• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Indiase Dahl met venkel en spinazie

door Hedwig Adema
in Rijstgerechten
0
2
Indiase Dahl met venkel en spinazie recept

Indiase Dahl met venkel en spinazie – Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, en wordt traditiegetrouw gemaakt van erwten, bonen of gedroogde linzen. Dahl, Dal of Daal kan qua spelling alle drie. Dahl is niet alleen erg makkelijk te maken, maar heerlijk verwarmend van je tenen tot je kruin, dit komt niet in de laatste plaats door de specerijen die er eigenlijk standaard aan toegevoegd worden, zoals mosterdzaad, komijnzaad, kurkuma en vaak ook korianderzaad.

Ik maakte de dahl met venkel en spinazie. Maar leef je vooral uit met een combinatie van groenten als wortel, pompoen, bleekselderij, tomaten en/of koolsoorten als Chinese kool of spitskool.

Lekker met dikke Griekse yoghurt en basmatirijst of naanbrood (of ander platbrood)

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Indiase Dahl met venkel en spinazie

Porties: 4 persone
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 grote rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 3 theelepels kurkuma
  • 2 flinke venkelknollen
  • 225 gram rode linzen
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl groentebouillon
  • 400 ml tomatenpulp ( Mutti ) of tomatenblokjes
  • 2 flinke tl sambal oelek
  • 500 gram gewassen spinazie
  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram dikke Griekse yoghurt 5 % vet
  • 95 gram amandelsnippers of garneer-amandelen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Indiase Dahl met venkel en spinazie:

Snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en fruit deze samen met het komijn- en mosterdzaad en de kurkuma gedurende vijf minuten op een laag vuur in een braadpan met dikke bodem in de olijfolie. De mosterdzaadjes zullen gaan springen in de pan (van blijdschap ? ) en het zal al heerlijk gaan geuren.

Snijd intussen de venkelknollen overlangs door, en daarna nog een keer. Verwijder de lange stelen en snijd de stronk eruit. Snijd de venkel in niet al te grote stukken van twee bij twee cm. Bewaar het groen voor de garnering van de borden.

Voeg de venkel bij het uimengsel en zet het vuur hoger. Roerbak de venkel gedurende twee minuten, doe er dan de linzen en de tomatenpulp door en voeg er de kokosmelk, groentebouillon en de sambal aan toe. Breng al roerend aan de kook en laat op een spaarbrander de Indiase Dahl langzaam stoven gedurende drie kwartier. Het laatste kwartier roer je de er de spinazie in delen door.

Verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden een kwartier voor je aan tafel gaat

Basmatirijst: kook tien minuten voor einde stooftijd de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing.

Amandelsnippers: rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan op hoog vuur, iets bruin gekleurd

Serveren: verdeel Indiase Dahl en rijst over de borden, schep er een flinke dot Griekse yoghurt op en garneer met de geroosterde amandelen. Steek wat groen van de venkel in de yoghurt.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteIndiaVegetarisch
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

rijstpannetje met kip en champignons-min
Rijstgerechten

Rijstpannetje met kip en champignons

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Nasi met kip en groenten
Rijstgerechten

Nasi met kip en groenten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Kerrie eieren ragout
Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Reacties 2

  1. Jolanda says:
    5 maanden geleden

    Graag in het recept Indiase dahl met venkel en spinazie aangeven wanneer je de tomatenpulp en kurkuma erbij moet doen. Deze ingrediënten staan verder niet bij de bereiding vermeldt.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Gaan we doen Jolanda, bedankt voor het melden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen