- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen – Met een paar eenvoudige verse ingrediënten maak je dit heerlijke gerecht. Bovendien staat dit kleurrijke gerecht binnen 30 minuten op tafel.

Hou het simpel

Wat eten we vanavond nu weer? De vraag wordt echt heel veel gesteld. Lekker Tafelen probeert antwoord te geven op deze steeds terugkerende vraag. We hebben dan snel de neiging om heel ingewikkeld te gaan denken. In de praktijk blijkt het antwoord vaak zo simpel. Dit gerecht is daar echt een voorbeeld van. Mooie verse producten en een aantal eenvoudige basis ingrediënten maken een echt heel mooi doordeweeks gerecht.

Romanesco

Voor wie het nog niet weet; Romanesco is een bloemkoolsoort. Verkrijgbaar in meerder kleuren. In deze kerrie eieren ragout koos ik voor een groene Romanesco maar dat kan net zo goed een paarse zijn. Deze decoratieve bloemkoolsoort is al een aantal jaren op de markt. Een goede groenteman kan je er zeker aan helpen. Deze prachtige kooltjes hebben torenvormige roosjes die zorgen voor een decoratieve en verrassende uitstraling in deze kerrie eieren ragout.


Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Rijstgerecht[1] voor 2 personen

Kook het water met het bouillonblokje . Verdeel de broccoli en romanesco in roosjes en kook ze in  3 min beetgaar , giet af en laat schrikken in koud water. Bewaar een beetje van het kookvocht. Kook de eieren.

Maak een roux: Smelt de boter en roer er de bloem en kerrie door, laat even uitdrogen, roer er de melk en een gedeelte van de bouillon door en kook in tot de gewenste dikte.

Verdeel een gedeelte van de broccoli en romanesco in de saus, breng op smaak met zout en peper.

Pel de eieren en halveer ze over de lengte.

Dresseer je bord: Schep eerst een gedeelte van de kerrie, broccoli, romanesco saus op je bord, verdeel er 3 halve eieren op en verdeel er de overige groenten tussen.

Als laatste verdeel je er de Hollandse garnalen over.

Deze kerrie eieren ragout smaakt heerlijk met gekookte rijst waar je wat peterselie door mengt.

Links in dit artikel:
  1. Rijstgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/rijstgerechten/
  2. broccoli: https://lekkertafelen.nl/special/broccoli/
  3. garnalen: https://lekkertafelen.nl/special/garnalen/
  4. eieren: https://lekkertafelen.nl/special/eieren/