• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Een quiche zorgt bijna altijd voor enthousiaste tafelgenoten

door Connie Derks
in Quiche
0
3
Quiche van zoete aardappel

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas – Een quiche zorgt bijna altijd voor enthousiaste tafelgenoten. Over het algemeen wordt deze gemaakt met een quichedeeg of met bladerdeeg. Maar maak eens een quiche met deze originele bodem van zoete aardappel. Zoete aardappel combineert geweldig met spinazie en geitenkaas en zo maak je van je maaltijd een feestje.

Een gezondere bodem maak je met slechts 2 ingrediënten

De zoete aardappel is een groente die tegenwoordig als superfood gezien wordt. Dat superfood wordt misschien een beetje overgewaardeerd en bovendien worden zoete aardappelen altijd geïmporteerd. Hier is dus niets lokaals aan. Dat maakt de zoete aardappel niet minder gezond, maar gebruik dit ingrediënt wel met twee voetjes op de grond. In deze quiche van zoete aardappel is het wel een leuke. Een quichebodem van zoete aardappel is uiteraard beter en/of gezonder dan een quichebodem van deeg of bladerdeeg. Je maakt de bodem van slechts twee ingrediënten: Zoete aardappel en Eieren.

Quiche van zoete aardappel met geweldige smaken en kleuren

Zeiden we dat het makkelijk was? Nee, toch? Maar we zeiden ook niet dat het moeilijk is om deze quiche van zoete aardappel te maken. Het resultaat van jouw inspanningen in de keuken is een werkelijk verrukkelijke quiche met mooie smaken. En alsof dat alleen nog niet genoeg is, met deze quiche van zoete aardappel zet je ook een geweldig kleurenpalet op tafel. De oranje bodem, het frisse groen van de spinazie, afgewisseld met de witte kleur van heerlijk romige geitenkaas en het groene van de bosuien.

Deze quiche van zoete aardappel zet je op tafel met een glimlach van oor tot oor

Toch een beetje lokaal, of eigenlijk maar een klein beetje niet lokaal

We zeiden het al, die zoete aardappel is een import product. Maar het geitenkaasje dat voor deze quiche gebruikt wordt is een bijzonder en mooi kaasje. We hebben het over de geitenkaascamembert van Alphenaer uit het Brabantse Alphen. Daarnaast gebruik je natuurlijk lokaal gekochte scharreleitjes (dat doe jij toch ook?) en verse Hollandse spinazie. Ook de champignons worden gewoon in Nederland gekweekt. Leef je dus lekker uit en maak deze fantastische quiche van zoete aardappel. Doen, hoor!

geitenkaas quiche
zoete aardappel bodem
Wilde spinazie
Specials

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Check het recept of lees de info

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/-500 gram zoete aardappel geraspt
  • 2 eieren
  • 100 gram champignons
  • 450 gram spinazie
  • olijfolie/boter
  • teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 120 ml room
  • 1 Alphenaer geiten camembert van 175 gram
  • 50 gram walnoten
  • 12 lente uitjes
  • zout / peper / chilivlokken

Bereidingswijze van dit recept

De quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas maak je zo:

Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Strooi er wat zout over en roer goed door. Laat dit 10 minuten staan. Doe de aardappel in een schone theedoek en knijp er al het vocht goed uit. Neem hiervoor de punten van de doek bij elkaar en draai deze zeer strak op.

Klop in een kom de twee eieren los met wat peper en chilivlokken naar smaak. Meng de uitgeknepen aardappelrasp hier door heen. Smeer een quichevorm of springvorm van ongeveer 26 cm in met wat boter. Neem een royaal stuk bakpapier , verkreukel dit en maak het nat onder de kraan. Het papier zal dan zacht worden en makkelijk in vorm te brengen. Leg het papier in je bakvorm en verdeel er de aardappel overheen, maak een klein opstaand randje. Duw de bodem goed aan. Bak de bodem voor de quiche van zoete aardappel 30 minuten op 175 graden.

Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de in schijfjes gesneden champignons. Haal de champignons uit de pan en roerbak hier nu de spinazie in voeg peper zout en knoflook toe. Als de spinazie geslonken is, doe je deze in een vergiet en laat afkoelen. Snij de kaas in plakjes. Haal na een half uur de bodem uit de oven, knijp de spinazie uit en verdeel deze losjes in plukken over de bodem.

Klop de vier eieren los met de room en breng op smaak met zout peper en chilivlokken  naar smaak. Verdeel het grootste deel van het eimengsel over de spinazie. Verdeel er dan de kaas, champignons en noten overheen. Voeg wanneer mogelijk de rest van het eimengsel toe. Dit is afhankelijk van de vorm of dit gaat passen. Bak de quiche gaar. Dit ligt aan de hoogte en de grootte van je quiche, en kan variëren van dertig minuten tot een uur.  Het eimengsel moet gestold zijn, dit kun je testen door er met een lepel in te steken , loopt de holte gelijk weer vol dan is het ei nog niet gestold.

Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Strooi de lente-ui over de quiche en serveer de quiche van zoete aardappel warm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappel
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Uientaart met blauwe kaas
Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Reacties 3

  1. Mayke says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept, maar waarom in vredesnaam de bakvorm met boter invetten als er toch bakpapier overheen komt?

    Beantwoorden
  2. Charlie says:
    5 jaar geleden

    Zijn de twee eieren voor de bodem en de vier eieren voor de vulling?
    Heb m eerder gemaakt met succes, maar dit was niet helemaal duidelijk……

    Beantwoorden
  3. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Hey Connie, iemand op mijn groep vraagt zich af waar je de geitenkaas camembert kan kopen. Kun je hem mss ook vervangen door gewone camembert of door een andere kaas.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen