• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Nasi met kip en groenten

Niet snel, wel leuk, lekker en veel

door Elise de Haan
in Rijstgerechten, Vleesgerechten
0
2
Nasi met kip en groenten

Nasi met kip en groenten – Een lekker gerecht voor een gewone zaterdag? Dat is onze nasi met kip en groenten. Niet de meest snelle nasi, want we gebruiken geen zakje met nasikruiden, en het vergt een en ander aan voorbereiding, maar het resultaat is wel heel erg lekker! Deze rijstschotel is heerlijk gevuld, met vleeswaren als ham en varkensfricandeau, maar ook met groenten en eieren. En daarnaast als extra, lekker gekruide kippendijfilet! Je maakt het af met een eenvoudige komkommersalade en wat kroepoek, en jouw zaterdag kan niet meer stuk!

De kip

Voor de kip in dit recept hebben we kippendijfilet gebruikt. Kippendijfilet is net een beetje vetter dan kippenborst, ook wel gewone kipfilet. Dat beetje vet geeft veel meer smaak aan de kip, en het voorkomt dat het vlees te droog wordt. Vandaar deze keuze.

Nasi met kip en groenten – tips

Zoals we al zeiden, dit is geen nasi die je in een kwartier op tafel hebt staan. De rijst moet eerst goed afgekoeld zijn voor je hem kunt verwerken, de eieren eerst gebakken, en er is wel een en ander aan snijwerk. Rijst koken kan een dag van tevoren, eieren bakken ook, groente en vleeswaren snijden kan ook van tevoren. Je kunt de kip vast in de marinade zetten. Als je dan gaat koken ben je wel snel klaar. Bewaar alles wel afgedekt in de koelkast.

Vind je kippendijfilet te vet? Vervang deze dan door gewone kipfilet. De bereiding is verder hetzelfde.

Als je deze nasi met kip en groenten maakt, zul je een behoorlijke pan vol krijgen. Te veel? Geen enkel probleem. Je kunt dit gerecht prima invriezen. Als je dan een keer geen tijd hebt om te koken, heb je toch een lekkere en gezonde maaltijd bij de hand!

Dit gerecht is ook een prima onderdeel voor een rijsttafel.

In plaats van met kip is deze nasi ook heerlijk met babi pangang, babi ketjap of foe yong hai!

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Nasi met kip en groenten

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 300 gram rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gram prei, in halve ringen
  • 400 gram witte, groene of spitskool, in heel dunne reepjes,
  • 2 flinke uien, fijn gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, met of zonder zaad, in halve ringetjes
  • 1 duim gember, geschild en zeer fijn gesneden of geraspt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 100 gram ham, in reepjes
  • 100 gram fricandeau (vleeswaren), in reepjes
  • 2 theelepels (hot)kerriepoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout
  • neutrale olie (zonnebloemolie, rijstolie, arachideolie) om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je nasi met kip en groenten:

Ruim van tevoren: Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.  Gebruik in plaats van water de kippenbouillon. Laat de rijst volledig afkoelen voor je hem verder verwerkt. Doe je dit niet, dan wordt het resultaat plakkerig.

Zorg vervolgens dat je alles klaar hebt staan: snijdt de kool, de prei, de ui, de knoflook, de gember en de chilipeper, de ham, de fricandeau en de kippendijfilet.

Maak een marinade van een van de gesnipperde uien, twee teentjes knoflook, de ketjap manis, de ketjap asin, de kerriepoeder, de korianderpoeder, de gember en een beetje peper en zout. Marineer hier de kip minstens een uur in. Zet de schaal tijdens het marineren in de koelkast.

Roer de eieren los in een schaaltje. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan, voeg het losgeroerde ei toe en roer dat tijdens het bakken los met een spatel, zodat je roerei krijgt. Zet weg tot verder gebruik.

Verhit in een koekenpan of braadpan een scheutje olie. Bak hierin de kipdijfilet tot hij door en door gaar is. Let er op dat he niet te hard gaat. Ketjap bevat suiker en dat zou kunnen verbranden.

Verhit tijdens het bakken van de kip een scheut olie in een wok of grote braadpan. Wok hierin de kool, de prei, een van de uien, twee teentjes knoflook en de chilipeper. Als de groente beetgaar is voeg je de rijst, de laospoeder en de korianderpoeder toe en bak je deze mee. Schep de rijst goed om tijdens het bakken. Zodra de rijst goed warm is voeg je de reepjes ham en fricandeau toe. Bak deze even mee tot ze warm zijn. Schep dan het roerei door de nasi. Breng de nasi op smaak met peper en zout.

Serveer de nasi samen met de kip. Als je er een komkommersalade en wat kroepoek bij serveert, maak je er een complete Oosterse maaltijd van. Ook wat zelfgemaakte pindasaus en atjar zullen er prima bij smaken!

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Reacties 2

  1. Florina says:
    5 maanden geleden

    Nasi zoals het in mijn ogen en smaak hoort te zijn (gemaakt). Top recept en smaak! Dank je wel weer!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      Fijn dat je onze recepten waardeert, Florina. Dat horen we uiteraard graag!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen