• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

door Elise de Haan
in Rijstgerechten
0
0
Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen – Zorg voor een goede risottorijst! Er is geen culinair onderwerp zoveel besproken als risotto. De één doet er heel ingewikkeld over terwijl de ander het maken van risotto een fluitje van een cent vindt. Als je een jury van een kookprogramma een risotto ziet beoordelen zou je bijna bang worden. Wij behoren tot de middenklasse. Doe maar gewoon gewoon. En toch komen we met deze citroenrisotto.

Gek van risotto

We herhalen: Zorg voor een goede risottorijst! Het ingewikkelde ( of juist niet ) bij een risotto is dat je erbij moet blijven. Roeren, roeren, roeren. Dat is eigenlijk alles. Zie het als een mijmer momentje voor jezelf. Heerlijk even in een pan staan roeren terwijl niemand je stoort omdat iedereen denkt dat je staat te koken. Maar nu even zonder dollen: Een risotto is een geweldige uitvinding. Je maakt de risotto, voegt daar jouw favoriete ingrediënt aan toe en je hebt een heerlijk bord met eten als resultaat. Rijst, bouillon en wat goede, verse ingrediënten.

Citroenrisotto

Als je in foodieland risotto roept krijg je een eenduidig antwoord: “Ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken”. Het is ook echt helemaal waar. En toch…. een risotto is meer dan dat. Want passen die restjes uit de koelkast qua smaak wel bij elkaar? Heb je bijvoorbeeld een restje zalm in de koelkast ( dat geloof je toch sowieso niet ), dan zou je ook even naar de groenteman kunnen rennen voor een bosje zeekraal en direct even langs de visboer voor wat verse garnaaltjes. Zo ontstaat een risotto waar over nagedacht is over de samenstelling van smaken. Bij die vis hoort citroen. Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto. Intens en krachtig van smaak. Doe daar vervolgens de zeekraal, zalm en garnaaltjes bij en je eet straks een fantastische citroenrisotto met vis waar iedereen graag voor aan tafel schuift.

Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto.

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram risottorijst
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • flinke scheut droge witte wijn
  • 700 ml warme groentebouillon
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram verse zeekraal, 1 minuut geblancheerd in kokend water, koud gespoeld
  • 100 gram gerookte zalm, in heel kleine blokjes
  • 100 gram gekookte garnalen, gepeld
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Zet om te beginnen alles klaar wat je nodig hebt.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig. Doe de risottorijst er bij en bak deze even mee. Roer goed, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheut warme groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheut bouillon bij, blijven roeren etc. Dit herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 18-20 minuten duren.

Haal de pan van het vuur en voeg de geitenkaas, de citroenrasp en het citroensap toe. Roer dit er goed doorheen zodat alle kaas smelt. Breng de risotto op smaak met wat peper, en indien nodig zout.

Schep dan voorzichtig de zeekraal, de gerookte zalm en de garnalen door de citroenrisotto.

Serveer direct. Risotto kun je beter niet van te voren klaarmaken.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - CitroenrisottoVis - GarnalenVis - Gerookte zalm
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Lemon curd
Kookschool

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Citroen-gember siroop
Dranken

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Citroenmousse
Nagerecht

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen