• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met gerookte zalm

Recept voor 1 grote of meerdere kleine quiches

door Connie Derks
in Quiche
0
0
quiche met gerookte zalm

Quiche met gerookte zalm; Een heerlijke quiche met verrassende groentes en een zelf gemaakte bodem met tijm.

Gerookte zalm in de quiche

Waarom gerookte zalm zul je denken. Dit heeft meerdere redenen. De smaak, de structuur, en zeker ook het gemak.

Gerookte zalm is al perfect op smaak en heeft een licht rokerige smaak. De rooksmaak zorgt ervoor dat je niet veel nodig hebt voor een intense smaak. De vis is al gaar wat natuurlijk handig is, maar de structuur van gerookte zalm is door het rookproces anders dan van verse zalm. Bij verse zalm heb je al snel dat deze te droog wordt en in een quiche is het niet makkelijk te controleren of deze al gaar is of juist niet.

Het eimengsel bepaald wanneer je een quiche uit de oven haalt. Dit moet net gaar zijn is dit te gaar dan wordt het al snel een droge hap. Met gerookte zalm in een quiche hoef je dus geen zorgen te hebben dat de vis niet gaar is. En is de zalm te droog dan is je ei ook droog en heeft alles dus te lang in de oven gezeten.

Ga je voor gemak of voor smaak?

Voor een quiche bodem kun je heel makkelijk quiche-deeg of bladerdeeg op rol kopen. Niets mis mee als je haast hebt. Maar voor deze heerlijke gerookte zalm wil je toch ook zeker een bodem waarbij de smaak nog beter uitkomt? Maak het deeg minimaal een uur, maar liever een dag voor je de quiche gaat maken. Hoe en waarom je dat doet, lees je in het artikel over quiche-deeg.

quiche met gerookte zalm

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Geen quiche zonder ei

De vulling van een quiche wordt bij elkaar gehouden door een mengsel van ei en room. Dat is bij iedere quiche dus ook bij deze quiche met gerookte zalm. Het stollen van het ei in dit mengsel zorgt voor de stevigheid, de room voor de zachte structuur. Belangrijk is hierbij de verhouding, de vulling moet stevig zijn, maar zeker niet droog.

Groente voor de vulling, maar zeker ook voor smaak

In deze quiche met gerookte zalm zit natuurlijk ook groente, een mengsel van groente die erg lekker is in combinatie met de zalm. Tomaat, prei , bloemkool maar ook knolselderij. Deze laatste verwacht je niet zo snel in een quiche, maar de zachte nootachtige smaak van knolselderij maakt het pallet compleet.

Quiche met gerookte zalm

Porties: 8
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel verse tijm of 1/2 tl gedroogd
  • 3-4 eetlepels ijskoud water
  • 3 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram gerookte zalm
  • 100 gram prei
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 lente-ui
  • 1 takje verse dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je quiche met gerookte zalm:

Maak het deeg van de bloem, boter, zout, tijm en het ijskoude water. Meng kort tot het deeg net samenhangt. Leg in koelkast om het deeg te laten rusten. Wil je graag meer informatie over het maken van het deeg bekijk dan ons artikel over quiche-deeg 

Snijd de knolselderij in zeer kleine blokjes of rasp deze op een grove rasp, doe dit ook met de bloemkool. Snijd de prei in zeer dunne ringen en de tomaatjes doormidden. Snijd de zalm in reepjes en leg weer koel weg. Snijd de lente-ui in ringen en de dille in grove stukken.

Maak van de eieren de mix voor in de quiche, houdt 1 eiwit apart voor de bodem te besmeren. Klop de rest van de eieren los met een beetje zout en peper en de slagroom.

Besmeer de vormpjes licht met olie en knip een stuk bakpapier op maat voor de bodem. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte voor de kleine en 5 mm voor de grote versie. Bekleed de vormen en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Zet een half uur koud in koelkast om het deeg te laten rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg stukjes bakpapier op het deeg en vul deze met steunvulling. Bak de bodem 15 minuten. Haal uit de oven en haal er het bakpapier met de vulling af. Besmeer de bodems met het achtergehouden eiwit en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Verdeel de knolselderij, prei en bloemkool over de vormpjes die nog op het bakblik staan. Verdeel er ook de in reepjes gesneden gerookte zalm over. Giet voorzichtig ieder vormpje tot bijna aan de rand vol met ei-mix. Verdeel er de halve tomaatjes over en rasp een beetje oude kaas over de quiche. Bak de quiche afhankelijk van grootte 25 tot 45 minuten. Het eimengsel mag in het midden nog een klein beetje wiebelen. Dit gaart nog na als de quiche met zalm uit de oven is. Haal de quiche uit de oven en schaaf er nog een beetje oude kaas over. Bestrooi met de gesneden lente-ui en dille.

Serveer de quiche met gerookte zalm, lauwwarm of koud.

Tafel lekker !!

DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Luikse salade; maar dan met haring
Salade

Luikse salade; maar dan met haring

carpaccio van gerookte heilbot
Voorgerecht

Carpaccio van gerookte heilbot

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen