Heb jij al wel eens gedacht aan een quiche met spruiten? Het is origineel, pure smaken van de herfst en vooral een leuk alternatief in je weekmenu. Serveer een flinke punt van de quiche met een heerlijk stuk vlees, of ja, waarom niet, een stoofschotel en je hebt een prachtige maaltijd op tafel staan.
- 750 gram spruitjes, schoongemaakt
- 100 gram gehakte walnoten
- 150 gram magere spekblokjes
- 150 gram geraspte kaas
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 1 el kerriepoeder
- 1 ui
- boter
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe je spruitjes in een pan met water en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snij grote spruiten door midden. Bedek een ingevette quiche- of taartvorm met bladerdeeg. Bak de ui met de spekblokjes een paar minuten in en klein beetje boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de ui, spek en noten door de spruiten. Klop de eieren los met de room of crème fraîche en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en zout.
Leg het spruitenmengsel op het bladerdeeg en schenk daarover het eimengsel. Strooi de rest van de geraspte kaas er over. Plaats de quiche voor ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Spruitjesrecepten; Zet het seizoen op tafel
Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.
Was even zoeken naar de tijd, maar gelukkig heeft iemand deze vraag al gesteld.
Mijn vrouw lusten vroeger geen spruitjes, tot ik er altijd een feestmaal van maak.
Bij dit gerecht schept mijn vrouw nog maal op, ….. Mmmm. … het was lekker.
Zo dat was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.Dank je wel voor dit heerlijke recept♡♥♡
Graag gedaan Anna, leuk als we er iemand blij mee kunnen maken.
Hoe lang moet de spruiten Quiche in de oven?
50 minuten Heleen, geniet er van!