• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Gebakken rijst

door Samantha
in Rijstgerechten
0
3
Gebakken rijst

Gebakken rijst

Gebakken rijst, een heerlijke maaltijd in een handomdraai op tafel – In het kader van “wat te doen met mijn restjes” hier een lekker en reuze simpel gerecht welke ik regelmatig maak van overgebleven witte rijst. Met een gezin van zes kook ik altijd een behoorlijke hoeveelheid rijst, maar vaker dan eens komt het voor dat vlak voor etenstijd één of soms wel twee of drie van de kinderen bedenken toch niet thuis te eten, en daar zit ik dan met mijn goede gedrag en een grote pan vol rijst. Weggooien is uiteraard geen optie.

Toen ik ergens las dat voor gebakken rijst je het best rijst kon gebruiken die goed was afgekoeld, was het voor mij dus niet zo moeilijk te bedenken wat te doen met mijn overgebleven rijst.

Ik heb mijn recept vrij basic gehouden maar het lekkere hiervan is dat je het eigenlijk geheel naar eigen smaak kunt uitbreiden door toevoeging van extra groente of extra vlees. Dus ook nog een stukje kipfilet over ?? Geen probleem gewoon ook erdoorheen. Nog taugé in de koelkast, ook erdoorheen, nou ja variëren kun je dus weer eindeloos met dit gerecht.

Uiteindelijk staat er binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel die je lekker uit kunt breiden met een frisse komkommersalade.

Gebakken rijst

Rijstgerecht voor 4 personen

  • 400 gram gekookte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels (sesam)olie
  • 15 gram boter
  • 3 bosuitjes

Ik koos voor sesamolie, je kunt hier iedere andere olie voor kiezen maar de sesamolie geeft net dat Chinese smaakje aan je rijst.

Zorg dat alles gesneden klaar staat en de eieren geklutst zijn.

Verhit in een wok de olie en de boter, niet te heet, bak hierin de ui en de knoflook tot ze gaar maar niet bruin zijn. Roer hier vervolgens de doperwten doorheen en breng in een kleine 5 minuten alles opnieuw op temperatuur. Schuif de groenten enigzins aan de kant en schenk in de lege ruimte het ei. Laat bijna helemaal stollen en roer dan de groenten erdoorheen. Voeg de rijst hierbij en schep even flink om. Vervolgens de ketjap erover schenken en alles opnieuw flink omscheppen tot alles vermengd en goed verwarmd is.

Strooi tot slot de bosuitjes over de gebakken rijst.

Tafel lekker !

Tags: Kokenmetrestjes
DeelPin395Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Oud brood verwerken
Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

omelet uit de oven
Hoofdgerecht

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

"ik doe maar wat" nasi
Rijstgerechten

Mijn “ik doe maar wat” nasi helpt voedselverspilling tegen te gaan

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Reacties 3

  1. Liesbeth says:
    1 jaar geleden

    Heerlijke recepten. Ik zocht een hazelnootslagroomschuimtaart en vond heel veel bekende en bruikbare tips

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Fijn, daar doen we het voor Liesbeth! Heb je ook het hazelnoot schuimtaartje gevonden?

      Beantwoorden
  2. Marie de Jonge says:
    1 jaar geleden

    Bedankt voor het delen van dit lekkere recept. Mijn gezin is dol op rijst en ik kook het dan ook graag! Naast dat je er goed mee kan variëren, is het ook nog eens snel klaar. Ik ga dit recept snel testen!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen