• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

door Connie Derks
in Quiche
0
3
Quiche van zoete aardappel

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas – Een quiche zorgt bijna altijd voor enthousiaste tafelgenoten. Over het algemeen wordt deze gemaakt met een quichedeeg of met bladerdeeg. Maar maak eens een quiche met deze originele bodem van zoete aardappel. Zoete aardappel combineert geweldig met spinazie en geitenkaas en zo maak je van je maaltijd een feestje.

Een gezondere bodem maak je met slechts 2 ingrediënten

De zoete aardappel is een groente die tegenwoordig als superfood gezien wordt. Dat superfood wordt misschien een beetje overgewaardeerd en bovendien worden zoete aardappelen altijd geïmporteerd. Hier is dus niets lokaals aan. Dat maakt de zoete aardappel niet minder gezond, maar gebruik dit ingrediënt wel met twee voetjes op de grond. In deze quiche van zoete aardappel is het wel een leuke. Een quichebodem van zoete aardappel is uiteraard beter/gezonder dan een quichebodem van deeg of bladerdeeg. Je maakt de bodem van slechts twee ingrediënten: Zoete aardappel en Eieren.

Quiche van zoete aardappel met geweldige smaken en kleuren

Zeiden we dat het makkelijk was? Nee toch? Maar we zeiden ook niet dat het moeilijk is om deze quiche van zoete aardappel te maken. Het resultaat van jouw inspanningen in de keuken is een werkelijk verrukkelijke quiche met mooie smaken. En alsof dat alleen nog niet genoeg is, met deze quiche van zoete aardappel zet je ook een geweldig kleurenpalet op tafel. De oranje bodem, het frisse groen van de spinazie, afgewisseld met de witte kleur van heerlijk romige geitenkaas en het groene van de bosuien.

Deze quiche van zoete aardappel zet je op tafel met een glimlach van oor tot oor

Toch een beetje lokaal, of eigenlijk maar een klein beetje niet lokaal

We zeiden het al, die zoete aardappel is een import product. Maar het geitenkaasje dat voor deze quiche gebruikt wordt is een bijzonder en mooi kaasje. We hebben het over de geitenkaascamembert van Alphenaer uit het Brabantse Alphen. Daarnaast gebruik je natuurlijk lokaal gekochte scharreleitjes ( dat doe jij toch ook? ) en verse Hollandse spinazie. Ook de champignons worden gewoon in Nederland gekweekt. Leef je dus lekker uit en maak deze fantastische quiche van zoete aardappel. Doen hoor!

geitenkaas quiche
zoete aardappel bodem
Wilde spinazie
Specials

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Lees verder

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/-500 gram zoete aardappel geraspt
  • 2 eieren
  • 100 gram champignons
  • 450 gram spinazie
  • olijfolie/boter
  • teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 120 ml room
  • 1 Alphenaer geiten camembert van 175 gram
  • 50 gram walnoten
  • 12 lente uitjes
  • zout / peper / chilivlokken

Bereidingswijze van dit recept

De quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas maak je zo:

Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Strooi er wat zout over en roer goed door. Laat dit 10 minuten staan. Doe de aardappel in een schone theedoek en knijp er al het vocht goed uit. Neem hiervoor de punten van de doek bij elkaar en draai deze zeer strak op.

Klop in een kom de twee eieren los met wat peper en chili vlokken naar smaak. Meng de uitgeknepen aardappelrasp hier door heen. Smeer een quiche vorm of springvorm van ongeveer 26 cm in met wat boter. Neem een royaal stuk bakpapier , verkreukel dit en maak het nat onder de kraan. Het papier zal dan zacht worden en makkelijk in vorm te brengen. Leg het papier in je bakvorm en verdeel er de aardappel overheen, maak een klein opstaand randje. Duw de bodem goed aan. Bak de bodem voor de quiche van zoete aardappel 30 minuten op 175 graden

Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de in schijfjes gesneden champignons. Haal de champignons uit de pan en roerbak hier nu de spinazie in voeg peper zout en knoflook toe. Wanneer de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en laat afkoelen. Snij de kaas in plakjes. Haal na een half uur de bodem uit de oven, knijp de spinazie uit en verdeel deze losjes in plukken over de bodem.

Klop de vier eieren los met de room en breng op smaak met zout peper en chilivlokken  naar smaak. Verdeel het grootste deel van het eimengsel over de spinazie. Verdeel er dan de kaas, champignons en noten overheen. Voeg indien mogelijk de rest van het eimengsel toe. Dit is afhankelijk van je vorm of dit gaat passen. Bak de quiche gaar. Dit ligt aan de hoogte en de grootte van je quiche, en kan variëren van 30 min tot een uur.  Het eimengsel moet gestold zijn, dit kun je testen dor er met een lepel in te steken , loopt de holte gelijk weer vol dan is het ei nog niet gestold.

Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Strooi de lente ui over de quiche en serveer de quiche van zoete aardappel warm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappel
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Reacties 3

  1. Mayke says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept, maar waarom in vredesnaam de bakvorm met boter invetten als er toch bakpapier overheen komt?

    Beantwoorden
  2. Charlie says:
    3 jaar geleden

    Zijn de twee eieren voor de bodem en de vier eieren voor de vulling?
    Heb m eerder gemaakt met succes, maar dit was niet helemaal duidelijk……

    Beantwoorden
  3. Mireille says:
    5 jaar geleden

    Hey Connie, iemand op mijn groep vraagt zich af waar je de geitenkaas camembert kan kopen. Kun je hem mss ook vervangen door gewone camembert of door een andere kaas.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen