- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Ragout van asperges en kip

Ragout van asperges en kip, een delicatesse op je bord – Vorige week hadden we weer een bezoekje ingepland bij familie die midden in aspergegebied woont. En als je echt verse asperges wilt, dan is dat de place to be om super verse asperges te kopen, rechtstreeks van het veld.

Wisten jullie dat je verse asperges herkent als je ze tegen elkaar wrijft en je een scheurend geluid hoort waarvan je toch wel kippenvel krijgt.

We konden nog 2,5 kg verkrijgen en daar werd een portie op de klassieke manier (à la Flamande) mee gemaakt en de overige heb ik gebruikt om een overheerlijke ragout mee te maken. Echt, deze moeten jullie maken zo lekker. Ben je geen fan van kip dan is een lekker stukje vis er ook heel lekker bij.

Ragout van asperges en kip

Hoofdgerecht[1] voor 4 personen

Schil de asperges en snij het houterige gedeelte weg. Snij in plakjes van 2 cm.
Schil de wortelen en snij ze in schuine plakjes. Snij de punt paprika middendoor en verwijder zaadlijsten en zaden en snij in kleine blokjes.
Stoom de groenten beetgaar en houd warm.

Bak ondertussen de kippenfilet gaar en snij in grove stukken.

Smelt de roomboter en bak hierin de gesnipperde sjalotjes. Blus af met de balsamico azijn en laat inkoken. Voeg de kookroom, de groenten, erwtjes en de kip toe en warm op. Breng de ragout van asperges en kip op smaak met zeezout en zwarte peper en garneer met wat peterselie pluksels

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Hoofdgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/