Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche met rode bietjes en feta

In een quiche wordt vaak gekozen voor makkelijke groenten als broccoli of sperziebonen. Iets anders? Probeer deze quiche met rode bietjes en feta!

0 395

Quiche met rode bietjes en feta – Rode bieten, een heerlijk veelzijdige groente. Lekker in een salade, stamppot of in de soep. Maar zeker ook in een quiche of een hartige taart. En ook nog eens het hele jaar door verkrijgbaar. Overigens zijn bieten niet per definitie rood. Er zijn ook gele en roze bieten op de markt. Je kunt bieten dus inzetten op alle fronten, en je geeft je gerecht er een mooi kleurtje mee.

Mocht je besluiten om bieten te gaan gebruiken in je gerecht, doe jezelf dan een plezier, en koop verse bieten en kook ze zelf. Dat kost je even wat tijd, maar verse bieten zijn zoveel lekkerder dan voorgekookte bieten uit een pot, of een zak. Je zult er geen spijt van krijgen!

Kies bij voorkeur ALTIJD voor verse ingrediënten!

In dit recept, voor een heerlijke, vegetarische quiche met rode bietjes en feta, werden gewone rode bieten gebruikt. Uiteraard kun je ook een andere kleur, of verschillende kleuren gebruiken.

Als je van een beetje pit houdt, kun je wat mierikswortel door het eimengsel doen. Dit geeft een bijzondere smaak, en past heel goed bij de bieten. Je kunt dit ook weglaten als je niet van mierikswortel houdt.


Quiche met rode bietjes en feta

Quiche voor 4 personen

  • 1 rol bladerdeeg, of hartige taartdeeg
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 500 gram gekookte bieten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • olie of boter, om in te bakken
  • 2 theelepels karwijzaad, even geroosterd in een droge koekenpan
  • 200 gram feta, in kleine blokjes
  • 5 eieren
  • 125 ml kookroom
  • peper
  • zout

Optioneel: 2 tl mierikswortel (potje), verse dille ter garnering

Zo maak je quiche met rode bietjes en feta:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een quichevorm van 28 centimeter in en bekleedt deze met het deeg. Leg eventueel een bakpapiertje op de bodem. Als je deeg hebt waar al bakpapier onder zit, gebruik dit dan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel het paneermeel over de bodem. Dit is om een teveel aan vocht te absorberen, en zo te voorkomen dat de bodem klef wordt.

Verhit in een koekenpan de olie of de boter. Bak hierin de ui, op een laag vuur, tot hij glazig is.

Meng de bietenblokjes, de ui en het karwijzaad voorzichtig met de feta. Verdeel dit over de quichebodem.

Roer de eieren los met een garde, en klop de kookroom er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hieraan eventueel 2 theelepels geraspte mierikswortel aan toe. Schenk dit mengsel over de bieten. Je kunt de quiche garneren met wat verse dille.

Bak de quiche met rode bietjes en feta, in het midden van de oven, in ongeveer 35 minuten gaar. Mocht de quiche te snel bruin kleuren, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Laat de quiche met rode bietjes en feta voor het serveren een paar minuten afkoelen. Je kunt deze quiche eventueel ook van te voren maken, laten afkoelen en naderhand weer opwarmen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer