Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Quiche met geitenkaas is vrij klassiek. Maak eens een quiche met deze bodem van zoete aardappel. Dat combineert geweldig met spinazie en geitenkaas.

3 4.370

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas – Quiche met geitenkaas, vrij klassiek. Maar maak eens een quiche met deze originele  bodem van zoete aardappel. Zoete aardappel combineert geweldig met spinazie en geitenkaas, zo maak je van je maaltijd een feestje.

Een bodem van zoete aardappel niet alleen een lust voor het oog

Geitenkaas met spinazie en noten is vrij klassiek maar de bodem is weer eens wat anders, deze is namelijk gemaakt van maar 2 ingrediënten, namelijk zoete aardappel en ei en ook nog eens super eenvoudig om te maken. En de smaak, die is geweldig lekker. Voor mij in ieder geval voor herhaling vatbaar. Al is het alleen al om die prachtige oranje kleur. Want een beetje kleur op tafel daar wordt toch iedereen vrolijk van?


Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Quiche voor 4-6 personen

Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Strooi er wat zout over en roer goed door. Laat dit 10 minuten staan. Doe de aardappel in een schone theedoek en knijp er al het vocht goed uit. Neem hiervoor de punten van de doek bij elkaar en draai deze zeer strak op.

Klop in een kom de twee eieren los met wat peper en chili vlokken naar smaak. Meng de uitgeknepen aardappelrasp hier door heen. Smeer een quiche vorm of springvorm van ongeveer 26 cm in met wat boter. Neem een royaal stuk bakpapier , verkreukel dit en maak het nat onder de kraan. Het papier zal dan zacht worden en makkelijk in vorm te brengen. Leg het papier in je bakvorm en verdeel er de aardappel overheen, maak een klein opstaand randje. Duw de bodem goed aan. Bak de bodem 30 minuten op 175 graden

Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de in schijfjes gesneden champignons. Haal de champignons uit de pan en roerbak hier nu de spinazie in voeg peper zout en knoflook toe. Wanneer de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en laat afkoelen. Snij de kaas in plakjes. Haal na een half uur de bodem uit de oven, knijp de spinazie uit en verdeel deze losjes in plukken over de bodem.

Klop de vier eieren los met de room en breng op smaak met zout peper en chilivlokken  naar smaak. Verdeel het grootste deel van het eimengsel over de spinazie. Verdeel er dan de kaas, champignons en noten overheen. Voeg indien mogelijk de rest van het eimengsel toe. Dit is afhankelijk van je vorm of dit gaat passen. Bak de quiche gaar. Dit ligt aan de hoogte en de grootte van je quiche, en kan variëren van 30 min tot een uur.  Het eimengsel moet gestold zijn, dit kun je testen dor er met een lepel in te steken , loopt de holte gelijk weer vol dan is het ei nog niet gestold.

Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Strooi de lente ui over de quiche en serveer de quiche van zoete aardappel warm.

Tafel lekker

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Mayke zegt

    Heerlijk recept, maar waarom in vredesnaam de bakvorm met boter invetten als er toch bakpapier overheen komt?

  2. Charlie zegt

    Zijn de twee eieren voor de bodem en de vier eieren voor de vulling?
    Heb m eerder gemaakt met succes, maar dit was niet helemaal duidelijk……

  3. Mireille zegt

    Hey Connie, iemand op mijn groep vraagt zich af waar je de geitenkaas camembert kan kopen. Kun je hem mss ook vervangen door gewone camembert of door een andere kaas.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer