De herfst is begonnen en dan is dit Pompoen gerecht heerlijk om je aan op te warmen!
- 200 gram risottorijst
- 200 gram pompoen, in blokjes
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 glas droge witte wijn
- halve liter runderbouillon
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- flinke scheut goede olijfolie
- klontje boter
Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem (hapjespan of braadpan). Fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de pompoen toe en bak heel even kort mee. Voeg de risott0rijst toe en bak ook deze even mee. De rijstkorrels mogen glazig zien van de olie. Voeg dan de wijn toe en roer goed. Vervolgens beetje bij beetje de bouillon toevoegen zodat de rijst goed de tijd krijgt om de vloeistof op te nemen. Doe het deksel op de pan en laat het geheel in een kwartiertje garen. Roer dan 2/3 van de parmezaanse kaas en het klontje boter door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over borden of kommen en garneer met de overige parmezaanse kaas.
Deze prachtige risotto laat zich prima begeleiden door vis, kip of eend.