Gele curry met gehaktballetjes – Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Zeker als ze goed gekruid zijn. Indische balletjes, Spaanse Albondigas, of gewoon een verkleinde versie van onze Nederlandse gehaktbal, iedereen vindt ze lekker.
In een curry kun je ook heel goed gehaktballetjes verwerken. Weer eens wat anders dan kip. Deze gele curry met gehaktballetjes is dan ook een heerlijke basis voor een maaltijd. Met wat rijst en gewokte groenten bijvoorbeeld. Maar ook heerlijk als borrelhapje!
Deze gehaktballetjes zijn vrij pittig. Als je het liever wat milder hebt, verminder dan de hoeveelheid currypasta.
Gele curry met gehaktballetjes past ook prima in een koolhydraatbeperkt dieet. Let er dan op dat je het gehakt aanmaakt met amandelmeel, of eventueel kokosmeel, in plaats van paneermeel. Serveer er in dat geval bloemkool- of broccolirijst bij.
Gele curry met gehaktballetjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 el amandelmeel (of gewoon paneermeel)
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 el gehakte gember
- 1,5 el gele curry pasta
- 1 el Thaise vissaus
- ½ tl zout
- Olie om te bakken
- 1 ui, zeer fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1,5 el gele currypasta
- 1 tl kurkuma
- 1 el kokosmeel of geraspte kokos
- 2 el (Griekse) yoghurt
- 1 el gembersiroop
- 2 el limoensap
- 1 tl zout
- 400 ml kokosmelk
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gele curry met gehaktballetjes:
Meng in een grote kom het gehakt met het ei, het amandel of paneermeel, de gember, de knoflook, de currypasta, de vissaus, en het zout. Zorg dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd worden. Draai hier van balletjes ter grootte van een walnoot. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Verhit wat olie in een grote koekenpan. Bak hier in de balletjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Verhit wat olie in een braadpan. Bak hier in de ui en de knoflook glazig. Voeg dan de currypasta en de kurkuma toe. Bak deze even mee. Doe het kokosmeel erbij en roer dit er goed door heen zodat er geen klontjes achterblijven. Roer dan de kokosmelk er door, samen met het limoensap en de gembersiroop. Laat dit mengsel een paar minuten inkoken. Voeg dan de yoghurt toe en breng de saus op smaak met het zout.
Schep de balletjes voorzichtig door de saus. Bestrooi met wat gehakt korianderblad of peterselie.
Serveer de gele curry met gehaktballetjes met (bloemkool)rijst en wat gewokte groenten voor een complete maaltijd.
Tafel lekker !!
Hoi,
Er wordt twee keer currypasta toegevoegd? Ik snap niet goed waar ik hoeveel pasta moet toevoegen..
Groetjes,
Het ene deel gaat in de gehaktballetjes Lieve, het andere deel is voor de curry zelf. Als je goed de bereidingswijze volgt, lukt het ongetwijfeld!