• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

door Samantha
in Rijstgerechten
Citroen-honing kip
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees – Wij, en dan heb ik het over mijn gezin, zijn gek op chinees eten en iets te regelmatig vind je ons aan onze favoriete tafel bij ons favoriete Chinese restaurant. Als ik bel roept de mevrouw aan de andere kant van de lijn al ”ohja tafeltje 19”.  Ja ze kennen ons iets te goed en dat vind ik geen goed teken.

Geen probleem want wat zij kunnen kan ik toch ook en misschien zelfs nog wel lekkerder en ik vermoed zelfs een heel stuk gezonder. Daarom vandaag deze heerlijke citroen-honing kip. De kip en de saus bereid ik apart om ze later met elkaar te combineren. Door de citroen in de saus krijgt de kip iets heel lekker fris, een resultaat om je vingers bij af te likken. Tafeltje 19 laten wij voortaan wel vrij voor anderen.

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode paprika
  • 1 jalapeñopeper
  • zout / peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter kippenbouillon
  • 85 milliliter vers citroensap
  • 50 milliliter honing
  • 20 gram maïzena
  • rasp van 1 citroen
  • 1/4 theelepel gember
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je citroen-honing kip:

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een ruime ziplock-zak. Doe hierbij de sojasaus, de rijstazijn, 1 eetlepel citroensap en de ketjap. Schuif de zak dicht en schud nu tot al de kip goed gemengd is met de marinade. Laat zo zeker 15 minuten liggen, maar langer mag ook.

Verwijder bij zowel de paprika als de jalapenopeper de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika en peper in kleine stukjes. Roer in een kom de bouillon, het citroensap, de honing, de maizena, de citroenrasp en de gember goed door elkaar.

Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de kipfilet (zorg dat de marinade achterblijft in de zak en niet meegaat in de pan). Als de kipfilet bijna gaar is voeg dan de paprika en jalapenopeper toe en bak deze even mee. Schep de kip, paprika en peper nu uit de pan met een schuimspaan.

Giet het bouillonmengsel nu in de pan en laat deze zachtjes indikken, proef en voeg eventueel extra citroen of honing naar smaak toe. Wil je nog iets meer pit dan zou je nu zelfs een eetlepel srirachasaus kunnen toevoegen.

Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt voeg je de kip weer toe en schept hem om zodat hij goed bedekt wordt met de saus.

Serveer met rijst en bestrooi met wat ringetjes van de lente-ui en sesamzaad.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - CitroenVlees - Kipfilet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Citroen-gember siroop
Dranken

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Citroenmousse
Nagerecht

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Reacties 6

  1. Ron says:
    3 jaar geleden

    Dit is echt heerlijk.

    Beantwoorden
    • Samantha says:
      3 jaar geleden

      Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt !!

      Beantwoorden
    • Jetty says:
      3 jaar geleden

      Fijn dat het lekkker was jetty

      Beantwoorden
  2. Jetty says:
    3 jaar geleden

    Ik wil die naan broodjes wel hebben jetty

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      3 jaar geleden

      Welke naan broodjes bedoel je precies ??

      Beantwoorden
    • Jetty says:
      3 jaar geleden

      En ik wil het recept van die naan broodjes jetty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen