• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

door Arianne Parent
in Rijstgerechten
0
0
Kerrie eieren ragout

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen – Met een paar eenvoudige verse ingrediënten maak je dit heerlijke gerecht. Bovendien staat dit kleurrijke gerecht binnen 30 minuten op tafel.

Houd het simpel

Wat eten we vanavond nu weer? De vraag wordt echt heel veel gesteld. Lekker Tafelen probeert antwoord te geven op deze steeds terugkerende vraag. We hebben dan snel de neiging om heel ingewikkeld te gaan denken. In de praktijk blijkt het antwoord vaak zo simpel. Dit gerecht is daar echt een voorbeeld van. Mooie verse producten en een aantal eenvoudige basisingrediënten maken een echt heel mooi doordeweeks gerecht zoals deze kerrie eieren ragout. Een super simpele combi van groenten, garnalen en eieren, bij elkaar gebracht met een heerlijke kerriesaus.

Romanesco

Voor wie het nog niet weet; romanesco is een bloemkoolsoort. Verkrijgbaar in meerder kleuren. In deze kerrie eieren ragout kun je voor een groene romanesco kiezen, maar dat kan net zo goed een paarse zijn. Deze decoratieve bloemkoolsoort is al een aantal jaren op de markt. Een goede groenteman kan je er zeker aan helpen. Deze prachtige kooltjes hebben torenvormige roosjes die zorgen voor een decoratieve en verrassende uitstraling in deze kerrie eieren ragout.

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram broccoli
  • 100 gram romanesco
  • 85 gram garnalen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kerrie
  • 350 ml melk
  • water + 1 groente bouillon blokje
  • peper en zout
  • 4 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kerrie eieren ragout:

Kook het water met het bouillonblokje. Verdeel de broccoli en romanesco in roosjes en kook ze in 3 min beetgaar, giet af en laat schrikken in koud water. Bewaar een beetje van het kookvocht. Kook de eieren.

Maak een roux: Smelt de boter en roer er de bloem en kerrie door, laat even uitdrogen, roer er de melk en een gedeelte van de bouillon door en kook in tot de gewenste dikte.

Verdeel een gedeelte van de broccoli en romanesco in de saus, breng op smaak met zout en peper.

Pel de eieren en halveer ze over de lengte.

Dresseer je bord: Schep eerst een gedeelte van de kerrie, broccoli, romanesco saus op je bord, verdeel er 3 halve eieren op en verdeel er de overige groenten tussen.

Als laatste verdeel je er de Hollandse garnalen over.

Deze kerrie eieren ragout smaakt heerlijk met gekookte rijst waar je wat peterselie door mengt.

Tafel lekker !!

DeelPin135Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Broodje gekookt ei
Lunch

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

soufflé basisrecept
Kookschool

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

eiwit opkloppen
Kookschool

Eiwit opkloppen tips en tricks

Omelet met spinazie
Lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gekookte eieren met gerookte zalm
Recepten

Gekookte eieren met gerookte zalm

frittata
Hoofdgerecht

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen