• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

door Anna
in Rijstgerechten
0
0
Paddenstoelen risotto met kokkels

Paddenstoelen risotto met kokkels – Deze paddenstoelen risotto is een heerlijk verwarmend herfstgerecht met kokkels uit onze eigen Noordzee. Kokkels zijn in Nederland helemaal niet zo bekend, wat ontzettend jammer is. Kokkels komen namelijk van eigen (zee) bodem en zijn daardoor een heel mooi lokaal en vers product. Vongole daarentegen is veel bekender en zul je snel op een restaurant kaart terug vinden. Maar deze worden geïmporteerd. Hoe leuk is het om voortaan te koken met deze heerlijke en prachtige kokkels, onze eigen vongole.

Kokkels zijn in Nederland helemaal niet zo bekend, wat ontzettend jammer is. Kokkels komen namelijk van eigen (zee) bodem en zijn daardoor een heel mooi lokaal en vers product.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Kokkels

Kokkels; iets lekkers uit onze eigen Waddenzee!

We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!

Paddenstoelen risotto met kokkels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse kokkels
  • 500 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwam en portobello)
  • 20 stuks gedroogde shiitakes (of 20 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram risotto rijst
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 liter ( bos ) paddenstoelen bouillon
  • 300 ml witte wijn
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je paddenstoelen risotto met kokkels:

Doe de gedroogde shiitakes in een schaaltje en giet er warm water over zodat ze net onder staan. Laat ze hierin wellen.

Snipper de ui fijn en de knoflook.

Verhit in een grote pan met dikke bodem de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui hierin aan. Voeg na een paar minuten de fijn gesneden knoflook en de gedroogde salie toe. Zet het vuur laag.

Doe de risotto rijst in de pan erbij en bak ongeveer 3 minuten al roerend mee tot de korrels glazig zijn.

Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn al roerend helemaal opnemen.

Zorg ondertussen dat de paddenstoelen bouillon goed heet is.

Voeg met een kleine soeplepel steeds kleine scheutjes bouillon bij de rijst. Roer deze steeds goed door totdat de bouillon weer is opgenomen door de rijst en herhaal dit steeds weer.

Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen. Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen in de koekenpan in ongeveer 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de helft van de paddenstoelen toe aan de rijst als deze bijna gaar is en bewaar de rest voor garnering (proef steeds tussendoor om te bepalen wanneer dat moment komt, meestal na ongeveer 20 minuten).

Voeg ook de gewelde shiitakes toe (snijd ze zo nodig nog wat kleiner).

Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de risotto als de rijst helemaal gaar is en zet het vuur dan uit.

Spoel de kokkels goed af onder stromend water. Verwijder alle kapotte kokkels of de kokkels die open zijn.

Kook de kokkels in kokend water in 2 minuten gaar (in plaats van in water kun je de kokkels ook koken in zoutloze visbouillon of wijn).

Roer de helft van de kokkels voorzichtig door de risotto heen.

Serveer de paddenstoelen risotto met kokkels op de borden en garneer met de overgebleven paddenstoelen en de andere helft van de kokkels.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - ShiitakePortobelloVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

rijstpannetje met kip en champignons-min
Rijstgerechten

Rijstpannetje met kip en champignons

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Nasi met kip en groenten
Rijstgerechten

Nasi met kip en groenten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Kerrie eieren ragout
Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen