• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Ook lekker bij de borrel, high tea of picknick

door Connie Derks
in Quiche
0
0
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen – Een quiche doet het altijd goed als maaltijd maar ook bij de borrel. Deze quiche met paddenstoelen zit bomvol smaak door de vulling van kastanjechampignons, oesterzwammen en heerlijk gerookt spek.

Een quiche heeft als basis vaak een bodem van bladerdeeg of een hartig zanddeeg. Deze wordt gevuld met bijvoorbeeld groente, vlees of vis, waarna er een mengsel van ei en room over gaat. Dit eimengsel maakt het romig van smaak en houdt de vulling tijdens het snijden bij elkaar. Vaak wordt er aan het eimengsel ook kaas toegevoegd om een (nog) vollere smaak te krijgen. Zorg er bij een quiche voor dat de vulling niet te nat is, omdat anders de bodem klef en niet gaar te krijgen is. Met deze tips gaat jouw quiche met paddenstoelen gegarandeerd een succes worden.

De oesterzwam heeft zijn naam te danken aan zijn vorm, deze lijkt namelijk op een oesterschelp. In het wild groeit deze paddenstoel in groepjes op dood hout of op boomstammen. De gekweekte oesterzwam groeit op geprepareerd stro. Ze worden bij het oogsten in trossen geplukt, voorzichtig losgesneden en zorgvuldig in doosjes of schaaltjes verpakt, omdat het een erg kwetsbaar product is. In Rotterdam loopt een initiatief met Oesterzwammen die gekweekt worden op koffiedik. Lees er hier meer over. De oesterzwam heeft een zachte smaak die erg goed combineert bij vlees en vis. De textuur is wat taaier en vleziger dan die van champignons, maar past perfect in deze quiche met paddenstoelen.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Quiche met paddenstoelen

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2-3 sjalotjes fijngesneden
  • 150 gram gerookt ontbijtspek
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram room
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 royale eetlepel paneermeel
  • 50 gram geraspte Emmentaler
  • 5 kleine plakjes bladerdeeg of een rolletje bladerdeeg uit de koeling

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de quiche met paddenstoelen:

Borstel de champignons schoon en snijd deze in grove plakken. Kijk de oesterzwammen na op ongerechtigheden en scheur deze in grove stukken. Snijd de bleekselderij en de sjalotjes fijn. Snijd de plakken ontbijtspek in stukken. Bak het ontbijtspek op een rustig vuurtje in een droge koekenpan tot deze knapperig is. Schep het spek uit de pan en doe er de sjalot en de bleekselderij in en bak deze lichtjes aan. Voeg de champignons, de oesterzwammen en de tijm toe en bak deze op een middelhoog vuur droog. Haal de pan van het vuur en breng het paddenstoelenmengsel op smaak met zout en peper, let op met zout want het spek is ook al zout. Klop de eieren, de dooier en de room los met wat zout en peper. Voeg het spek aan de losgeklopte eieren toe.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Knip een bakpapier op maat van je quichevorm en leg dit op de bodem, smeer de randen licht in met wat olie of boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Bij kleine plakjes de randen goed op elkaar duwen in de vorm. Snijd de randen met een scherp mesje af en prik de bodem in met een vork om luchtbellen te voorkomen. Bestrooi de bodem royaal met paneermeel of beschuitkruim. Dit doen we om een droge bodem te behouden, omdat paddenstoelen nogal de neiging hebben om vocht los te laten. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en verdeel er het eimengsel overheen. Rasp als laatste wat Emmentaler over de quiche met paddenstoelen en bak de quiche in 30-35 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Paddenstoelen
DeelPin95Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen