• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Indiase Dahl met venkel en spinazie

door Hedwig Adema
in Rijstgerechten
0
2
Indiase Dahl met venkel en spinazie recept

Indiase Dahl met venkel en spinazie – Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, en wordt traditiegetrouw gemaakt van erwten, bonen of gedroogde linzen. Dahl, Dal of Daal kan qua spelling alle drie. Dahl is niet alleen erg makkelijk te maken, maar heerlijk verwarmend van je tenen tot je kruin, dit komt niet in de laatste plaats door de specerijen die er eigenlijk standaard aan toegevoegd worden, zoals mosterdzaad, komijnzaad, kurkuma en vaak ook korianderzaad.

Ik maakte de dahl met venkel en spinazie. Maar leef je vooral uit met een combinatie van groenten als wortel, pompoen, bleekselderij, tomaten en/of koolsoorten als Chinese kool of spitskool.

Lekker met dikke Griekse yoghurt en basmatirijst of naanbrood (of ander platbrood)

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Indiase Dahl met venkel en spinazie

Porties: 4 persone
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 grote rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 3 theelepels kurkuma
  • 2 flinke venkelknollen
  • 225 gram rode linzen
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl groentebouillon
  • 400 ml tomatenpulp ( Mutti ) of tomatenblokjes
  • 2 flinke tl sambal oelek
  • 500 gram gewassen spinazie
  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram dikke Griekse yoghurt 5 % vet
  • 95 gram amandelsnippers of garneer-amandelen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Indiase Dahl met venkel en spinazie:

Snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en fruit deze samen met het komijn- en mosterdzaad en de kurkuma gedurende vijf minuten op een laag vuur in een braadpan met dikke bodem in de olijfolie. De mosterdzaadjes zullen gaan springen in de pan (van blijdschap ? ) en het zal al heerlijk gaan geuren.

Snijd intussen de venkelknollen overlangs door, en daarna nog een keer. Verwijder de lange stelen en snijd de stronk eruit. Snijd de venkel in niet al te grote stukken van twee bij twee cm. Bewaar het groen voor de garnering van de borden.

Voeg de venkel bij het uimengsel en zet het vuur hoger. Roerbak de venkel gedurende twee minuten, doe er dan de linzen en de tomatenpulp door en voeg er de kokosmelk, groentebouillon en de sambal aan toe. Breng al roerend aan de kook en laat op een spaarbrander de Indiase Dahl langzaam stoven gedurende drie kwartier. Het laatste kwartier roer je de er de spinazie in delen door.

Verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden een kwartier voor je aan tafel gaat

Basmatirijst: kook tien minuten voor einde stooftijd de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing.

Amandelsnippers: rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan op hoog vuur, iets bruin gekleurd

Serveren: verdeel Indiase Dahl en rijst over de borden, schep er een flinke dot Griekse yoghurt op en garneer met de geroosterde amandelen. Steek wat groen van de venkel in de yoghurt.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Reacties 2

  1. Jolanda says:
    1 jaar geleden

    Graag in het recept Indiase dahl met venkel en spinazie aangeven wanneer je de tomatenpulp en kurkuma erbij moet doen. Deze ingrediënten staan verder niet bij de bereiding vermeldt.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Gaan we doen Jolanda, bedankt voor het melden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen