Quiche van broccoli met ham en gorgonzola – Broccoli en Gorgonzola vormen een geweldige combinatie. In vele recepturen zie je dan ook die combi voorbijkomen. Broccoli heeft als groente een vrij krachtige en uitgesproken smaak. Dat maakt de combinatie met de krachtige gorgonzola tot een smaakfeestje.
Vaak zie je de combinatie van broccoli en gorgonzola terug in pastagerechten. Probeer ook eens onderstaande quiche van broccoli en gorgonzola. Je hebt maar een paar mooie ingrediënten nodig om een voedzaam gerecht op tafel te zetten. Wil je iets uitgebreider aan de slag in de keuken? Maak dan ook het deeg voor de quiche zelf.
Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Deeg voor hartige taart
- 500 gram broccoli
- 150 gram ham
- 100 gram gorgonzola
- 3 eieren
- 2 dl. melk
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je quiche van broccoli met ham en gorgonzola:
Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water. Voor de roosjes houd je gemiddeld 5 minuten kooktijd aan. Haal de velletjes deeg al uit de koeling en laat ontdooien.
Snij ondertussen de ham en de gorgonzola in kleine blokjes van ongeveer een halve tot 1 cm. Bekleed een bakvorm met het deeg. Trek hiervoor de velletjes wat uit elkaar en verdeel over de vorm en druk de naden goed aan, zodat de vulling er later niet doorheen sijpelt. Snij deeg dat over de rand van de vorm hangt af.
Giet de broccoli eenmaal gekookt af en doe deze in de bakvorm en verdeel de ham en gorgonzola erover. Meng de eieren met de melk en een beetje peper. Giet het eimengsel over de broccoli. Zet in een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat je quiche in ca. 40 minuten garen.
Na 40 minuten laat je de quiche van broccoli met ham en gorgonzola even een paar minuten afkoelen.
Tafel lekker !!
Een blijvertje hoor ! Al diverse keren gemaakt en vanavond komt hij weer op tafel. Wij vinden een salade met peer er heerlijk bij !!!
Dat is zeker een mooie combi Ria.