- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Nasi met kip uit de wok

Nasi met kip uit de wok – De gewone huis tuin en keuken nasi met kip uit de wok is een lekker familiegerecht voor doordeweekse dagen. Maak een grote pan vol en kook in één keer voor twee dagen.


Nasi met kip uit de wok

De kip:

De Nasi:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon. Laat goed uitlekken en afkoelen. Dit is essentieel, anders kleeft het! Voeg daarna de ingrediënten toe. Wok eerst de vleeswaren en de groente voor de nasi, voeg later de koude gekookte rijst toe. Wok nog 1 minuut, voeg de gescrambelde eieren toe. Wok dan de gemarineerde kipblokjes. Serveer heet op een mooi groot (of diep) bord.

Klaar, simpel, smullen maar en iedereen is tevreden! Lekker met Atjar[1] of komkommersalade[2].

Nasi met kip is een familiegerecht voor alledag. Wil je een stapje uitgebreider of net even anders? Serveer deze nasi dan eens met babi pangang[3] of babi ketjap[4]. Dit zijn stuk voor stuk gerechten die je van tevoren kunt maken. Voor alle gerechten geldt dat je een grotere hoeveelheid kunt maken en deze in porties in kunt vriezen. De gerechten zijn leuk om te maken. Je hebt er één keer werk aan en de komende tijd heb je iets in huis als het even allemaal wat sneller moet.

Links in dit recept:
  1. Atjar: https://lekkertafelen.nl/recepten/zoetzuur/
  2. komkommersalade: https://lekkertafelen.nl/specials/vijf-keer-komkommersalade/
  3. babi pangang: https://lekkertafelen.nl/recepten/pittige-babi-pangang/
  4. babi ketjap: https://lekkertafelen.nl/recepten/overheerlijke-babi-ketjap-uit-mn-eigen-keuken/