieder vormpje tot bijna aan de rand vol met ei-mix. Verdeel er de halve tomaatjes over en rasp een beetje oude kaas over de quiche. Bak de quiche afhankelijk van grootte 25 tot 45 minuten. Het eimengsel mag in het midden nog een klein beetje wiebelen. Dit gaart nog na als de quiche met zalm uit de oven is. Haal de quiche uit de oven en schaaf er nog een beetje oude kaas over. Bestrooi met de gesneden lente-ui en dille.

Serveer de quiche met gerookte zalm, lauwwarm of koud.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen